Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 2 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Philip Freriks live op de radio ontslagen

Een pijnlijk moment voor columnist Phillip Freriks op de radio zondagochtend. Hij werd live in het programma OVT ontslagen. Nadat Freriks zijn laatste column had voorgelezen kreeg hij te horen dat zijn net voorgelezen column zijn laatste was en werd hij bedankt voor zijn mooie woorden.

„Philip, de eerlijkheid gebied ons te zeggen dat we tot onze grote spijt, tot ons groot leedwezen, afscheid van je gaan nemen als columnist, omdat je carrière zo’n ontzettend hoge vlucht heeft genomen in de finale van je bestaan”, zei presentator Jos Palm.

Misverstand

Freriks reageerde onaangenaam verrast. „Nou ja, ik verbaas me er een beetje over dat dit mij nu hier rechtstreeks in de uitzending wordt meegedeeld. Maar het zij zo, dank je wel.”

De columnist wist van niets, tot verbazing van presentator Jos Palm en medepresentator Laura Sterk. Palm bood zijn excuses aan voor het ‘misverstand’. Medepresentator Laura Sterk zei vervolgens dat ze het „straks even moeten uitpraten.”

Hoewel duidelijk hoorbaar was dat de presentatoren en Freriks van slag waren, bleef de columnist netjes tot het einde van de uitzending.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.