Food

Olijfoliesommelier Wilma leert je de olijfoliebasics

Pexels

Foto van 'Ingelise de Vries'

2 DEC 2018

De sommeliers die je wijnen voorschotelen, kennen we allemaal. Maar wist je dat er ook sommeliers zijn die alles weten van olijfolie? Wilma van Grinsven is de enige olijfoliesommelier in de Europa met een certificaat uit New York én haar diploma aan dé olijfolieschool in Italië. Althans, als ze komende maandag haar examen haalt.

Als Van Grinsven in 2007 in aanraking komt met olijfolie omdat ze met een aantal compagnons een bedrijf overneemt, vindt ze het vooral een eng product. ,,Ik wist wel dat ik het een mooi product vond en de flessen goed vond staan op het aanrecht. Maar is was ook een eng gebruiksproduct.” In die tijd, vertelt Van Grinsven, kwam olijfolie net op. ,,Er werd vooral nog met boter gebakken in Nederland.”

Weinig keuze in olijfolie

,,Het is niet een product dat van nature bij mij paste, je kreeg olijfolie voor je verjaardag omdat het trendy was. Ik wist dat er veel soorten en smaken waren, maar hoe je het combineert en wat je er in bakt?” Waar de schappen in de supermarkt nu vol staan met olijfolie, had je toentertijd de keuze uit misschien een stuk of vijf. Langzaam raakt Van Grinsven geïnteresseerd in het product. ,,Ik was binnen ons bedrijf verantwoordelijk voor de kwaliteit. Dan leer je proeven, het te gebruiken en het te waarderen. Olijfolie is een honderd procent natuurproduct, zoals groenten en fruit. Ik raakte ongelooflijk geïnteresseerd in hoezo die smaken tussen verschillende olijfoliën dan zo kunnen verschillen. En waarom zijn er zoveel slechte soorten op de markt? Maar weinig mensen weten hoe olijfolie écht hoort te smaken.”

Pexels

De beste olijfolie vinden

Maar hoe weet je dan of je goede olijfolie hebt? ,,Je neus kan je vertellen of je goede olijfolie hebt. Goede olijfolie ruikt fruitig, scherp en bitter. Veel olie in de supermarkt ruikt ‘fusty’, dan is de olijfolie sowieso niet goed.” Je kunt de fusty geur makkelijk herkennen: het ruikt als tapenade van zwarte olijven. Of naar je gebruikte sportkleding die een week lang in de tas heeft gezeten. ,,Veel consumenten denken dat die geur bij olijfolie hoort.”

Wil je écht goede olijfolie hebben, dan adviseert Van Grinsven om te ruiken en als het kan om te proeven. ,,Een goede olijfolie begint bij de neus. Ruikt de olie fruitig? Dan moet je denken aan de geur van vers groen, gras of verse tomaten. Als je niks ruikt, is de olie niet goed en prima om gewoon in te bakken. Als de olie ranzig ruikt - iedereen kent die geur wel -, dan kun je ‘m weggooien. Het proces heeft dan te lang geduurd. Van boom tot pers moet binnen 24 uur gebeuren.” De supermarkt is ook geen goede plek om je écht goede olijfolie te vinden. ,,Inkopers willen thuiskomen met een fantastische fles voor een fantastische prijs en een oogst van dit jaar. Niemand weet toch hoe je het moet proeven. De klant gaat voor het mooie etiket, de nieuwe oogst en vertrouwt de supermarkt. Als fruitig, bitter en scherp niet met elkaar rond zijn, kun je nog zo’n extra vierge olijfolie hebben, maar dan smaakt ie nergens bij.”

Pexels

Vermijd de supermarkt

Wie op jacht wil naar goede olijfolie, zal naar de speciaalzaken moeten, ruiken en proeven. ,,Ga alle oliën ruiken en proeven en laat je er meer over vertellen.” Geen tijd of zin in die speciaalzaak en toch op zoek in de supermarkt? ,,Let op de houdbaarheidsdatum. dat zegt namelijk iets over de persdatum. Na het persen mag olijfolie nog twee jaar in de fles worden gedaan. Zorg dat je een olie hebt die nog een maand of 18 houdbaar is. Let vooral niet op de mooiheid van de fles of het etiket, maar kijk of je kunt vinden waar de olijven vandaan komen. Komen ze echt uit Italië? Het is ook belangrijk dat je extra vierge olie hebt. Er is veel geraffineerde olie in de handel.” Haar laatste supermarkttip is ook niet onbelangrijk. ,,Koop nooit olie in de aanbieding. Daar is altijd iets mee. Een expert vindt het vies, een oude oogst, ze moeten er in elk geval vanaf.”

