Maud
Maud Nachtboek van Maud 25 okt 2021

#222 ‘Ik ben in een ordinaire bitchfight beland!’

Maud is er eindelijk achter dat haar ex-collega Cherry haar wekenlang heeft lastiggevallen. Ze heeft aangifte gedaan bij de politie en van haar baas een paar dagen betaald verlof gekregen om even bij te komen. Ondertussen gaat het na een romantisch nachtje weg met Tommy ook een stuk beter met hun relatie. Maud gaat bijna op persreis naar Duitsland, maar geniet eerst nog van een paar feesten op ADE. Rochella heeft backstage-plekken geregeld voor een feest en net op het moment dat zij en Maud het podium oplopen zien ze Cherry staan…

„Rustig blijven, gewoon doorlopen. Het komt goed”, fluistert Rochella in mijn oor. Zij zag Cherry kennelijk net zo snel als ik. „Maar ik wil helemaal niet rustig blijven”, schreeuw ik zo hard dat het meisje naast me gelijk een stap opzij doet.

„Denk maar niet dat ik me van het podium laat jagen door die stomme kersenbonbon! Wat doet dat oude mens hier eigenlijk?”, roep ik daarna naar Rochella. Ze stelt voor om eerst wat te drinken te halen zodat ik wat rustiger kan worden. Maar mijn glas is nog vol en ik heb zin om te dansen. Rochella heeft snel door dat ze mijn gedachten niet kan veranderen en begint maar met haar booty te shaken. „Kom we gaan gewoon lekker los, niet naar dat maffe wijf kijken!” Vijf minuten later komt mijn favoriete dj draaien en begint hij een remix met het een van mijn favo oldschool nummers Show me love. Net op het moment dat ik keihard aan het meezingen ben, komt Cherry aanlopen, ze doet alsof ze mij niet ziet maar kan het toch niet laten om tegen mij aan te botsen. Op dat moment lukt het mij niet meer om me te beheersen en voor ik het weet gooi ik in een keer mijn gin tonic vol in haar gezicht! Rochella staat achter mij en net op het moment dat Cherry iets wil schreeuwen gooit Rochella ook nog eens haar rosé tegen het lelijke witte topje van Cherry.

Ik ben ineens in een ordinaire bitchfight beland, maar het kan me niks schelen. Nog voordat Cherry bij kan komen zijn Rochella en ik al van het podium gevlucht. Op de toiletten barsten we in het lachen uit, maar niet veel later komen de tranen. Ik lijk nu pas goed te beseffen hoeveel stress dat stomme mens mij de afgelopen tijd heeft gegeven. Ik weet niet of het door de alcohol of de vermoeidheid komt, maar de tranen blijven maar komen. Ik heb allesbehalve zin om nog op het feest te blijven en het zal me niks verbazen als Cherry hysterisch naar de beveiliger is gegaan.

Volgens Rochella moet ik mij niet laten wegpesten, maar ze begrijpt ook wel dat ik liever naar huis ga. Onderweg op de fiets bel ik met Tommy, hij is gelukkig bijna klaar met draaien en komt daarna gelijk naar huis.

Eenmaal thuis blijft Tommy maar doorpraten over die stomme kersenbonbon en dat het zolang het politieonderzoek nog loopt, ik dit beter niet had kunnen doen. „Ja, duh, schreeuw ik naar hem! Dat weet ik zelf ook wel. Maar soms gebeuren dingen gewoon.” Als ik na een lange douche rond 01.00 uur ‘s nachts op mijn telefoon kijk, zie ik dat Kimberly mij heeft gebeld en geappt.

„Zullen we morgenochtend samen om 07.30 uur de trein nemen? We vliegen om 10.05 uur! Ik heb er zoveel zin in!” Ik snap niet waar ze het over heeft en check voor de zekerheid nog een keer ons reisschema voor de perstrip naar Duitsland. En al snel kom ik erachter dat we niet dinsdag, maar maandag al vliegen! F*ck, hoezo heb ik dit niet goed onthouden?! Over iets minder dan 8 uur moet ik op Schiphol zijn, ik ben nog dronken én ik moet nog al mijn spullen inpakken…

Maud is een 23-jarige studente die houdt van feesten en reizen. Ze werkt sinds kort op de redactie van een tijdschrift en heeft een vriend, Tommy, waar ze mee samenwoont op de Zuidas. Wekelijks lees je haar avonturen in een nieuwe aflevering van Nachtboek van Maud.

Kelly (32) haar vader werd weken na zijn dood gevonden, tussen de flessen jenever

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
#222 ‘Ik ben in een ordinaire bitchfight beland!’
Sluiten