Maud
Maud Nachtboek van Maud 1 nov 2021

#223 ‘Je lijkt Ma Flodder wel!’

Maud komt tijdens het Amsterdam Dance Event terecht in een ordinaire bitchfight terecht met Cherry. Vlak na ADE zou ze op persreis gaan naar Duitsland. Eén probleem: ze heeft zich vergist in de datum en moet maandagochtend al op reis in plaats van dinsdag! ‘Hoezo heb ik dit niet goed onthouden?! Over iets minder dan 8 uur moet ik op Schiphol zijn, ik ben nog dronken én ik moet nog al mijn spullen inpakken…’

Ik weet even niet waar ik het zoeken moet. Ik weet sinds de verhuizing en mijn vorige reis niet eens waar mijn koffer is?! „Shit, shit, shit! Ik moet morgen al op persreis en ik heb nog niks voorbereid”, gil ik tegen Tommy. Die kijkt me verbaasd aan. „Morgen al? Maar het was toch dinsdag?” vraagt hij suf. „Jáhaa, maar ik heb me vergist in de datum. Nou zit daar niet zo stom en help me!” roep ik geïrriteerd, terwijl ik Tommy aan zijn hand van de bank af trek. Als de wiedeweerga gaan we op zoek naar mijn koffer, maar na een uur zoeken hebben we hem nog niet gevonden.

Boodschappentassen

Het is inmiddels half 3 ‘s nachts en ik heb nog NIKS ingepakt. „Maud… Ik wil niet heel vervelend zijn, maar ik denk dat het handig is als je toch iets anders gebruikt om je spullen in te pakken. Die koffer gaan we niet meer vinden…” Ik kijk hem aan en kan wel in janken uitbarsten. Hij heeft gelijk… Maar ik heb letterlijk niks in huis om een beetje fatsoenlijk mijn spullen te pakken. Het enige dat ik op dit tijdstip kan vinden, zijn twee stevige boodschappentassen van de supermarkt. Lekker fashionable…

Ik heb geen keus; een paar minuten later raap ik mijn kleding bij elkaar om ze in te pakken in de boodschappentassen. Pyjama, tandenborstel, luchtje, kleding, ondergoed… Alles prop ik erin. Om half vijf ‘s nachts heb ik geloof ik alles gepakt en knoop ik de tassen dicht en trek er een bagageband overheen. Die kan ik op de een of andere manier wél vinden. Ik probeer een paar uur te slapen, wat natuurlijk weer niet lukt, en sta om 06.45 uur doodmoe naast mijn bed om me aan te kleden, zodat ik op tijd ben om met Kimberley af te spreken. Ik kan mezelf wel wat aandoen.

Gin-tonic uit mijn poriën

„Pfoe, wat zie jij eruit. Het lijkt wel alsof je rechtstreeks uit de club komt gewandeld”, giert Kimberley als ze me op het station ziet. „En die boodschappentassen… Maud?! Je lijkt Ma Flodder wel!” Ik grinnik. Ergens kan ik er wel om lachen. De alcohol stroomt nog uit mijn poriën en ik denk dat als ik mijn mond opendoe, je dronken kan worden van de gin tonic-lucht die eruit komt. En dan sta ik hier met die verrotte kop en twee boodschappentassen vol met bagage. „Kom snel naar de trein, ik heb je een hoop te vertellen”, zeg ik haar.

In de trein vertel ik in geuren en kleuren over het gedoe met Cherry op het feest. Ze weet niet wat ze hoort en giert het uit. Op Schiphol meeten we met Farah en binnen een minuut of twintig heb ik mijn twee boodschappentassen geloosd bij de bagage check-in en ben ik onderweg naar de gate. Ondertussen vertelt Farah meer over zichzelf. Ze heeft een vriend en woont samen in Amsterdam-Noord. Ze houdt enorm van hiphop-muziek, maar is ook niet vies van een goed technofeest. We maken de hele vlucht plannen naar welke festivals we zullen gaan, wanneer het volgend jaar – hopelijk – weer kan.

Aangekomen in Duitsland

De vlucht duurt maar een uurtje en op het vliegveld ontmoeten we de rest van de groep. Het is een bont gezelschap van drie mannen en nog vijf andere vrouwen. Eén van de mannen komt me heel bekend voor, maar ik kan hem niet plaatsen. We worden eerst naar ons hotel gebracht en mogen ons daar opfrissen voordat we met zijn allen op pad gaan naar een diner. Als ik mijn boodschappentassen uitpak op bed, voel ik het bloed naar mijn gezicht stijgen. Kakzooi… Ik ben al mijn tops vergeten! Moet ik nu de hele trip in dezelfde kleding lopen?!

Maud is een 23-jarige studente die houdt van feesten en reizen. Ze werkt sinds kort op de redactie van een tijdschrift en heeft een vriend, Tommy, waar ze mee samenwoont op de Zuidas. Wekelijks lees je haar avonturen in een nieuwe aflevering van Nachtboek van Maud.

#222 ‘Ik ben in een ordinaire bitchfight beland!’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
#223 ‘Je lijkt Ma Flodder wel!’
Sluiten