Hollandse, culinaire keuken

Wanneer je dan eindelijk die goede olijfolie hebt gevonden, wat moet je er dan eigenlijk mee? ,,Mijn ultieme droom is dat iedereen bakt in extra vierge olijfolie, die heeft een mild karakter. Wij Nederlanders zijn eraan gewend om ons biefstukje te bakken in boter, we kunnen niet zo goed tegen de smaak van olijfolie en herkennen ‘m liever niet terug in ons biefstukje. Terwijl het veel gezonder is.” Maar ook door andere gerechten raadt Van Grinsven het aan. ,,Een milde olie is heerlijk door een salade met veldsla, een pittige past juist bij rucola en mooie Italiaanse tomaten. Olijfolie is goed te combineren met alles uit de grond, bijvoorbeeld door erwtensoep. Dan krijg je een echt Hollandse, culinaire soep! Goede olijfolie zorgt voor een extra dimensie aan je eten.”


Oliebollenvlaai vanaf dit weekend in Brabant te koop

Foto: Videostill Echte Bakker Van der Steen Facebook.

Foto van 'Daisy Heyer'

6 DEC 2018

De voedselcombinaties worden steeds gekker, maar in Brabant kun je nu terecht voor een vlaai die ons met Oud en Nieuw in het zicht op zich wel aanspreekt: de oliebollenvlaai!

De bakkerij introduceerde de oliebollenvlaai van Echte bakker van der Steen uit Made donderdag bij het grote publiek via een filmpje op Facebook. De bakker verkoopt de vlaai vanaf dit weekend en volgens bakker Barry van der Steen is het volk nu al nieuwsgierig naar de vlaai.

Oliebollen, slagroom en pudding


Herfstvakantie Museadeuren open voor de kids
Likeability of3

Herfstvakantie! Museadeuren open voor de kids

In samenwerking met de Museumvereniging

19 OKT 2018

Zo’n 170 musea met meer dan 400 activiteiten en een thema dat aansluit bij de Kinderboekenweek: vriendschap. Dat is de Museumkidsweek – die tot en met 28 oktober stiekem twee weken duurt – in één zin. De museumdeuren staan tijdens de herfstvakantie dus wagenwijd open voor de kinderen, want zij zijn de museumambassadeurs van de toekomst! Voor wie nog uitjes voor die vakantie wil bedenken: de musea in ons land zijn voor gezinnen met kids op een leuke manier te ontdekken. Metro licht enkele activiteiten uit en een compleet overzicht van musea en ‘wat te doen’ vind je op Museumkidsweek.nl.

1 Een high tech Romein spelen

Rare jongens, die Romeinen, klinkt het vaak in de strips van Asterix & Obelix. Nou, zo raar waren die jongens niet. In de tentoonstelling High Tech Romeinen kunnen de kleintjes zelf ontdekken welke slimme technieken de Romeinen allemaal bedachten. De expo bevat nog veel meer knappe techniek van vroeger tijden en door voorwerpen te zoeken, stickers te plakken en letters te verzamelen kan – hoe spannend – een code worden gekraakt. Wie de Techniekspeurtocht tot een goed einde brengt, krijgt een technisch cadeautje.


sad
user_c0691129cef63d2bc620261552fd65907cc215dd_avatar

Kwart vrouwen vindt kookkunsten van man walgelijk

Foto ter illustratie. / Colourbox

Foto van 'Daisy Heyer'

6 DEC 2018

Een kwart van de Nederlandse vrouwen vindt het eten dat hun mannelijke partners hen voorschotelen niet te eten. Dat blijkt uit een onderzoek onder 1032 Nederlanders uitgevoerd voor Keukenloods.

Maar liefst 28 procent van de Nederlandse vrouwen vindt dat hun partner niet goed kan koken. Bij vrouwen boven de zestig jaar oud is dat zelfs nog veel meer: daarvan vindt 37 procent dat hun partner er niets van bakt. Daarnaast zegt een op de vijf jonge vrouwen zich weleens te schamen tegenover hun partner of gasten, voor het eten dat ze op tafel zetten.

