Food

Camera videoHoe breng je je goede voornemens in de praktijk?

Foto: Femmy Weijs

Foto van 'Leonie ter Veld'

3 JAN 2018

Getver, weer een stuk over goede voornemens? Jazeker! We zijn aan een nieuw jaar begonnen en om goede voornemens kun je dus niet heen. Bijna iedereen stelt zichzelf nieuwe doelen voor het komende jaar, maar –en ik wil niet negatief doen- veel van die nieuwe doelen, goede voornemens, mislukken na een paar weken al. Wat gaat er fout? Vandaag geef ik je vijf tips voor goede voornemens én hoe je ze in de praktijk brengt. Want ik weet heus dat jij rete gemotiveerd bent om dit jaar écht eens gezonder te gaan eten, maar we weten ook allebei dat je over een maand de handdoek in de ring gooit, wanneer het makkelijker is om toch ff snel wat eten af te halen/iedereen om je heen allang gestopt is met zijn/haar goede voornemens/het weer druk wordt op je werk. Dit jaar niet! We gaan het eens even goed aanpakken.

Een paar tips vooraf

Goede voornemens mislukken vaak omdat er van tevoren al een paar dingen –no offence- mis zijn met je voornemens. Na wat online research ben ik tot een paar tips gekomen:

Tip #1: Zorg ervoor dat je goede voornemens concrete doelen zijn. ‘Ik wil in 3 maanden tijd 5 kilo afvallen’ is makkelijker te realiseren dan een vage uitspraak als ‘Ik wil afvallen’.

Tip #2: Kies niet teveel goede voornemens. Het is al moeilijk zat om je aan één goed voornemen te houden, laat staan een hele waslijst. Kies er een paar waar je dit jaar aan wil werken en neem er de tijd voor om die doelen te halen. Je hoeft je leven niet in januari al drastisch om te hebben gegooid.

Tip#3: Werk je doelen één voor één af. Neem bijvoorbeeld de eerste drie maanden van 2018 de tijd om aan je eerste goede doel te werken. Heb je dit een beetje op de rit, dan begin je aan doel #2. En blijf in de tussentijd doel #1 natuurlijk volhouden.

Populaire goede voornemens en hoe je ze het beste in de praktijk brengt

“In 2018 wil ik gezonder eten”. Maak dit goede voornemen concreter door de formulering aan te passen. Wat is nou echt je doel? Wil je je fitter voelen? Wil je meer vitamines binnenkrijgen? Wil je afvallen? Wil je meer groentes eten? In mijn geval gaat ‘gezonder eten’ inderdaad over meer groentes eten. Ik eet nogal wat ongezonde snacks en ben daar helemaal happy mee, maar ik vind het ook belangrijk om genoeg groentes binnen te krijgen. Ga ik mijn hele eetpatroon omgooien? Echt niet! Ik ben de enige foodblogger in Nederland die regelmatig schrijft over frikandel speciaal en kapsalon. Nee; ik zorg ervoor dat ik op andere eetmomenten alvast wat groentes binnenkrijg.

Goede voornemens

Mijn eerste goede voornemen: “In 2018 ontbijt ik 5 dagen in de week met een smoothie waarin ik groentes verwerk, zodat ik wél al mijn voedingsstoffen binnenkrijg, maar geen snacks hoef te laten staan”. Denk aan spinazie, rode bieten of wortel. Ik kies voor 5 dagen in de week omdat dat behapbaar is en ga me er de eerste twee maanden voor inzetten. Een goed begin is het halve werk!

“Ik wil minder geld uitgeven aan eten”.
Dit goede voornemen verschijnt ieder jaar weer op mijn lijstje voor het komende jaar, wat betekent dat het weer niet gelukt is. Het is dan ook een totaal vaag voornemen. Hoe zorg je er nou voor dat je dit jaar toch minder geld gaat uitgeven aan eten? Allereerst maken we het doel concreet. Bijvoorbeeld: “Ik wil wekelijks maximaal €50 uitgeven aan boodschappen, zodat ik geld overhoud voor leukere dingen”. Dit is een voornemen dat je heel goed in de praktijk kunt brengen; pin iedere week €50 en betaal daar steeds je boodschappen van. Andere tips die ook helpen om minder uit te geven in de supermarkt: doe één keer per week boodschappen (van die €50), ga naar de goedkoopste supermarkt in de buurt en neem altijd een lijstje mee voordat je boodschappen gaat doen; op die manier neem je geen dingen mee die je eigenlijk niet nodig hebt.

