Maud
Maud Nachtboek van Maud 7 sep 2018
Leestijd: 4 minuten

#59 ‘Je had net nog seks met mij, zwijn!’

Maud is met Jessie op Lowlands geweest en had daar, ondanks dat ze Fredje tegen het lijf liep, de tijd van haar leven. Jessie heeft Fredje daar nog behoorlijk op zijn plek gezet en Maud vergiste zich in welke tent van haar was, waardoor ze per abuis naast een andere man terecht was gekomen. De man in kwestie bleek echter bezet en ondanks de vele drankjes was er godzijdank niets gebeurd tussen de twee. Maar als Maud thuis komt en de sterren van de hemel heeft gevreeën met haar lover Sam, lijkt er bij Sam wel iets aan de hand te zijn… 

Er spookte van alles door mijn hoofd. Hoe kon dit nou gebeuren? Na alles wat we recentelijk hebben meegemaakt? Hoe leuk het allemaal was en hoe erg ik voor hem ging, en dan gebeurt er dít?

Ik staarde Sam aan terwijl ik mij afvroeg of ik bij Lowlands misschien permanente gehoorschade had opgelopen waardoor ik hem niet goed verstaan had. Maar zijn blik zei genoeg: ik had het wél goed verstaan. Sam was vreemdgegaan en ik had dat net gehoord. Net, nadat we met elkaar naar bed waren geweest. Ik heb geen seconde doorgehad dat er iets aan de hand was.

Hij daarentegen kon het niet langer voor zich houden. Het stelde niets voor zei hij. Hij was toen ik naar Lowlands was ook uit geweest met vrienden en had onwijs veel gedronken. Daar in de club was er een meisje dat constant om zijn nek hing en die hem maar bleef betasten. En uiteindelijk kuste zij hem en heeft hij in een vlaag van verstandsverbijstering terug gezoend.

,,Het was echt maar heel even!” roept hij als ik hem nog steeds sprakeloos aankijk. ,,Dat maakt niets uit”, zeg ik met de valste stem die ik in tijden van mezelf gehoord heb. ,,Je had haar bij voorbaat al weg moeten duwen. Het gaat niet om de kus, het gaat om het gedrag dat er verder bij komt kijken. Hoe kun je dit nou doen? LUL!”

Wat volgt is een scheldpartij waar de honden geen brood van lusten. Ieder geslachtsdeel en iedere ziekte die er in mij opkomt passeert de revue en in mijn woede begin ik ook nog eens alles wat om mij heen staat naar Sam toe te smijten. Gelukkig zijn de items niet al te schadelijk (een knuffel, een stijltang, een rits watjes en een doosje met wattenstaafjes), maar Sam is duidelijk geschrokken door mijn agressieve houding en staat op. ,,Ik denk dat het beter is als ik even wegga”, mompelt hij.

,,Doe wat je niet laten kunt, schizofrene hond dat je bent!” roep ik dramatisch. ,,Je hebt net nog seks met mij gehad. Wat ben jij voor zwijn!” Terwijl Sam naar de deur loopt met zijn blik stevig op mij gericht (ik denk dat hij bang is dat er nog meer spullen uit mijn kamer zijn kant uit komen en had tot op heden de lege kopjes en het servies laten liggen) begin ik hysterisch te huilen. Maar het weerhoudt hem er niet van om toch het hazenpad te kiezen, na zijn 3121e sorry.

Sorry… ik heb er niks aan. Ik geloof dat ik mij in tijden niet zo kut gevoeld heb en dan reken ik het lekken van de seksvideo en de stalkerige partijen van Fredje mee. Elke emotie die ik voel lijkt naar buiten te komen in de vorm van een heleboel tranen en een paar minuten later zelfs met het voedsel dat ik vanochtend naar binnen hebt gewerkt. Ik moet gewoon overgeven van ellende. Dat kan iemand mij toch niet aan doen?

Als ik boven de pot zit te snikken begin ik een klein beetje te bedaren. Ik maan mezelf tot kalmte. ,,Niemand gaat je dit gevoel geven Maud. Ook Sam niet”, spreek ik mezelf moed in. Ik veeg mijn betraande gezicht af, snuit mijn neus, poets mijn tanden, was mijn handen en probeer mezelf een beetje te fatsoeneren.

Dan loop ik terug naar mijn kamer en pak ik mijn laptop erbij. Op mijn telefoon zie ik de whatsappberichtjes van Sam binnenstromen, maar ik probeer ze te negeren. Ik heb niets aan excuses. Ik weet dat ik zelf ook niet perfect ben geweest, maar misschien was deze relatie gewoon gedoemd te mislukken. Sam en ik horen niet bij elkaar. Anders zou hij wel aan mij denken terwijl een ander meisje hem probeert te versieren. Hoe dronken hij ook zou zijn…

En terwijl ik in mezelf mompel dat het beter is zo, typ ik zo hard dat het lijkt alsof ik door het toetsenbord heen wil: ‘werken in het buitenland’ in op Google Chrome.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
#59 ‘Je had net nog seks met mij, zwijn!’
Sluiten