Food

Camera videoHoe breng je je goede voornemens in de praktijk?

Foto: Femmy Weijs

Foto van 'Leonie ter Veld'

3 JAN 2018

Getver, weer een stuk over goede voornemens? Jazeker! We zijn aan een nieuw jaar begonnen en om goede voornemens kun je dus niet heen. Bijna iedereen stelt zichzelf nieuwe doelen voor het komende jaar, maar –en ik wil niet negatief doen- veel van die nieuwe doelen, goede voornemens, mislukken na een paar weken al. Wat gaat er fout? Vandaag geef ik je vijf tips voor goede voornemens én hoe je ze in de praktijk brengt. Want ik weet heus dat jij rete gemotiveerd bent om dit jaar écht eens gezonder te gaan eten, maar we weten ook allebei dat je over een maand de handdoek in de ring gooit, wanneer het makkelijker is om toch ff snel wat eten af te halen/iedereen om je heen allang gestopt is met zijn/haar goede voornemens/het weer druk wordt op je werk. Dit jaar niet! We gaan het eens even goed aanpakken.

Een paar tips vooraf

Goede voornemens mislukken vaak omdat er van tevoren al een paar dingen –no offence- mis zijn met je voornemens. Na wat online research ben ik tot een paar tips gekomen:

Tip #1: Zorg ervoor dat je goede voornemens concrete doelen zijn. ‘Ik wil in 3 maanden tijd 5 kilo afvallen’ is makkelijker te realiseren dan een vage uitspraak als ‘Ik wil afvallen’.

Tip #2: Kies niet teveel goede voornemens. Het is al moeilijk zat om je aan één goed voornemen te houden, laat staan een hele waslijst. Kies er een paar waar je dit jaar aan wil werken en neem er de tijd voor om die doelen te halen. Je hoeft je leven niet in januari al drastisch om te hebben gegooid.

Tip#3: Werk je doelen één voor één af. Neem bijvoorbeeld de eerste drie maanden van 2018 de tijd om aan je eerste goede doel te werken. Heb je dit een beetje op de rit, dan begin je aan doel #2. En blijf in de tussentijd doel #1 natuurlijk volhouden.

Populaire goede voornemens en hoe je ze het beste in de praktijk brengt

“In 2018 wil ik gezonder eten”. Maak dit goede voornemen concreter door de formulering aan te passen. Wat is nou echt je doel? Wil je je fitter voelen? Wil je meer vitamines binnenkrijgen? Wil je afvallen? Wil je meer groentes eten? In mijn geval gaat ‘gezonder eten’ inderdaad over meer groentes eten. Ik eet nogal wat ongezonde snacks en ben daar helemaal happy mee, maar ik vind het ook belangrijk om genoeg groentes binnen te krijgen. Ga ik mijn hele eetpatroon omgooien? Echt niet! Ik ben de enige foodblogger in Nederland die regelmatig schrijft over frikandel speciaal en kapsalon. Nee; ik zorg ervoor dat ik op andere eetmomenten alvast wat groentes binnenkrijg.

Goede voornemens

Mijn eerste goede voornemen: “In 2018 ontbijt ik 5 dagen in de week met een smoothie waarin ik groentes verwerk, zodat ik wél al mijn voedingsstoffen binnenkrijg, maar geen snacks hoef te laten staan”. Denk aan spinazie, rode bieten of wortel. Ik kies voor 5 dagen in de week omdat dat behapbaar is en ga me er de eerste twee maanden voor inzetten. Een goed begin is het halve werk!