“Ik wil minder alcohol drinken”.
Hoewel ik zelf na een paar kerstborrels echt heb geroepen dat ik nooit meer drink, is minder alcohol drinken toch altijd een uitdaging. In januari heb je weer allerlei nieuwjaarsborrels, in februari is je beste vriend jarig en in maart heb je wel weer een ander excuus om tenminste één avond all out te gaan. Maar niet in 2018. Begin wederom met het doel concreet maken: “Ik wil meer genieten van een drankje en me de volgende dag óók fit voelen”. Kies bij dit voornemen een goed moment om ermee te beginnen; misschien is januari inderdaad niet handig, omdat je juist dan veel nieuwjaarsborrels hebt én nog helemaal in de december-ik-drink-liters-alcohol-sfeer zit. Waarom probeer je het niet in de zomer? Minder alcohol drinken betekent dat je nog steeds wel wat mag drinken, maar gewoon wat minder. Drink alleen waar je zin in hebt, drink alleen écht lekkere wijn (en niet vijf glazen van die smerige kroegwijn die na ieder glas écht beter gaat smaken) en houd je doel in je achterhoofd: je wil de volgende ochtend je ook gewoon goed voelen. Super zonde van je dag als je wéér met een kater in bed ligt.

“Ik wil afvallen”
Met stipt op nummer één staat het goede voornemen “Ik wil afvallen”. Persoonlijk ben ik van mening dat als iedereen zich in alle tijd die je bezig bent met je doel ‘ik wil afvallen’ (en geen stap vooruit komt), bezig zou houden met genieten van het leven en van lekker eten, de wereld veel gezelliger zou zijn. Maar wie ben ik om hier over te oordelen… Jij wil waarschijnlijk afvallen en ik help je graag om er een geslaagd goed voornemen van te maken.

Hoe dan?

Stap 1? Concreter maken! Hoeveel kilo wil je afvallen en in hoeveel tijd? Stap 2: timing. Denk eraan dat je niet al je goede voornemens tegelijk wil aanpakken en dat afvallen misschien een goed voornemen is om niet als eerste aan te pakken. Begin het jaar met een iets makkelijker voornemen, zodat je aan jezelf kunt laten zien dat je het echt wel kunt. Zo begin je met een betere insteek aan je afvalproces. Stap 3: zorg ervoor dat je je voornemen positief formuleert. Waarom wil je afvallen, wat is precies je doel? Wil je zo’n lijntje op je buik zoals alle Instagrammers tegenwoordig schijnen te hebben? Wil je minder gewicht met je meedragen zodat je je sport beter kunt uitvoeren? Maak dat voor jezelf concreet. En stap 4: kies een stategie. Hoe ga je ervoor zorgen dat je meer afvalt? Wil je meer sporten? Top: maak dan nu alvast een afspraak bij de sportschool. Wil je minder eten? Prima, stel voor jezelf een voedingsschema op, zodat je precies weet wanneer je wat gaat eten, in plaats van dat je iedere dag wakker wordt en denkt ‘ik wil minder eten’, maar vervolgens wel zin hebt in een croissantje met jam en die dus maar neemt ‘omdat je vanmiddag dan wel wat minder eet’.

Dit waren vier voorbeelden van populaire goede voornemens en hoe je ze in 2018 in de praktijk kunt brengen. Is het je ook opgevallen dat alle bovenstaande goede voornemens op een positieve manier zijn geformuleerd? Ik vind het zelf veel leuker om te werken aan ‘fitter worden zodat ik die ene wandeling in Noorwegen kan doen’, dan ‘nu echt eens iets doen aan die slechte conditie’. Positieve benadering helpt!

Succes met je goede voornemens en veel plezier in 2018! Het schijnt een topjaar te worden ;-).


Dagje uit? Zoek de ‘verborgen’ foodparel bij het Paleis op de Dam

Camera videoDagje uit? Zoek de ‘verborgen’ foodparel bij het Paleis op de Dam

Genieten in The Food Deparment. / Foto: Emma van der Schelde

In samenwerking met The Food Department

27 NOV 2019

Soms zit een pareltje wat verborgen. Heb je de parel eenmaal gevonden, dan héb je ook wat. Een mooi voorbeeld is The Food Department in het voormalige Amsterdamse Hoofdpostkantoor. Juist ja, achter het Paleis op de Dam.

