Erik Jonk
Erik Jonk Relaties & seks 14 feb 2019
Leestijd: 4 minuten

Valentijn! Treintinderen, speeddaten in bad

Mocht de Metroredactie een week hebben liggen te slapen, dan hebben onze mailboxen ons wel gewezen op Valentijnsdag. Elk persbericht leek wel over de bijzondere dag voor geliefden te gaan. Een greep uit het aanbod dat Metro toegezonden kreeg.

Love train

We zijn nu eenmaal een ‘OV-krant’, dus we beginnen in de trein. Donderdag helpt de NS de liefde een handje via het Love Loket op Amsterdam Centraal en de Love Carrousel op Utrecht Centraal. Via Nieuws.ns.nl vind je hoe jouw tindermatch donderdagmorgen als kaartje voor de Love Train kan dienen. De Nederlandse Spoorwegen hebben in Onur Yürükel zelfs een Love Conducteur aangesteld.

Hartjeseilanden, treintinderen, speeddaten in bad
Love Conducteur Onur. / Foto:

Rode Lippen Challenge

Stichting MS Research lanceert donderdag de Rode Lippen Challenge, de Nederlandse versie van de internationale Kiss Goodbye to MS-campagne. Het doel in ons land is om tot en met 30 mei aandacht te vragen voor onderzoek naar de oorzaak van en de oplossing voor MS (chronische aandoening van het zenuwstelsel) en zoveel mogelijk geld op te halen. Onder meer zanger Wolter Kroes laat zich uitdagen.

Fuck Valentijn

CarSmash organiseert in de buurt van Amsterdam Fuck Valentine. Op een sloperij mag je los gaan op een auto. Je liefdesverdriet kun je eruit slaan door ruiten in te tikken en je kunt met een spuitbus de naam van je ex op die wagen spuiten. ‘Gewoon’ losgaan met een honkbalknuppel of breekijzer mag ook.

Daten met je Hart

Stichting Jarige Job komt in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam met ‘Daten met je Hart’. Singles kunnen elkaar leren kennen en ondertussen worden verjaardagsboxen ingepakt. Deze boxen gaan naar kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis niet genoeg geld voor een leuk partijtje is.

Speeddate in bad

Pretpark Duinrell nodigt geliefden uit om hun Valentijn mee te nemen voor een speeddate. De date gebeurt in het Tikibad, die wordt volgehangen met hartjesballonnen. Zwemkleding mee dus als je twee liefdestickets voor de prijs van één bestelt. Duinrells tip: doe je speeddate op de glijbanen Blits en Flits.

Hartjeseilanden, treintinderen, speeddaten in bad
Glijden in het Tikibad. / Foto: Duinrell

Verliefd op een collega

Viking, een blog voor slimme ondernemers, hield een Valentijnsonderzoek op de werkvloer. De uitkomst: 51 procent van de werknemers heeft wel eens iets met een collega gehad. 70 procent van hen ‘vond dat lastig’. Meer mannen (75 procent) dan vrouwen (50 procent) hebben een seksuele fantasie over een collega.

Liefde door de oren

Nog meer (Europees) onderzoek, nu van JBL. 70 procent van de lovebirds scoort met de juiste playlist, zo heeft het audiomerk uitgevonden. Zeven op de tien Nederlanders vindt een goede muzieksmaak namelijk aantrekkelijk bij een mogelijke liefde. Maar er wordt vals gespeeld. Een derde van de mannen geeft toe hun muzieksmaak ‘te faken’ om indruk te maken. Bij de vrouwen is dat een kwart.

Eilanden der liefde

Wil je je Valentijn verrassen met een reis? Website Holidayguru kwam tot een top 5 van eilanden met de vorm van een hartje. Inpakken en wegwezen maar, naar: 1 Heart Reef (Australië), Galesnjak Island (Kroatië), Petra Island (New York), Kardia (Griekenland) en Blueberry Island (Canada). Veel plezier.

Hartjeseilanden, treintinderen, speeddaten in bad
Heart Reef bij Australië. / Colourbox

Valentijn op school

Veertig scholen met ruim vierduizend leerlingen houden zelfs een hele Week van de Liefde. Leerlingen ervaren om het in de klas te hebben over relaties en seksualiteit. Een voorbeeld: In de les Veilig vrijen en soa’s zien scholieren met een VR-bril alle ex-partners van jezelf en je nieuwe geliefde in je slaapkamer staan. Dat maakt zichtbaar dat je wel heel veel mensen moet vertrouwen om veilig zonder een condoom te kunnen vrijen.

De andere kant

Relaties zijn er om uit te maken, maar leuk is het nooit. Dat meldt Pleurop, een initiatief dat bestaat om jouw relatie gemakkelijker uit te maken. Naast het sturen van een pakket dode bloemen, kunnen toekomstige vrijgezellen vanaf dit jaar onder meer een workshop uitmaken volgen, een stinkend luchtje sturen of een pechvogel in het buitenland dumpen.

Vegalove

In het jaar waarin veel over klimaatdoelen en duurzaamheid wordt gesproken, is gelijk ook Vegalove gelanceerd, een datingsite voor ‘iedereen met een groen hart’. Hier vind je mensen die zich bekommeren om de aarde en haar bewoners. Je mogelijke toekomstige geliefde is bewust, vega, flexitarisch, ecologisch of gewoon geïnteresseerd in een meer plantaardige lifestyle.

Aaaaaahhhhh

Tot slot, een aaaahhhhh-moment als tip. Het sierde Metro’s voorpagina maandag al, maar mocht je het hebben gemist: de Maastunnel in Rotterdam is omgetoverd tot een romantische tunnel. In de voetgangerstunnel zijn ongeveer 35.000 fluorescerende hartjes-stickers geplakt, om het 77-jarig bestaan te vieren. Tot en met Valentijnsdag kan de tunnel bezocht worden.

Hartjeseilanden, treintinderen, speeddaten in bad
De liefdestunnel van Rotterdam. / Robin Utrecht | ANP

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.