Maud
Maud Nachtboek van Maud 20 jul 2018
Leestijd: 5 minuten

# 52: ‘Sam, wat heb jij nou gedaan?’

Na een bezoek aan de UB is het ICT-held Tom (en ex-beste vriend van Levi) gelukt om de bestanden van Jessie haar schoolopdracht terug te krijgen. Tom verteld dat hij eigenlijk geen contact meer heeft met Levi: “hij heeft duidelijk een alcoholprobleem en ik ben zijn agressieve gedrag zat.” Maud is blij dat haar beste vriendin haar schoolopdracht terug heeft, maar vreest nog altijd een beetje voor de seksvideo die ook op de harde schijf van Jessie stond. Nadat ze met Jessie een wijntje heeft gedaan bij Hannekes Boom fietst ze naar huis en denkt ze na over de mannen die de afgelopen tijd in haar leven zijn geweest. Fredje, Jelle en Levi hebben allemaal een probleem. Totaal in gedachten verzonken stapt ze haar kamer in Amsterdam binnen. Sam staat in haar kamer en Maud schrikt zich helemaal het apelazarus. Zoiets heeft ze nog nooit gezien… 

Het lijkt wel alsof ik op de set van een romantische Hollywood film sta! Ik weet niet waar ik kijken moet. Mijn hele kamer staat vol met bloemen. Rode rozen, roze rozen, witte rozen, gele rozen, oranje rozen. Menig influencers zou jaloers zijn op deze bloemendecoraties. En ik zou bijna denken dat Sam aandelen heeft bij de bloemenveiling. Ik denk dat er wel twintig bossen bloemen verspreid zijn in mijn kamer. Rozenblaadjes op mijn bed, rozen in vaasjes en zelfs mijn ‘kledingstoel’ is netjes opgeruimd en ligt vol met rozen. Sam pakt mijn hand en neemt me mee naar de keuken. De keukentafel, die normaal altijd vol ligt met brieven, oude kranten en vieze vaat, is netjes gedekt.

,,Sam, wat heb jij nou gedaan?”, roep ik verbaasd! Sam kijkt verschrikt op! ,,Eh is het to much? Vind je het niet mooi? Eerlijk zeggen hoor. Oh dit is veel te overdreven he?”

Ik krijg opnieuw een brok in mijn keel. Dit is het liefste wat iemand ooit voor mij heeft gedaan. Sam heeft het niet bepaald makkelijk met mij gehad, dus ik begrijp ook niet waar ik dit aan te danken heb. Ik voel me ineens heel ongemakkelijk. Een beetje hetzelfde gevoel wat je wel eens op een verjaardag hebt. Als je van iedereen cadeautjes krijgt en ze in het bijzijn van de gasten moet uitpakken. Ik weet dan nooit zo goed hoe ik moet reageren. Sam kijkt me nog steeds vragend aan.

,,Neee, Sam het is geweldig! Wat een verrassing! Ik had dit niet verwacht en moet het even verwerken. Sorry!”

Ik wist wel dat Sam romantisch was, maar dit overtreft echt alles. Als ik aan tafel ga zitten schuift Sam mij een envelop toe. Ik weet niet waarom ik ineens zo wantrouwig ben, maar ik heb bijna het gevoel dat er straks ergens een cameraman opduikt en dat ik per ongeluk mee doe aan een of andere lollig niet RTL-programma. Echt alle mannen in mijn omgeving zijn besmet met het Maud-virus, zelf Sam heeft last van gek gedrag. Al kan ik deze romantische gekte wel een stuk meer waarderen dan de idiote capriolen van mijn andere exen en scharrels. Al mogen Fredje en Levi de naam scharrel niet eens dragen.

,,Sam, wat is dit nou toch allemaal, schat.”

,,Maud, jij hebt de afgelopen maanden zoveel gezeik gehad. Ik wilde je verrassen met iets leuks. Weetje Maud, toen we uit elkaar waren heb ik je zo erg gemist. Het liefst wilde ik je elke dag bellen. En toen ik dat nachtje op het politie-bureau zat kon ik alleen maar aan jou denken. We zijn toe aan een nieuwe start. Nouja, ik heb iets bedacht. Maak de kaart maar open.”

,,Groetjes uit Mallorca” staat er op een ansichtkaart, met daar onder in rode letter geschreven: Ga je met me mee, lieve Maudster? Nog voordat ik tijd heb om antwoord te geven, begint Sam al te ratelen. ,,Ja eh Maud ik wil graag met je op vakantie en ik dacht jij kan wel wat zon en afleiding gebruiken. Dusja ik heb twee tickets geboekt, we gaan volgende week al! Het was nogal impulsief en als je niet wilt dan…” Ik buig voorover en geef Sam een kus op zijn hoofd. ,,Dit is het allerliefste cadeau ooit Sam, tuurlijk ga ik mee!”

Terwijl Sam een fles Cava uit de koelkast pakt, gaat mijn telefoon. ,,Onbekend”, staat er. Ik word de laatste tijd wel vaker door een onbekend nummer gebeld en ik besluit wederom niet op te nemen. De politie is nog steeds bezig met een onderzoek naar Fredje. Het schijnt dat studiebol Fredje nog wel meer dingen op zijn kerfstok heb staan. De agenten hebben mij geadviseerd om het contact met hem te negeren. En eigenlijk heb ik ook niets meer gehoord van Fredje maar het zou mij niets verbazen als hij degene is die mij steeds probeert te bellen met een anoniem nummer. Mijn telefoon blijft maar gaan en ik besluit hem uit te zetten. Hoe belangrijk kan het zijn? Mijn beste vriendin heeft haar scriptie terug en de liefde van mijn leven zit tegenover me. Als er echt iets is, dan bellen ze Sam maar. Vanavond hebben Sam en ik date-night.

Die cava gaat er behoorlijk goed in en ik merk dat ik een klein beetje aangeschoten begin te raken. Sam vraagt of ik zin heb in een toetje, want hij heeft ijs gehaald. Alhoewel ik wel toe ben aan wat verkoeling heb ik eigenlijk zin in een ander toetje. Ik loop naar Sam toe en begin hem langzaam te zoenen. Zolang het ijs in de koelkast staat kan het niet smelten.

Sam tilt mij op en terwijl ik mijn benen stevig om hem heen klem loopt hij naar mijn ‘rozen-kamer’. Het ruikt er heerlijk zoet en Sam legt mij neer op mijn bed. Terwijl Sam met zijn handen onder mijn jurkje kruipt voel ik hoe de vlinders door mijn buik vliegen. De vlindertuin is er niks bij, ik voel me sinds tijden weer instant gelukkig. Net op het moment dat Sam mijn bh probeert los te maken gaat de bel. Het is inmiddels al bijna 23.00 uur en dit kan geen postbezorger zijn. Sam gaat gewoon door met waar hij mee bezig is. Maar sinds het hele voorval met Levi en Fredje ben ik toch extra op mijn hoede. De bel blijft gaan en net op het moment dat Sam zijn shirt uitrekt hoor ik iemand buiten schreeuwen.

,,Maud! Hallo! Ben je thuis???

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.