‘Verborgen’ is misschien wat overdreven gesteld, want The Food Department – een nieuw initiatief vol culinaire hoogtepunten – is sinds mei gevestigd in hartje Amsterdam. In dat in het oog springende voormalige Koninklijke postkantoor, waarin al weer jaren gewinkeld kan worden in Magna Plaza, aan de Nieuwezijds Voorburgwal. Naar schatting 3 miljoen (!) mensen wandelen er jaarlijks langs, op weg van Dam naar Anne Frank Huis en Westerkerk en weer terug. Zij passeren allemaal The Food Department. Maar ja, die naam mag je niet met koeienletters op het dak van het monumentale pand uit 1899 zetten. Even zoeken dus naar die culinaire wondertjes van de hoofdstad. Loop je dus lekker te Black Friday-shoppen vrijdag? Dan is dit artikel een tip ‘om even op te steken’.

Dagje uit? Zoek de ‘verborgen’ foodparel bij het Paleis op de Dam

Magna Plaza is deze feestmaand een zee van lichtjes. / Metro


Likeability of5

KFC komt met kipburger zonder kip

Bij de KFC in Amsterdam proef je de nieuwe burger / ANP

Foto van 'Metro'

25 NOV 2019

Goed nieuws voor de vegetariërs die het vlees nog wel missen: de KFC komt met een kiploze kipburger. Deze week is de burger te proeven.

Eet je geen vlees meer maar vond je het wel altijd lekker? Steeds meer fastfoodketens houden rekening met je. Zo ook den KFC, die de nieuwe Chickenless Chicken Burger deze week test bij het publiek in Amsterdam Akerpoort. Het fastfoodconcern hoopt daarmee te laten proeven dat vegetarisch ook gewoon heel lekker kan zijn.

Extra goed nieuws als je specifiek gek bent op de smaak van KFC. De kip wordt namelijk met een speciale kruidenmix gepaneerd. De vegetarische burger wordt ook volgens dit recept met vijf spices en zes kruiden geprepareerd. De nieuwe burger wordt gemaakt van Quorn uit Europa en bevat dus geen soja.


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Food Blog Awards waren online pas écht een feestje

Suzanna van Wat Eet Je Dan Wel? neemt de award voor beste nicheblog in ontvangst / Foto: Ingelise de Vries

Foto van 'Ingelise de Vries'

9 NOV 2019

De crème de la crème van de Nederlandse foodblogwereld toog afgelopen vrijdag naar Kanaleneiland (Utrecht) voor een bijzondere avond. Voor de vierde keer op rij werden de Food Blog Awards uitgereikt.

„Wat een bijzondere locatie”, klinkt het regelmatig, terwijl de genomineerden elkaar gedag kussen. In hun mooiste kleding gaan ze op de foto met elkaar - de volgers die hebben gestemd op de influencers moeten immers wel op de hoogte worden gebracht van de voortgang van de avond. Het recept voor de pre-borrel is cava, er zijn hapjes en een dj verzorgt prettige muziek. De spanning is om te snijden, want wie is het neusje van de zalm onder de bloggers en gaat er met die felbegeerde award naar huis?

Beetje knullig


Culinair journalist Laura de Grave ontrafelt de Nederlandse keuken

Laura de Grave / Beeld: Hans de Kort

Foto van 'Ingelise de Vries'

8 NOV 2019

Wat maakt de Nederlandse keuken bijzonder? Culinair journalist Laura de Grave reisde op haar elektrische motor het land door om de meest bijzondere verhalen, ingrediënten en recepten te vinden.

Het ruikt naar pompoen en kruiden als je de keuken van Laura de Grave binnenstapt. „Ik dacht, ik ga weer eens pompoen roosteren”, zegt ze. De pompoen komt van Piet, uit Zeewolde. Wat streekgerelateerd eten betreft is Laura een expert. Ze schreef het Nederland Kookboek, waarin ze op zoek gaat naar de echte Nederlandse keuken. Want die blijkt een stuk gevarieerder dan stamppot en kroketten.

Geheimen uit de Nederlandse keuken


Meer eten uit de streek: 'Die mango smaakt in Chili toch veel beter'

Door je eten bij de boer te halen, herstel je de band / Pexels

Foto van 'Ingelise de Vries'

8 NOV 2019

We halen knoflook uit China, kersen uit Egypte en komkommers uit Spanje. Terwijl onze eigen producten grotendeels naar het buitenland worden geëxporteerd. Hoe zit het met onze voedselketen?

