Maud
Maud Nachtboek van Maud 14 feb 2022
Leestijd: 5 minuten

#238 ‘Ik was vergeten hoe liefdesverdriet voelde’

Na de mysterieuze bh-vondst heeft Maud het idee dat Tommy een ander heeft. Ze kwam eerder terug uit Madrid dan ze had gezegd en had gehoopt Tommy te betrappen.

Wanneer ze met haar hoofd gekluisterd achter de slaapkamerdeur staat, gooit Tommy ineens de deur open. Hij had geen idee dat ze thuis was en haar spionagewerk moest ze bekopen met een bloedneus. Uiteindelijk volgt er mede door het incident eindelijk een goed gesprek tussen Tommy en Maud, waarbij ze beiden tot de conclusie komen dat het beter is als ze de relatie echt beëindigen. Voor het eerst sinds tijden voelt Maud zich een klein beetje opgelucht… maar of dat gevoel lang blijft aanhouden?

Afgelopen week heb ik volgens mij meer gehuild dan mijn pasgeboren broertje. Het is maar goed dat ik vooral thuiswerk, want ik zie eruit als een spook. Hoewel ik eerst opgelucht was, werd ik daarna vooral heel verdrietig. Ik was vergeten hoe klote liefdesverdriet kan zijn. Het voelt ineens zo definitief. Ik weet dat het beter is voor ons allebei, maar toch mis ik Tommy. Ik mis zijn grapjes, zijn sterke armen, zijn nachtkusjes. Het zijn vooral de kleine dingen die ik mis. Ook mis ik Noa, alhoewel ik me vaak irriteerde aan haar speelgoed, was ik toch gehecht aan het meisje.

Waarom ik niet meeging naar De Efteling

Op een Facetimegesprek met Noa na – waarbij Tommy op de achtergrond te zien was – heb ik hem niet meer gezien of gesproken. Hij zou zondag samen met Noa naar De Efteling gaan en ze vroeg zich af waarom ik niet mee ging. Dit soort dingen blijven pijnlijk. Na de break up ben ik gelijk naar mijn moeder gegaan, ik had behoefte aan rust. Mijn moeder was van de break up tussen Tommy en mij volgens mij nog meer in shock dan haar eigen scheiding. „Jullie horen bij elkaar Maud, is het dan echt uit?” Troostende woorden waar ik weinig aan had. Gelukkig kon Willem de boel nog een beetje relativeren. „Maud is nog hartstikke jong joh, ze kan altijd nog voor huisje, boompje, beestje gaan. Als ze echt bij elkaar horen dan vinden Tommy en Maud elkaar vast weer terug, misschien wel over vijf jaar.”

Met die woorden blijf ik nog de hele tijd in mijn hoofd zitten. Wat nou als Tommy en ik gewoon echt bij elkaar hoorden? Maar als ik merk hoe blij ik word van de berichtjes van Gio, besef ik toch dat ik een goede keus heb gemaakt. Het zou niet eerlijk zijn tegenover Tommy om hier nog langer mee door te gaan. Toch heb ik nog niet met Gio afgesproken, ik merkte dat ik toch nog even wat tijd voor mezelf wilde. De rest van de week ben ik vooral bezig geweest met praktische zaken, want ik heb een nieuw huis nodig! En snel ook.

Behoefte aan tijd voor mezelf

Mijn broertje woont natuurlijk zo lang in mijn huurhuis, wat ik voor de zekerheid achter de hand had gehouden. Ik had alleen nooit verwacht dat ik er zo snel weer in zou willen. En ik kan mijn broertje moeilijk van het ene op het andere moment op straat zetten. Jessie heeft heel lief aangeboden dat ik wel een paar weken bij haar mag slapen, maar daar heb ik eigenlijk niet zo’n zin in. Ik heb behoefte aan tijd voor mezelf. Mijn plan was om de eerste week lekker bij mijn moeder te blijven slapen en veel tijd met de kleine Kai door te brengen. Maar dan belt mijn broertje met een enigszins leuk telefoontje. Hij gaat last minute met zijn werk een week op wintersport en hij heeft er daarna een week vakantie aan vast geplakt met zijn vriendin. „Dan kan jij de komende twee weken gewoon even lekker in mijn huis, een beetje je eigen ding doen. Maar niet alleen maar gaan huilen hè Maud, ook wel leuke dingen doen”, zegt mijn kleine broertje me streng.

Als ik met mijn trolley in Amsterdam aan kom, besef ik hoe blij ik ben om even een plekje voor mezelf te hebben. De afgelopen weken heb ik overal en nergens geslapen en ik merk hoe moe ik eigenlijk ben. Kimberley had nog een extra kaartje voor mij geregeld zodat ik mee kon naar een feest in De Marktkantine. Maar ik was om 22.00 uur nog even een discodutje gaan doen en ik ben de volgende ochtend pas om 12.00 uur wakker geschrokken en heb heel ‘De Nacht Staat Op’ Gemist! Ik werd wakker met 15 (1) gemiste oproepen, waarvan 10 gemiste oproepen van Kimberley. Ik bel haar direct terug om me te verontschuldigen en uit te leggen waarom ik er niet was. Kimberly is gelukkig niet boos. „Maud, het had zo moeten zijn. Het is maar goed dat je er niet was! Gio was hier namelijk ook en drie keer raden wie een uur voor sluitingstijd nog binnenkwam? Tommy! Stel je voor dat jij hier ook was geweest.”

Afspraak met Gio

Van Gio wist ik dat hij misschien ook nog naar het feest zou gaan, maar ik had niet verwacht dat Tommy ook uit zou gaan. Ik wist dat hij aan het begin van de avond ergens moest draaien, dat had hij nog vol trots verteld. Maar daarna zou hij vroeg naar huis gaan, omdat hij bij Noa moest zijn. Volgens Kimberley moet ik mij niet zo druk maken en is Tommy de hele avond met vrienden geweest, maar ik merk dat ik het toch gewoon niet los kan laten.

Gelukkig heb ik na deze week wel iets leuks op de planning, want ik heb na een week eindelijk (of misschien is het wel heel snel) afgesproken met Gio en volgens mij gaat dit onze eerste echte serieuze date worden. Hij komt mij om 19.30 uur halen en we gaan ergens eten… stiekem kan ik niet wachten op onze eerste echte zoen.

#237 ‘Ligt Tommy daar te rampetampen met een of andere bimbo met een F-cup?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.