“Ik wil minder geld uitgeven aan eten”.
Dit goede voornemen verschijnt ieder jaar weer op mijn lijstje voor het komende jaar, wat betekent dat het weer niet gelukt is. Het is dan ook een totaal vaag voornemen. Hoe zorg je er nou voor dat je dit jaar toch minder geld gaat uitgeven aan eten? Allereerst maken we het doel concreet. Bijvoorbeeld: “Ik wil wekelijks maximaal €50 uitgeven aan boodschappen, zodat ik geld overhoud voor leukere dingen”. Dit is een voornemen dat je heel goed in de praktijk kunt brengen; pin iedere week €50 en betaal daar steeds je boodschappen van. Andere tips die ook helpen om minder uit te geven in de supermarkt: doe één keer per week boodschappen (van die €50), ga naar de goedkoopste supermarkt in de buurt en neem altijd een lijstje mee voordat je boodschappen gaat doen; op die manier neem je geen dingen mee die je eigenlijk niet nodig hebt.

“Ik wil minder alcohol drinken”.
Hoewel ik zelf na een paar kerstborrels echt heb geroepen dat ik nooit meer drink, is minder alcohol drinken toch altijd een uitdaging. In januari heb je weer allerlei nieuwjaarsborrels, in februari is je beste vriend jarig en in maart heb je wel weer een ander excuus om tenminste één avond all out te gaan. Maar niet in 2018. Begin wederom met het doel concreet maken: “Ik wil meer genieten van een drankje en me de volgende dag óók fit voelen”. Kies bij dit voornemen een goed moment om ermee te beginnen; misschien is januari inderdaad niet handig, omdat je juist dan veel nieuwjaarsborrels hebt én nog helemaal in de december-ik-drink-liters-alcohol-sfeer zit. Waarom probeer je het niet in de zomer? Minder alcohol drinken betekent dat je nog steeds wel wat mag drinken, maar gewoon wat minder. Drink alleen waar je zin in hebt, drink alleen écht lekkere wijn (en niet vijf glazen van die smerige kroegwijn die na ieder glas écht beter gaat smaken) en houd je doel in je achterhoofd: je wil de volgende ochtend je ook gewoon goed voelen. Super zonde van je dag als je wéér met een kater in bed ligt.

“Ik wil afvallen”
Met stipt op nummer één staat het goede voornemen “Ik wil afvallen”. Persoonlijk ben ik van mening dat als iedereen zich in alle tijd die je bezig bent met je doel ‘ik wil afvallen’ (en geen stap vooruit komt), bezig zou houden met genieten van het leven en van lekker eten, de wereld veel gezelliger zou zijn. Maar wie ben ik om hier over te oordelen… Jij wil waarschijnlijk afvallen en ik help je graag om er een geslaagd goed voornemen van te maken.

Hoe dan?

Stap 1? Concreter maken! Hoeveel kilo wil je afvallen en in hoeveel tijd? Stap 2: timing. Denk eraan dat je niet al je goede voornemens tegelijk wil aanpakken en dat afvallen misschien een goed voornemen is om niet als eerste aan te pakken. Begin het jaar met een iets makkelijker voornemen, zodat je aan jezelf kunt laten zien dat je het echt wel kunt. Zo begin je met een betere insteek aan je afvalproces. Stap 3: zorg ervoor dat je je voornemen positief formuleert. Waarom wil je afvallen, wat is precies je doel? Wil je zo’n lijntje op je buik zoals alle Instagrammers tegenwoordig schijnen te hebben? Wil je minder gewicht met je meedragen zodat je je sport beter kunt uitvoeren? Maak dat voor jezelf concreet. En stap 4: kies een stategie. Hoe ga je ervoor zorgen dat je meer afvalt? Wil je meer sporten? Top: maak dan nu alvast een afspraak bij de sportschool. Wil je minder eten? Prima, stel voor jezelf een voedingsschema op, zodat je precies weet wanneer je wat gaat eten, in plaats van dat je iedere dag wakker wordt en denkt ‘ik wil minder eten’, maar vervolgens wel zin hebt in een croissantje met jam en die dus maar neemt ‘omdat je vanmiddag dan wel wat minder eet’.