Opvallend detail is dat de mannen in kwestie niet echt doorhebben dat hun kookkunsten niet bepaald in de smaak vallen; slechts 13 procent van de mannen schijnt zich wel eens te schamen voor wat ze anderen voorschotelen. En mannen zijn over het algemeen veel gelukkiger met de kookkunsten van hun partner. Slechts 14 procent vindt dat hun wederhelft er niets van kan.


Ook pizza’s en mayo kunnen diervriendelijker zijn
Likeability of5

Ook pizza’s en mayo kunnen diervriendelijker zijn

In samenwerking met de Dierenbescherming

22 OKT 2018

Wie z’n boodschappenmandje vult met pizza’s, hondenvoer, soep en mayonaise waarin eieren zijn verwerkt, zal niet meteen overtuigd van de daken schreeuwen dat hij of zij zo lekker diervriendelijker aan het winkelen is. Maar… dat kan wel degelijk het geval zijn!

Supermarkten bieden namelijk steeds meer producten aan die het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming dragen. Zo hebben mensen die graag diervriendelijker shoppen, meer keuze dan ooit. Om dat nog duidelijker te maken, houdt de Dierenbescherming deze week (22 tot en met 28 oktober) een Beter Leven week.

Ook pizza’s en mayo kunnen diervriendelijker zijn

like
user_b30560760a6da3bd458506e184e5951806c29233_avatar

Likeability of5

Hoe laat je je eten er zo 'lekker' mogelijk uitzien?

Hoe laat je je eten er zo 'lekker' mogelijk uitzien? / Unsplash

Foto van 'metronieuws'

4 DEC 2018

Je hebt ze vast weleens voorbij zien komen op social media. Die foto’s van perfecte avocado toast, of die stapels pannenkoeken versierd met vers fruit, afgetopt met wat maple syrup ( een beetje zoals de foto hierboven). Onlangs verscheen een filmpje waarin fotograven trucs onthullen om eten ietwat fotogenieker voor de dag te laten komen. Foodfotograaf Robert Aarts en Suzie Bol geven aanvullende tips.

Aan het AD vertellen zij dat het van belang is dat eten er zo aantrekkelijk mogelijk uitziet. „Dat is echt iets van de laatste tijd” aldus Robert Aarts, van Robert Aars Photography. „Als je een Allerhande, of het Jumbomagazine openslaat, merk je dat het er allemaal heel gelikt uitziet. Zo heeft de Sligro een complete foodstudio, met een team van minstens tien man, die dagelijks bezig zijn met het fotograferen van eten. Ik merk ook dat er een groeiende interesse is bij mensen thuis, om mooie plaatjes voor Facebook en Instagram te schieten.”

Een mooie basiscompositie


like
user_01142aecee6313d9c73f7287090730ef38de7de4_avatar

Dit dieet houdt rekening met je bloedgroep

Dit dieet houdt rekening met je bloedgroep

Hailey Baldwin vertelde enthousiast over haar eetgewoonten / Pexels

Foto van 'Ingelise de Vries'

1 DEC 2018

Paleo, veganistisch, glutenvrij, Atkins, koolhydraatvrij, detoxen met sapjes, suikervrij, keto. De afgelopen jaren hebben we heel wat diëten voorbij zien komen. Dankzij de kersverse echtgenote van Justin Bieber, is er weer een nieuw dieet onder de aandacht: het bloedgroep dieet. Aan Women’s Health vertelt Hailey Baldwin over haar eetgewoonten.

„Ik eet wel vlees, maar vooral lichter vlees als kip en kalkoen”, vertelt het model aan het vrouwenblad. „Ik heb problemen met mijn ijzerniveau dus helemaal vegetariër worden, zit er niet in. [...] Maar ik hou me aan het bloedgroepdieet. Dus het is logisch dat het een verschil maakt als je je eraan houdt.”

Hype


Likeability of5

Dipje? Deze etenswaren vrolijken je op

Bananen, zoete aardappels, allemaal eten om blij van te worden

Foto van 'Metro'

28 NOV 2018

Heb je een klein dipje? Er zijn een hoop dingen die je kunt doen om jezelf op te vrolijken. Een stevige wandeling, een avondje Netflix en chill, een sportlesje of een beetje op je eten letten. Er blijken namelijk heel wat voedingsmiddelen te zijn die je humeur een boost geven.

