Marijn van den Berge
Marijn van den Berge Opvallend 28 jun 2021

Amerikaanse familie krijgt per ongeluk 50 miljard dollar op bankrekening gestort

Een familie uit Amerika heeft de schrik van hun leven gekregen toen ze op hun bankrekening keken. Dat gebeurt jou vast ook wel eens, maar dit stel zag opeens dat het in het bezit was van 50 miljard dollar.

Op 12 juni kwam Darren James uit Louisiana nietsvermoedend thuis van zijn werk. Op dat moment was hij even miljardair. Daar kwam hij echter pas thuis achter, toen zijn vrouw aangaf dat er plotseling 50 miljard dollar, omgerekend bijna 42 miljard euro, op haar rekening was gestort.

Rijke oom

Voor velen een droom, maar op dat moment vooral schrikken voor James. „Ik dacht: waar komt dit vandaan?”, zegt James tegen FOX Television Stations. Hij en zijn vrouw konden nauwelijks blij zijn met hun vette bankrekening. „We dachten vooral wie er op onze deur zou gaan kloppen. We kennen niemand die überhaupt zoveel geld heeft.”

Even speelde de vader van twee kinderen nog even met de gedachte dat het geld nagelaten was door een onbekende, rijke oom. Al snel besefte hij echter dat het een fout van de bank was en vergat hij de gedachte dat hij rijk was.

Strafbaar

Hij belde direct de bank op, omdat het strafbaar is om het geld te houden. Zo werd in april iemand uit New Orleans aangehouden en aangeklaagd voor diefstal die omgerekend een miljoen euro per ongeluk op haar beleggingsaccount gestort kreeg en het niet terug wilde geven.

Vier dagen lang mochten James en zijn vrouw even dromen van een bankrekening met negen nullen, maar toen haalde de bank het weer van de rekening af. „Het was een fijn gevoel om zoveel nullen op je bankrekening te zien”, lacht James.

Veiligheid bankrekening

Ondanks dat het een mooi verhaal is, al mocht het stel er niets van houden, zorgt het ook voor vraagtekens bij James. „Ik wil weten waarom het is gebeurd. Het laat je toch nadenken over de veiligheid van je bankrekening.”

Miljonair in 12 jaar tijd: financieel onafhankelijk in 4 stappen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Amerikaanse familie krijgt per ongeluk 50 miljard dollar op bankrekening gestort
Sluiten