Dit waren vier voorbeelden van populaire goede voornemens en hoe je ze in 2018 in de praktijk kunt brengen. Is het je ook opgevallen dat alle bovenstaande goede voornemens op een positieve manier zijn geformuleerd? Ik vind het zelf veel leuker om te werken aan ‘fitter worden zodat ik die ene wandeling in Noorwegen kan doen’, dan ‘nu echt eens iets doen aan die slechte conditie’. Positieve benadering helpt!

Succes met je goede voornemens en veel plezier in 2018! Het schijnt een topjaar te worden ;-).


Blogger start onbedoeld grootste eetclub in het land

Blogger en eetcluboprichter Leonie ter Veld in haar keuken / Beeld: Leonie ter Veld

Foto van 'Ingelise de Vries'

1 AUG 2019

We zijn steeds meer te spreken over onze eigen kookkunsten en dat uit zich ook in een nieuwe trend: de eetclub. Na haar verhuizing naar Haarlem, ging ook foodblogger Leonie ter Veld op zoek naar een eetclub. Ze begon daarmee per ongeluk de grootste eetclub van Nederland.

Toen ze nog in Amsterdam woonde, had Leonie een eetclub met buurtgenoten. „De BoLo Eetclub, we woonden allemaal in de buurt Bos en Lommer”, vertelt de foodblogger. De club bestond uit allerlei mensen die ‘iets’ met eten hebben, van een culinair journaliste tot een (food)ondernemer. „We zijn bijna allemaal naar een andere stad verhuisd dus ik wilde op zoek naar een nieuwe eetclub.”

Viral oproepje


5 plekken waar je écht een gin-tonic moet drinken

Foto van gin-tonic. / Peter Fazekas, Pexels.

Foto van 'Daisy Heyer'

8 JUN 2019

Het is zaterdag 8 juni 2019 internationale gin-tonic dag en dat moet gevierd worden. Hoe? Door één van de beste gin-tonic bars van Nederland te bezoeken. Welke dat zijn? Metro heeft er 11 voor je op een rijtje gezet waar je als liefhebber deze zaterdagavond echt naartoe moet. Of tijdens een van de 364 andere dagen natuurlijk!

Gin Fizz – Tilburg


Voor heel even kaassoufflés bij McDonald's

Exterieur van McDonalds Amsterdam Zuidoost. / ANP

Foto van 'Metro'

5 JUN 2019

Goed nieuws voor fans van de kaassoufflé. Sinds dinsdag kun je namelijk ook bij de McDonald’s terecht voor dit smeuïge kaashapje. Je moet er wel snel bij zijn, want het kaashapje is maar twee maanden verkrijgbaar.

Het gaat om mini-kaassoufflés, verkrijgbaar in een sharebox of los. In de sharebox zitten tevens chicken tenders en kipnuggets. Bestel je ze los, dan komen ze in een doosje van vier stuks.

In bijna elk filiaal


Fijne hamburgerdag! Hier eet je de beste burgers

Fijne hamburgerdag! / Pexels

Foto van 'Ingelise de Vries'

28 MEI 2019

Hoera, het is vandaag Hamburgerdag! De reden om de allerbeste burgers in het land te eten. Je hebt dit heerlijke gerecht tegenwoordig in alle soorten en maten en daarom deden we een rondvraag waar je nou de beste burgers kunt scoren.

Hamburgers?

Maar eerst, waar komt die hamburger nou eigenlijk vandaan? Deze gegrilde schijf vlees is inmiddels in talloze soorten te verkrijgen, maar hij vindt zijn oorsprong in de Verenigde Staten. Er heerst wel een groot misverstand rondom de burger: er wordt nogal eens aangenomen dat 'ie in de Tweede Wereldoorlog in Hamburg is ontstaan bij Amerikaanse soldaten.


Dit is het duurste kopje koffie ter wereld

Als je dit kopje koffie op de rekening hebt staan, vergaat het lachen je wel... / Pexels

Foto van 'Metro'

25 MEI 2019

De kwaliteit van koffie is vaak doorslaggevend bij het overwinnen van een zware ochtend. Dat denken ze in Californië ook, want daar leggen ze met veel plezier 75 dollar (een kleine 70 euro) neer voor een kopje zwart goud van de beste kwaliteit.