Bij het ontbijt

Een goed ontbijt is voor velen een goed begin van de dag. Begin de dag bijvoorbeeld met havermout. Door de vele vezels in dit ontbijt, zit je tot de lunch vol en is de kans op cravings naar suikerrijke tussendoortjes een stuk kleiner. Vul je schaaltje met frambozen voor nog meer vezels én een extra lekker ontbijt. Of snij een banaan door je warme havermout, de grote hoeveelheid vitamine B6 is goed voor je cognitieve vermogen en kan PMS-symptomen veranderen.


like
user_01142aecee6313d9c73f7287090730ef38de7de4_avatar

Frietzaak introduceert kroket met chocoladevulling

De speculaaskroket in 2014 bedacht door de Febo. / ANP

Foto van 'metronieuws'

23 NOV 2018

De kroket is naast de frikandel waarschijnlijk de meest traditionele snack uit de frituur. We lusten hem graag op een broodje, bij een enorme hoeveelheid friet, of gewoon zo uit de hand. Tegenwoordig wordt er echter naar hartelust geëxperimenteerd met de vullingen van de kroket. De dames van de Frietboutique komen nu zelfs met een kroket met chocola.

De 'choco-kroket'

Dat Pebbles van Noorden en Sammy Berendsen graag nieuwe gerechten uitproberen bleek eerder toen zij het patatje met red velvet saus bedachten. Nu schrijven zij op Instagram: „Ja ja, de geruchten zijn waar…Chocolade in een kroket!”


Zo weet je of je écht honger hebt

Zo weet je of je écht honger hebt

Wanneer je de neiging hebt om te gaan eten, is het van belang dat je jezelf eerst een vraag stelt. Foto: Unsplash.

Foto van 'IngelisedeVries'

13 NOV 2018

Waarschijnlijk herken jij de momenten ook. Je hebt verschrikkelijk veel zin in een saucijzenbroodje, een berg chocola of een frietje. Het is vaak lastig om er dan achter te komen of je lichaam echt eten nodig heeft, of dat je gewoon lekkere trek hebt waar je niet al te vaak aan toe moet geven. Gelukkig zijn er manieren om erachter te komen of je echt honger hebt, of eet omdat je er gewoon zin in hebt.

Waarom eet ik?

Wanneer je de neiging hebt om te gaan eten, is het van belang dat je jezelf eerst een vraag stelt. Waarom wil ik eigenlijk eten? Is het bijna lunchtijd en was je ontbijt vandaag net niet genoeg? Of heb je veel ontbeten, tussendoortjes gesnaaid en heb je gewoon nog steeds zin in iets lekkers? Wanneer je jezelf die vraag elke keer stelt, leer je langzaam wanneer je lichaam eten nodig heeft en wanneer je je laat verleiden door de snoepjes in de kantoorkeuken of de advertenties en geuren op het (tank)station.


Coca-Cola: concrete stappen maken voor duurzaamheid

Coca-Cola: concrete stappen maken voor duurzaamheid

Duurzaamheidsmanager Arjanne Hoogstad, gisteren bij OPEN.

In samenwerking met Coca-Cola

13 NOV 2018

Coca-Cola wil niet alleen het bedrijf zijn van 7 miljoen drankjes per dag. Nee, groei en duurzaamheid gaan hand in hand.

Klanten, studenten, experts, journalisten en opiniemakers, allemaal zitten zij deze maand met Coca-Cola om tafel tijdens een reeks speciale ontmoetingen over duurzaamheid. Voor het tweede opeenvolgende jaar ontmoeten medewerkers van het bedrijf en de genodigden elkaar op een mooie locatie – dit jaar in Rotterdam – voor een dialoog over duurzaamheid. OPEN heten de gespreksdagen, net zo open als Coca-Cola over duurzaamheid wil zijn. Maandagmiddag startte de ontmoetingscampagne. Op 23 november gaan de OPEN-deuren weer dicht, maar de gesprekken worden in kleinere sessies voortgezet.

Ambities tot 2025


Wat is het Pioppi-dieet?