Nederland doet het goed in de voedingsindustrie, we exporteren heel wat eten. Dat is economisch een voordeel, maar duurzaam is het niet direct. Ook verliezen we onze band met eten door de steeds langer wordende voedselketen. „We weten niet meer waar onze kippendij of een banaan vandaan komt", zegt Jorrit Kiewik, directeur van het Slow Food Youth Network. „Zeker als je in de supermarkt koopt.”

Die lange keten, komt door verschillende dingen. „Meer dan 75 procent van de producten die door Nederlandse boeren worden geproduceerd, wordt geëxporteerd naar het buitenland”, zegt Kiewik. Culinair journalist Laura de Grave vertelt dat de Nederlandse kokkel, een schelpdier dat in de Waddenzee wordt opgevist, voor 90 procent naar Zuid-Europese landen gaat. Meer dan 80% van alle vis uit de Noordzee wordt geëxporteerd, bracht het Nederlands Visbureau naar buiten.


McDonald's komt met retro Happy Meal speelgoed
Likeability of3

McDonald's komt met retro Happy Meal speelgoed

Alle surprises die in de Surprise Happy Meal van McDonald's kunnen zitten. / McDonald's

Foto van 'Daisy Heyer'

2 NOV 2019

Fans van McDonald's van het eerste uur springen waarschijnlijk een gat in de lucht bij het volgende nieuws: dit jaar is de 40e verjaardag van de fastfoodketen en dat vieren zij met Happy Meal-surprises uit je kinderjaren! 

De gouwe ouwe tijd dat je nog bij je ouders liep te zeuren om een Happy Meal als je een lange reis maakte vanuit Oma Truus uit Gelderland in de auto richting Alkmaar... Wie heeft hem niet gehad?

De fastfoodketen verzon vanwege dat nostalgische karakter een ludieke actie voor de viering van het 40-jarig bestaan. In de Surprise Happy Meals krijgen kids (of volwassenen die de box natuurlijk ook gewoon mogen kopen) binnenkort een surprise die behoort tot de 'all star collectie': de meest iconische speeltjes van alle jaren Happy Meal ooit!


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Foto ter illustratie. / @Instagram @backyardrotterdam

World Vegan Day: 5 fijne vegan hotspots in Nederland

Foto ter illustratie. / @Instagram @backyardrotterdam

Foto van 'Daisy Heyer'

1 NOV 2019

Het is vrijdag World Vegan Day. Ben jij al om, of heb je wel eens zin om ergens in het land vandaag vegan uit te proberen? Metro zet 5 fijne vegan hotspots door het hele land voor je op een rijtje. 

1. Backyard, Rotterdam


Er komt een Baileys Red Velvet-editie. / Baileys Irish Cream Liqueur

Er komt een Baileys Red Velvet-editie

Er komt een Baileys Red Velvet-editie. / Baileys Irish Cream Liqueur

Foto van 'Daisy Heyer'

25 OKT 2019

Fans van Baileys springen waarschijnlijk een gat in de lucht bij het volgende nieuws: er komt een red velvet-smaak van het drankmerk op de markt. 

Baileys werkt samen met een van de bekendste cupcakemakers ter wereld: Georgetown Cupcake, een cupcake-store die iedereen die ooit in Washington DC geweest is waarschijnlijk wel kent. Samen brengen ze deze speciale editie uit, die de smaak van red velvet cupcakes heeft. YUM!


Likeability of3

Slecht nieuws frietenfans: de frietkraam verdwijnt langzaam uit NL

Zo'n frietkraam wordt dus een zeldzaam straatbeeld in ons land. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

25 OKT 2019

In twintig jaar tijd is meer dan de helft van de frietkramen uit het Nederlandse straatbeeld verdwenen. Dat concludeert frietkraamexpert Ubel Zuiderveld in een interview met het AD.

Lekker een patatje met en een frikandel speciaal bij de plaatselijke frietkraam op bijvoorbeeld de kermis: het wordt misschien een unicum. Elke maand verdwijnt er ergens een frietkar van de straat volgens Zuiderveld. „Over tien jaar zijn er misschien nog maar honderd tot tweehonderd kramen over in Nederland", voorspelt hij.

Ooit telden Nederland zeker 2000 frietkramen. Met name in Rotterdam is er volgens hem een actief beleid tegen kramen, terwijl in Den Haag relatief nog veel losse kramen te vinden zijn.


sad
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Een kroketje per week zo slecht nog niet

Foto van 'Ingelise de Vries'

9 OKT 2019

Maak het frituurvet maar vast warm, het is vandaag nationale krokettendag! En om dat te vieren kwam vandaag het nieuws naar buiten dat een kroketje per week zo slecht nog niet is.