De koffiebarketen Klatch Coffee wist als één van de enige ketens de koffie, die de duurste ter wereld is, te bemachtigen. Klatch Coffeee biedt het exclusieve kopje met de Elida Natural Geisha 803-koffie aan in filialen in Zuid-Californië en San Francisco. Het getal verwijst naar de prijs die Klatch Coffee neerlegde per pond (ongeveer een halve kilogram) bonen. Het bedrijf beschrijft de koffie als een zeldzame soort arabica uit Panama, met een florale, theeachtige smaak en met noten van jasmijn en bessen.


Wijn tóch een beetje goed voor je gezondheid

A wine a day keeps de tandarts away! Beeld: Pexels

Foto van 'Metro'

8 MEI 2019

„Ach, alcohol werkt ontsmettend!", heb je vast wel eens gehoord toen je twijfelde over dat glaasje wijn terwijl je eigenlijk veel te verkouden was voor een borrel. Hoewel de kans groot is dat jij je de volgende dag nog beroerder voelde dan voor je ging drinken, is het niet helemaal gelogen. Een glaasje wijn werkt namelijk tegen bacteriën.

Uit nieuw onderzoek blijkt dat wijn toch niet helemaal ongezond is. Natuurlijk moet je nog steeds niet overmatig gaan drinken en zitten er ook genoeg nadelige effecten aan regelmatige alcoholconsumptie, maar dus ook positieve. Of je nou rood of wit opentrekt, wijn vecht tegen bacteriën waar je keelpijn én gaatjes van krijgt.

Antibacteriële werking


Culineren kun je 'C-ker' leren

Culinair uit eten gaan is echt niet alleen weggelegd voor de rich and famous, maar ook heel leuk voor de 'gewone' mens. / Foto: Restaurant C

Foto van 'Daisy Heyer'

27 MRT 2019

Uit eten gaan is hip. Waar je vroeger bij de plaatselijke friettent met zijn allen een saté met patat naar binnen knalde, is het tegenwoordig belangrijk dat het eten vers is, de plek hipper dan hip, soms (maar lang niet altijd) vegetarisch de klok slaat, er wel ten alle tijden vega(n) aanwezig is en niet onbelangrijk: dat de service ook nog prima in orde is. Maar hoewel je nu helemaal niet meer raar opkijkt als iemand drie keer per week uit eten gaat, hangt er nog wel een bepaald stigma aan culinair uit eten gaan. Dat is toch enkel voor de rich and famous en de mensen met weinig honger?

Restaurant C

Dat is precies wat ondergetekende dacht. Maar wat blijkt: ‘culineren kun je leren’, zo zei mijn vriend. Ik wilde wel eens meemaken of mijn vooroordelen juist waren en de perfecte plek om dit uit te testen bleek Restaurant C in Amsterdam. Culinair betekent eigenlijk kookkunst en als we het hebben over Restaurant C heb je het eigenlijk al over kookkunst an sich. Restaurant C Amsterdam serveert lunch en diner op basis van tussengerechten verdeeld in temperatuurzones. Klinkt allemaal enorm ingewikkeld, maar in de praktijk betekent het vooral hele lekkere gerechten die van ijskoud tot warm en weer koud geserveerd worden. Van 0 tot 200 graden en weer terug naar de -20.


Koken met Monique, de kids én HelloFresh
Likeability of5

Koken met Monique, de kids én HelloFresh

In samenwerking met HelloFresh en Global Savings Group

27 MRT 2019

Je kent het wel. Overdag werk je, ‘s middags haal je de kids op en dan kom je erachter dat de wekelijkse boodschappen maar tot woensdag reikten. Je moet dus naar de supermarkt om het avondeten te regelen. Maar wat haal je? Om deze situatie te voorkomen, besloten Monique en haar gezin twee weken lang de Familiebox uit te proberen.

