Maud
Maud Nachtboek van Maud 28 jun 2021
Leestijd: 4 minuten

#205 ‘Je probleem is opgelost: ik heb Cherry ontslagen’

Mauds hoofdredactrice is achter de spanningen tussen Maud en Cherry gekomen en heeft Maud beloofd er iets aan te doen. Ondertussen is Maud stiekem op zoek naar een woning voor zichzelf. Hoe lief en leuk ze het dochtertje van Tommy ook vindt, met een kind in huis wonen is niet iets wat ze voor zich ziet. En dan komt ze ook nog eens iemand tegen in de sportschool die ze liever niet tegen was gekomen… „Wat doe jij nou hier?”

Het is Cherry. Het verbaast me dat ze überhaupt iets tegen me zegt, maar volgens mij schrikt ze er zelf ook van. Ze had me waarschijnlijk niet verwacht in deze luxe sportschool. Met een opgetrokken wenkbrauw kijkt ze me aan. „Eh, ja. Lekker sporten toch. Hoe was Zeeland?” vraag ik haar. „Ja prima hoor”, mompelt Cherry en ze draait zich om en loopt weg. Nou, dat was een gezellig gesprek.

Ruis door Cherry

Ik heb gelijk geen zin meer om te sporten met Cherry in mijn kielzog. Dus ik doe nog twee oefeningen, pak mijn spullen en ga er vandoor. Deze sportschool kies ik ook nooit meer uit… Als ik buiten sta, app ik Kimberley dat ik Cherry ben tegengekomen. Mijn lieve collega is op de hoogte van het voorval en moest grinniken toen ik vertelde dat onze hoofdredactrice ook doorhad dat Cherry voor ruis zorgde.

Als ik de volgende dag naar werk ga, roept mijn hoofdredactrice me bij zich. Ik schiet meteen in de stress, omdat ik weet dat het vast en zeker over Cherry zal gaan. Ze doet de deur van haar kantoor dicht. „Ik weet niet of je het al gehoord hebt?” vraagt ze me. „Eh, nee? Wat zou ik gehoord moeten hebben?” vraag ik. Ik heb oprecht geen idee waar ze het over heeft. „Nou…Het is nogal een chaos in bladenland en ook wij moeten reorganiseren”, vervolgt ze. Ik schrik. Die blaadjes die ik had zien liggen op mijn eerste dag!! Ik voel mijn hart in mijn keel bonken. Ik ben er als laatste ingekomen, dus zal er ook wel als eerste uit liggen. Shit…

Ontslagen

„Nou, je probleem is opgelost want ik heb Cherry ontslagen vanochtend”, vervolgt ze dan. Wow, die had ik niet zien aankomen. Verbluft kijk ik haar aan. „Toch niet alleen vanwege die ruzie met mij?!” roep ik dan. Ik weet ook niet waarom ik het nog een soort van voor haar opneem. Hoewel ik niets liever wil dan Cherry weghebben, vind ik het wel heel heftig als ze direct ontslagen wordt na een akkefietje waar mijn hoofdredactrice niet eens bij was.

„Nee hoor. Ze zorgde voor een gespannen sfeer bij meer mensen en ik denk dat het een goed moment voor haar is om het ergens anders te proberen. Ik wilde dat jij het als eerste wist. Nu kun je wat minder gestrest aan het werk, maar vertel het maar niet aan anderen. Dat mag Cherry zelf doen.”

Ik loop op wolkjes

Die middag voelt het alsof ik op wolkjes loop. Het lijkt wel alsof mijn nieuwe werk nú pas echt gaat beginnen. Ik voelde me geremd door de perikelen van Cherry en kan me nu veel beter focussen op goede content maken als ik haar niet in mijn nek voel hijgen. Hoewel ik het niet mocht doorvertellen, peilde Kimberley in de middag bij me of ik het al wist. En nadat ik knikte, gilden we het uit.

We besluiten om na het werk een drankje te doen in de stad om het vertrek van Cherry te vieren. Ik heb Tommy ook geappt om het heugelijke nieuws te vertellen. Terwijl ik een glas champagne bestel – heel decadent, maar ik ben écht heel blij – hoor ik dat mijn telefoon af gaat. „Met Maud”, antwoord ik, aangezien het nummer op mijn beeldscherm me niet bekend voorkomt. „Goedemiddag, u spreekt met Anneke. U had zich ingeschreven voor een huurwoning en ik heb goed nieuws voor u. De woning zou eventueel al volgende maand beschikbaar zijn!”

Maud is een 23-jarige studente die houdt van feesten en reizen. Ze werkt sinds kort op de redactie van een tijdschrift en heeft een vriend, Tommy, waar ze mee samenwoont op de Zuidas. Wekelijks lees je haar avonturen in een nieuwe aflevering van ‘Nachtboek van Maud’. 

#204 ‘Ik ben sinds tijden niet zo zenuwachtig geweest’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
#205 ‘Je probleem is opgelost: ik heb Cherry ontslagen’
Sluiten