Drink maximaal één glas wijn per dag. / Unsplash

Foto van 'metronieuws'

7 NOV 2018

Misschien heb je weleens gehoord van de Italiaanse dorpjes waar de inwoners wel honderd jaar oud worden. Een van die dorpjes is het Zuid-Italiaanse dorpje Pioppi, waar de mensen gemiddeld 10 jaar ouder worden, zonder last te hebben van chronische ziektes, diabetes 2 en ernstig overgewicht. Dit is niet onopgemerkt gebleven, en het verhaal gaat dat dit weleens te maken zou kunnen hebben met hetgeen de Italianen in hun mond stoppen. Cardioloog Aseem Malhotra en voormalig atleet en filmmaker Donald O’Neill stelden het Pioppi-dieet samen en schreven er een boek over.

Wat is het?

Het dieet bestaat voornamelijk uit vezelrijke groenten, fruit, noten, olijfolie, aangevuld met eieren, vette vis en vlees. Verder wordt aangeraden dagelijks volle zuivelproducten, kokosolie en donkere chocola te eten. Belangrijk is hoofdzakelijk vers en puur eten te eten. Suikers, zetmeel, en geraffineerde koolhydraten te vermijden.  En daarnaast te proberen meer gezonde vetten te eten - zoals bijvoorbeeld olijfolie - en maximaal één glas wijn per dag te drinken.


Is het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag?

Een ontbijtje / Unsplash

Foto van 'metronieuws'

6 NOV 2018

Is het ontbijt echt de belangrijkste maaltijd van de dag? Wellicht ken je het gezegde: 'Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar'. Doe je dit niet, dan zul je zogezegd met je grijpgrage handen in zakken chips en pakken koek graaien. Maar klopt deze stelling eigenlijk wel?

Over het ontbijt wordt veel gezegd en geschreven. Typ je in een zoekmachine ‘ontbijt’ in dan levert dat je meteen tientallen resultaten op, waarvan de meeste onderzoeken inderdaad laten zien dat het ontbijt belangrijk is voor je gezondheid. Daar staat tegenover dat er net zoveel onderzoeken te vinden zijn waaruit juist het tegendeel blijkt.

De voordelen van ontbijten


Vijf grote misverstanden over duurzaam eten

Vijf grote misverstanden over duurzaam eten

Kijk voor dit recept en meer inspiratie op doemaarlekkerduurzaam.nl.

In samenwerking met DOE MAAR LEKKER DUURZAAM

1 NOV 2018

Doe maar lekker duurzaam! Afgelopen jaar gaf bijna de helft van de mensen aan op duurzaamheid te letten bij het kopen van producten. Maar even eerlijk: wat houdt duurzamer eten nu eigenlijk precies in?

Het initiatief DOE MAAR LEKKER DUURZAAM van de Nationale Postcode Loterij, Unilever en Albert Heijn streeft ernaar dat mensen vaker bewust kiezen voor een duurzamere maaltijd. Daarbij heeft het voor mens, dier en milieu een hoop voordelen én biedt het mogelijkheden voor elke portemonnee. Als je bij het boodschappen doen kiest voor duurzamere producten, help je daarmee de wereld en draag je dus bij aan het behoud van onze planeet. Natuurlijk gaat dat in kleine stapjes: te beginnen met het aankaarten van misverstanden. We legden er vijf voor aan Anniek Mauser, directeur duurzaamheid bij Unilever.

Vijf grote misverstanden over duurzaam eten

Anniek Mauser. / Peter Bak


Ben & Jerry's komt met anti-Trump-ijs

Donald Trump. / AFP

Foto van 'metronieuws'

31 OKT 2018

IJsmerk Ben & Jerry’s komt met een nieuwe ijssmaak: PeCan Resist. Onmiddellijk gaven ze toe dat het niet om zomaar een smaak ging, maar dat het anti-Trump-ijs is. Volgens merkexpert Paul Stamsnijder gaat het om een controversiële politieke uiting die erg bij het merk past.

PeCanResist, oftewel, We Can Resist (wij kunnen weerstand bieden), heeft als doel vier uitgesproken Trump-kritische organisaties te steunen. Namelijk het anti-racisme-initiatief Color of Change, Honor the Earth, een organisatie dat pleit voor duurzaamheid, Women’s March, zij zetten zich in voor de positie van vrouwen in de politiek, en tot slot de Nota, een platform dat zich inzet voor progressieve idealen aan de Mexicaanse grens.