Discussies? Echt niet!

„Dan sta je in de supermarkt en dan heb je eigenlijk geen idee wat je moet eten die avond. Volgens mij heeft iedereen dat weleens”, vertelt Monique. „Als gezin scheelt het ons een hoop tijd én gezeur. We hoeven niet meer na te denken of te discussiëren over het avondeten met de kinderen. Ook mijn boodschappentassen zijn een stuk lichter tegenwoordig.”


like
user_bbd522b5f628c80261af97c5aa081ff4fdf4f2a3_avatar

Zelfs kippenhouder Ruud doet een weekje zonder vlees

Foto van 'Ingelise de Vries'

11 MRT 2019

Maandag begint de Nationale Week zonder Vlees. Heel Nederland wordt opgeroepen om de ossenworst en speklapjes even te laten staan en te kiezen voor de vegetarische keuken. Goed voor het milieu én je schijnt enthousiast te worden van de vleesloze gerechten.

„Elke dag vlees eten is echt allang niet meer van deze tijd”, antwoordt bedenker Isabel Boerdam op de vraag waarom ze dit initiatief heeft genomen. „En als je eenmaal een week lang vegetarisch hebt gegeten dan zie je dat het super makkelijk is. Maar veel mensen eten uit zichzelf niet zo snel vegetarisch, dus dan weet je niet wat je ermee moet. De Nationale Week Zonder Vlees laat ze het beste van de vega keuken zien.”

Bewuster eten


Waarom HelloFresh de uitkomst is voor Emma en Tom
Likeability of5

Waarom HelloFresh de uitkomst is voor Emma en Tom

In samenwerking met HelloFresh en Global Savings Group

18 FEB 2019

Emma (31) en Tom (34) wonen sinds kort in Haarlem, waar ze net hun eerste huis hebben gekocht. Emma en Tom delen hun ervaring met HelloFresh.

Emma: „We hebben allebei een leuke, maar drukke baan. In het weekend is het wat ons betreft dan ook tijd voor ontspanning. Lekker uit eten, naar de film, een weekendje weg... Helaas willen de boodschappen er met dit drukke schema nog wel eens bij inschieten. Dat resulteerde op een gegeven moment te vaak in avonden waarop er maar weer lukraak eten werd besteld. Ik was er klaar mee, het kostte op een gegeven moment zoveel geld! Op mijn werk vertelde een collega over HelloFresh. Zij had net haar eerste box besteld. Ik dacht dat wil ik ook wel proberen."

Waarom HelloFresh de uitkomst is voor Emma en Tom

likedislike
user_ea6f18687d4bcd126a7b2feadee879b472a171a8_avataruser_4ef4c8d924c529cf2b514f0e2c8049a0051007cd_avataruser_57e58222bf4f77b65d094f0c4124fa9d4cd6fa8b_avatar

+3


Magnum, Ben & Jerry en Ola: alle ijsjes gaan vegan

Er waren al een paar vegan Ben & Jerry-varianten, maar dat worden er nu nóg meer en ook de rest van de bekende ijsjes komen in vegan-variant. / Getty Images

Foto van 'Daisy Heyer'

6 FEB 2019

Vegan is hip: daar kun je, helemaal als randstedelijke inwoner, niet meer omheen. En eigenlijk ook niet meer als groot bedrijf, dus besloot Unilver om ál hun bekende ijsmerken, zoals Magnum, Ben & Jerry en Solero, binnenkort ook te gaan fabriceren in een vegan-variant, meldt RTLZ. 

Volgens marketingmanager van Unilver Sebastien Deneux, hebben straks alle bekende ijsmerken een veganistische variant. Zo is er vanaf maart een vegan Magnum te koop, die in plaats van melkproducten wordt opgebouwd uit eiwit van erwten.

