Maud
Maud Nachtboek van Maud 27 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

#218 ‘Hoe kom ik toch altijd in dit soort situaties terecht?’

Maud voelt zich al een tijdje niet helemaal thuis in haar huis. Ze heeft twee keer een dode rat op haar mat gehad en de laatste keer lagen er allemaal wormen voor de deur nadat er ‘s nachts werd aangebeld. Omdat Tommy in het buitenland was heeft ze een week bij haar moeder en Willem geslapen. Gelukkig is er ook nog goed nieuws. Jessie belt haar om te vertellen dat Jelle wakker is geworden uit zijn coma…

Een dag na het goede nieuws-telefoontje van Jessie zit ik in de trein richting het ziekenhuis. Ik had eigenlijk al veel eerder langs willen gaan, maar de artsen moesten eerst nog allerlei onderzoeken doen. En ik snap ook wel dat ik niet de eerste ben die naast zijn bedrand hoort te staan. Ik voelde me zelfs een beetje gek over het feit dat ik er zo snel naar toe wilde, misschien heeft Jelle wel een nieuwe relatie. Maar nadat zijn moeder mij belde en nadrukkelijk vroeg of ik langs wilde komen wist ik zeker dat ik moest gaan. Volgens haar is het juist goed voor hem om mensen te zien die hij al ongeveer zijn hele leven kent.

Nieuw meisje op het werk

Eigenlijk had ik vandaag op de redactie moeten zijn, maar mijn hoofdredactrice stond er op dat ik naar het ziekenhuis ging. Tijdens mijn vakantie is er een nieuw meisje komen werken en ze schijnt heel snel te zijn. Ik heb haar nog niet ontmoet, maar volgens mijn collega Kimberley is ze hartstikke aardig.

Het ziekenhuisbezoek viel me zwaarder dan gedacht. Zodra ik hem zag liggen, kreeg ik tranen in mijn ogen. Jelle zag enorm bleek, hij kon zich nog maar slecht bewegen en hij was minder spraakzaam dan ik had gehoopt. Maar ik ben superblij dat hij uit zijn coma is en dat ik gewoon weer met hem heb gepraat! Ik heb de afgelopen weken echt heel slecht geslapen door dit nare nieuws. Volgens de artsen moet hij sowieso nog drie maanden revalideren en ze zijn nog bezig met onderzoeken naar hersenschade. Na afloop kreeg ik een voice-memo van zijn moeder. „Ik moest van Jelle laten weten dat hij het heel fijn vond dat je er was. En dat vonden wij ook. Tot snel lieve Maud!”

Eerste festival

Als ik thuis kom liggen er een keer geen dode ratten of wormen voor mijn deur, maar twee pakketjes. Ik heb wat nieuwe uitgaans-setjes ingeslagen voor het eerste festival sinds maanden. En wauw wat was het geweldig! Nooit gedacht dat ik het zelfs zou missen om in de rij te staan voor een dixie. Ik heb alleen maar gedanst, gelachen en gedronken. De tijd vloog voorbij en om 23.00 uur wilden we allesbehalve naar huis. Ik was samen met Tommy en zijn vrienden, Jessie en Rochella en Levi. Het lijkt er trouwens op dat de relatie van Rochella en Levi eindelijk stabiel begint te raken. Luca was een nachtje bij de oppas en Levi stelde zelfs nog voor om bij hun thuis nog even te gaan afteren.

Eenmaal bij Rochella en Levi thuis staan we binnen no-time karaoke te zingen en te dansen en te springen op de bank! Tommy heeft moscow mules gemaakt en die drinken we weg als limo. Iedereen is katjelam en dat is ook wel weer eens leuk. Rochella is sinds ze moeder is anti-drugs en ik weet ook dat ze met Levi heeft afgesproken dat hij geen drugs meer gebruikt. Maar als ik met mijn dronken kop de gang in loop om mijn oplader uit mijn tas te pakken zie ik dat Levi in een hoekje iets staat weg te snuiven van een sleutel… en ik weet 100 procent zeker dat het geen poedersuiker is. Waarom kom ik altijd in dit soort situaties terecht!? „Shit, Maud… ik kan het uitleggen. Wacht…”, zegt Levi als hij ziet dat ik hem heb betrapt.

Maud is een 23-jarige studente die houdt van feesten en reizen. Ze werkt sinds kort op de redactie van een tijdschrift en heeft een vriend, Tommy, waar ze mee samenwoont op de Zuidas. Wekelijks lees je haar avonturen in een nieuwe aflevering van ‘Nachtboek van Maud’.

#217 ‘Ik voel me niet eens veilig in mijn eigen huis!’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
#218 ‘Hoe kom ik toch altijd in dit soort situaties terecht?’
Sluiten