Rosan de Vos
Rosan de Vos Eten & drinken 29 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

Je eten op Instagram? Zo pak je dit het beste aan

Een hele dag in de keuken gestaan en wil je nu pronken met je bordje eten op social media? Leuk! Maar hoe zet je nou je eten het beste op ’t kiekje? Wij vroegen Judith de Groot-Pagrach van MyFoodblog.

1. Zorg voor het juiste licht

„Je foto wordt het mooiste als je hem in daglicht schiet, je moet dus wel een beetje rekening houden met de tijd. Wil je het echt next-level aanpakken? Daglichtlampen koop je bij fotospeciaalzaken.”

2. Accessorize!

„Gebruik leuke ‘food props’. Theedoeken, glazen, mooi servies (rommelmarkten zijn je beste vriend!) en ingrediënten die je in het gerecht gebruikt, doen het altijd goed. Verspreid deze over de tafel zodat je foto wat meer kleur krijgt.”

Je eten op Instagram? Zo pak je dit het beste aan
Gebruik accessorizes! Foto: Judith de Groot-Pagrach

3. Kies de juiste hoek

„Voor een goede foodfoto is het belangrijk om een juiste hoek te kiezen. Voor een mooie feed kun je een beetje afwisselen om het speels te houden. Recht van boven of recht vanaf de zijkant zijn vaak mooie invalshoeken.”

4. Finishing touch

„Zorg dat het er in zijn geheel aantrekkelijk uitziet. Veeg je bord bijvoorbeeld altijd goed schoon zodat er geen spetters op zitten en gebruik wat verse groene kruiden om je gerecht wat op te fleuren.”

En zit je in een restaurant?

Lekker aan het eten in een restaurant en wil je jouw kiekje op Instagram zetten?  „Kies dan de plek met het meeste licht. Meestal is belichting een probleem in een restaurant, omdat het daar vaak donker is. Je kunt eventueel je bord verplaatsen, door hem bijvoorbeeld even op de vensterbank te zetten. Vaak is het licht wat gelig, maar als je wat meer blauwtinten toevoegt, kun je dit wat neutraliseren. Ook in restaurants geldt: kijk naar de styling. Gebruik de servetten, glazen of het bestek.”

De Groot-Pagrach: „Mijn bonustip? Geduld! Ik ben gewend aan koud eten!”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.