Deze heugelijke dag wordt door Het Parool gevierd met een interview met bedrijfsarts Jeroen Maaskant. Volgens de dokter mogen we best wat meer kroketten eten. „In een kroket zitten bepaalde stoffen die wij in het leven nodig hebben", zegt hij in het interview. „In de roux zit het essentiële aminozuur tryptofaan, dat wordt omgezet in serotonine en dat is effectief tegen depressies.”

Kroketten in alle vormen


Yes, friet/patat bestaat vandaag 150 jaar!

Yes, friet/patat bestaat vandaag 150 jaar!

Je hebt patatfriet in allerlei soorten en maten. Beeld: Pexels

Foto van 'Ingelise de Vries'

30 SEP 2019

Normaliter bewaren we friet/patat hier op de redactie voor de vrijdag, maar op deze maandag maken we graag een uitzondering. De gefrituurde aardappelsnack wordt maandag namelijk precies 150 jaar in Nederland verkocht!

De kermis in Breda had de primeur in handen. Of ze 150 jaar geleden al wisten wat voor enorme hit het zou worden, is onduidelijk. In elk geval is het wel duidelijk dat gesneden piepers nog steeds razend populair zijn. Per jaar eten we zo'n 40 tot 50 porties patat per persoon.

Patat of friet?


Vjeze Fur maakte een kookboek: Ik heb geschreven zoals ik praat

Bij elk gerecht zit een foto van Freddy in een andere outfit. Beeld: Lekker Fred

Foto van 'Ingelise de Vries'

30 SEP 2019

Freddy Tratlehner, bij het grote publiek beter bekend als Vjeze Fur, ken je waarschijnlijk allang niet alleen meer van De Jeugd van Tegenwoordig. De rapper én keukenprins is razend populair op Instagram met zijn kookvideo’s. Voor wie net zo goed wil kunnen koken als Freddy, is er nu zijn kookboek Lekker Fred.

„Het eerste wat ik vroeg toen ik dit aanbod kreeg, was of het niet heel veel werk is om een kookboek te maken”, vertelt Tratlehner. „Ja, zeiden ze, het is wel veel werk. Maar ik wilde het ook goed doen, bijvoorbeeld bij elk gerecht een foto in een andere outfit. Dus ik maakte het zelf ook wel veel werk. Ik vind dat als je iets doet, je het goed moet doen. Je moet wel trots zijn als het af is. Dat heb ik hier wel echt mee.”

Filmpjes op papier


Likeability of5

KitKat Japan vervangt plastic door papieren origami-verpakking

De verpakkingen van de KitKat's in Japan wil je eigenlijk niet weggooien. / Nestlé Japan

Foto van 'Daisy Heyer'

14 SEP 2019

In de strijd om plastic afval te verminderen heeft KitKat Japan een voorzichtige, maar speelse eerste stap gezet: de verpakkingen van de chocoladerepen zijn overgegaan van plastic naar papier, inclusief instructies om origami te maken van het stuk papier als de repen op zijn. 

Nestlé, die KitKat onder zich hebben, liet op 10 september weten via Twitter dat zij al hun plastic verpakkingen die niet te recyclen zijn willen hebben vervangen in 2025, „Omdat we toewerken naar een waste-free toekomst."


like
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Jouw klassieke Italiaanse pizza is ramp voor dieren

Foto ter illustratie. / Pexels

Foto van 'Daisy Heyer'

6 SEP 2019

Pizzaliefhebber? Je bent niet de enige. Maar jouw klassieke pizza met buffelmozzarella blijkt een ramp voor dieren te als hij bij het gros van de Amsterdamse pizzaria's vandaan komt. 

Het is slecht gesteld met het dierenwelzijn in de meeste Amsterdamse pizzeria’s. De DierenwelzijnsCheck onderzocht de diervriendelijkheid van 36 Amsterdamse pizzeria’s en maar liefst 34 van de 36 pizzeria’s heeft Italiaanse (buffel)mozzarella op de kaart staan, een zeer dieronvriendelijk product. Slechts één pizzeria gebruikt Nederlandse buffelmozzarella. Deze dieren hebben een veel beter leven dan hun Italiaanse zusjes volgens de organisatie voor dierenwelzijn. Zij menen ook dat er er een wrede werkelijkheid schuilt achter dit authentieke Italiaanse product.