Dit betekenen je sugar cravings écht

Heel verleidelijk, maar niet zo gezond...

Foto van 'IngelisedeVries'

31 OKT 2018

Een zak snoep leegeten of een reep chocola verorberen, soms kún je gewoon even niet anders. Toch probeert je lichaam je iets duidelijk te maken als je sugar cravings hebt. Er zijn verschillende redenen dat je je soms even niet meer kunt in houden.

Magnesiumtekort

Mocht je de behoefte hebben om chocola te eten, dan kan het zijn dat je een tekort hebt aan magnesium, zegt wetenschapper Susan Yanovski van het National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases volgens MyFitnessPal. Een tekort aan magnesium kan ervoor zorgen dat je prikkelbaar bent, slecht slaapt en een hoge bloeddruk krijgt. Bij stress kan chocola dus een goed idee lijken, de suiker in die overheerlijke reep zorgt dat je insuline piekt en je daarna weer een dip krijgt. Je kunt beter kiezen voor noten, zaden en bonen.


Afvallen? Eet huttenkaas voor het slapengaan

Een beetje huttenkaas voor het slapengaan is zo slecht nog niet

Foto van 'IngelisedeVries'

30 OKT 2018

Wie zich als internetwetenschapper een beetje verdiept in eten in de avond, weet inmiddels dat een lekkere bak kaas of ander zwaar eten vlak voor het slapengaan eigenlijk niet zo’n goed idee is. Maar het eten van cottage cheese - of huttenkaas - blijkt juist wél weer een goed plan te zijn. In het British Journal of Nutrition hebben wetenschappers een onderzoek gepubliceerd waaruit blijkt dat huttenkaas voor het slapengaan je op termijn kilo’s kan kosten.

Boost voor je lijf

Cottage cheese is laag in calorieën en geeft een boost aan je metabolisme, spieren en je algemene gezondheid. Zelfs wanneer je in bed ligt, claimen de wetenschappers. Het is een bekende theorie dat eten voor het slapengaan juist voor éxtra kilo’s zorgt omdat je lichaam het als vet opslaat. Maar bij proteïnerijke producten, zoals huttenkaas, is dat dus niet het geval.


Kleur van servet heeft invloed op smaak van je eten

Kleur van servetten hebben invloed op je smaak. / Unsplash

Foto van 'metronieuws'

25 OKT 2018

Servetten; handig om je mond mee af te vegen als je weer eens te snel dat bord pasta naar binnen hebt geslurpt. Begrijpen wij heel goed. Maar nu blijkt de servet ook nog een andere functie te hebben.

Zo blijkt uit onderzoek, uitgevoerd door Tork, dat de kleur van je servet invloed heeft op je smaak-en aromabeleving. De kleur zou er namelijk voor kunnen zorgen dat je eten beter smaakt. Benieuwd welke kleur welk effect heeft? Lees dan snel verder.

Welke kleur heeft welk effect?


Gaku carving: food porn op een ander niveau

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

24 OKT 2018

Niet met je eten spelen. Het is iets dat ouders regelmatig tegen jonge kinderen moeten zeggen. Toch heeft deze Japanner daar zijn werk van weten te maken.

Nou is het wel iets meer dan echt spelen dat hij met zijn eten doet. Met ongekende precisie maakt hij kleine sneetjes in groenten, fruit en zelfs noten, waardoor het ware kunstwerkjes worden.

Food porn


Eet je frikandel straks via een klein pilletje

Frikandel/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

23 OKT 2018

Een van onze meest geliefde snacks is de frikandel. We maakten er al taarten mee, oliebollen en onlangs verscheen er zelfs frikandellensoep. Dat zijn doorgaans de dikke calorieënbommen, maar het kan ook anders.

Er is nu namelijk een frikandelpil ontwikkeld en als je deze opeet dan zit je in een klap vol. ,,In de toekomst hebben we denk ik nog maar één pilletje nodig en daarin zitten dan alle voedingstoffen die je nodig hebt. Je zit dan helemaal vol en hebt niks meer nodig", zo zegt de bedenker tegenover Omroep Brabant.

Wisseltrofee