Het leed achter Italiaanse buffelmozzarella


Diëtist: Pizza gebalanceerder ontbijt dan cornflakes

Pizza als ontbijt? Eetsmakelijk! Beeld: Pexels

Foto van 'Metro'

4 SEP 2019

Soms heb je van dat nieuws dat je maar al te graag wíl geloven. Zeker als je een avondje bent wezen stappen en heel graag pizza als ontbijt wil. Een Amerikaanse diëtiste claimt dat het in elk geval een stuk gebalanceerder is dan een kom vol cornflakes.

Chelsey Amer is de dame die deze claim doet. En eerlijk is eerlijk, haar argumentatie maakt het zo'n gek idee nog niet. Tegen ABC News zegt de New Yorkse: „Verrassend genoeg kan pizza een meer gebalanceerde optie zijn dan menig suikerrijke ontbijtgranen."

Verhoudingen


Burger King introduceert de FreaKINGdel

Burger King introduceert de FreaKINGdel

De FreaKINGdel bestaat uit een frikandel met mayonaise, ui en curry op een hamburgerbroodje. Foto: Gabriel Bouys / AFP

Foto van 'Quincy Brouwer'

3 SEP 2019

Nederland heeft er weer een burgervariant van een authentiek Hollandse snack bij. Dinsdag introduceerde fastfoodketen Burger King de FreaKINGdel, geïnspireerd op de klassieke frikandel.

Hun snackie

Ruim twintig jaar nadat concurrent McDonalds de McKroket voorgoed op de Nederlandse markt bracht (hij was eerder kort verkrijgbaar), kunnen nu ook liefhebbers van de populairste snack van ons land hun snackie vinden bij een burgergigant.


Er worden 20.000 potten ijs weggegeven voor niets!

Eén van de ijssoorten die jij gratis op kunt pikken deze week. / Ben & Jerry's

Foto van 'Daisy Heyer'

2 SEP 2019

De bloedhitte mag dan wel voorbij zijn, voor ons is het nooit te koud voor een goede bak Ben & Jerry's. Wie daar net zo over denkt heeft deze week enorm geluk: het ijsmerk geeft namelijk de hele week in totaal 20.000 potten Moo-Phoria ijs weg. Helemaal gratis!

Naar het station

De nieuwe ijssoort van het merk bevatten 50 procent minder vet dan de reguliere bakken ijs. Top, want er mogen wel wat zomerkilo's vanaf! Voor die gratis bakken hoef je dan ook bijna niets te doen, behalve een klein beetje sportiviteit tonen door op je fiets te springen of de benenwagen te nemen naar het dichtstbijzijnde station waar je de bakken gratis kunt ophalen.


Blogger start onbedoeld grootste eetclub in het land

Blogger en eetcluboprichter Leonie ter Veld in haar keuken / Beeld: Leonie ter Veld

Foto van 'Ingelise de Vries'

1 AUG 2019

We zijn steeds meer te spreken over onze eigen kookkunsten en dat uit zich ook in een nieuwe trend: de eetclub. Na haar verhuizing naar Haarlem, ging ook foodblogger Leonie ter Veld op zoek naar een eetclub. Ze begon daarmee per ongeluk de grootste eetclub van Nederland.

Toen ze nog in Amsterdam woonde, had Leonie een eetclub met buurtgenoten. „De BoLo Eetclub, we woonden allemaal in de buurt Bos en Lommer”, vertelt de foodblogger. De club bestond uit allerlei mensen die ‘iets’ met eten hebben, van een culinair journaliste tot een (food)ondernemer. „We zijn bijna allemaal naar een andere stad verhuisd dus ik wilde op zoek naar een nieuwe eetclub.”

Viral oproepje


5 plekken waar je écht een gin-tonic moet drinken

Foto van gin-tonic. / Peter Fazekas, Pexels.

Foto van 'Daisy Heyer'

8 JUN 2019

Het is zaterdag 8 juni 2019 internationale gin-tonic dag en dat moet gevierd worden. Hoe? Door één van de beste gin-tonic bars van Nederland te bezoeken. Welke dat zijn? Metro heeft er 11 voor je op een rijtje gezet waar je als liefhebber deze zaterdagavond echt naartoe moet. Of tijdens een van de 364 andere dagen natuurlijk!

Gin Fizz – Tilburg