Meer vegan in the family


Vergeet de gin tonic: de Pisco Sour is het helemaal!

Beeld ter illustratie. / Ming Chao

Foto van 'Daisy Heyer'

5 FEB 2019

Gin tonic, move over: het is de pisco sour die het dit jaar helemaal is op het gebied van cocktails. Althans, als we de kenners moeten geloven, want het drankje staat deze week in het zonnetje. Verschillende barren in Nederland creëeren deze week een variant op de bekende cocktail. Maar wat voor drankje is dat pisco nou eigenlijk?

Geen beschermde origine

Pisco is een sterke drank die wordt gemaakt van druiven. De drank wordt van oorsprong gedronken in zowel Peru als in Chili. De twee landen vechten al eeuwen om de rechten van het drankje, zodat enkel zij de 'pisco' mogen produceren, want de pisco heeft niet zoals bijvoorbeeld tequila een beschermde origine. We weten dus niet zeker waar de pisco écht vandaan komt, maar we hebben wel een vermoeden: de stad Pisco en de provincie Pisco liggen namelijk in Peru...


Lepel in de aanslag; het is Wereld Nutelladag!

Lepel in de aanslag; het is Wereld Nutelladag!

De hemelse hazelnootpasta is wereldwijd erg populair Bron: Gettyimages

Foto van 'Naomi Defoer'

5 FEB 2019

Op de boterham mét banaan voor een heus ontbijtfeestje, al lepelend uit de pot om de hormonen in bedwang te houden of door de havermout voor net een extra zoetje. Nutella kan elk moment van de dag. Vergeet vooral vandaag niet je mes in de Nutella te hengelen. Het is namelijk Wereld Nutelladag.

Pakje boter

De dag is niet speciaal opgericht, maar ontstaan in 2007 via het internet en social media. Het bruine goedje zelf bestaat al wat langer. Sinds 14 mei 1946 om precies te zijn. De Italiaanse chocolatier Pieter Ferrero, uit de regio Piemonte, bedacht de smeuïge pasta op basis van hazelnoten, suiker en een vleugje cacao. De pasta, genaamd Giandujot,  had in eerste instantie de vorm van een pakje boter en werd in plakken gesneden om op de boterham te leggen.


Tijdelijk geen kipnuggets bij McDonald's te krijgen

Foto ter illustratie. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

3 FEB 2019

Slecht nieuws voor de kipfans bij McDonald's: het is voorlopig even niet mogelijk om kipnuggets te verorberen. Ze kunnen niet geleverd worden door een fout in het productieproces, meldt de NOS. 

De nuggets zijn gelukkig niet heel lang uit de zaak: volgens een woordvoerder zijn de nuggets eind van de week weer binnen om te bevoorraden. En als de McDonald's in jouw buurt een goede voorraad heeft, heb je wellicht niet eens last van het tekort.

Foto ter illustratie. / Colourbox


Wij willen stampen: de kracht van een goede stamppot

Foto van 'Sanne van Rij'

21 JAN 2019

De stamppot moge dan officieel nog geen Hollands erfgoed zijn, ’t komt vrij aardig in de buurt. Fantasieloos hoeft het aardappelmengsel daarmee niet te worden, bewijzen deze toprecepten (én stamppotkoning Werner Drent).

Wij Hollanders stampen wat af – zeker in de wintermaanden zijn de varianten met boerenkool en andijvie onmisbaar in de volkskeuken. Auteur Werner Drent vond Neerlands gerecht numero een zelfs zó interessant dat-ie er een flink kookboek over schreef. Het resulteerde in ‘de Stamppotbijbel’, waarin je pakweg 200 stamprecepten treft. Twééhonderd, vraag je? Ja, echt: het kan! Al kan een bijbel natuurlijk alleen gecureerd worden door ’n God, en dat is Drent dan ook wel een beetje – op stampgebied dan.


Champagne en franse friet is het helemaal deze maand

Champagne en Franse frietjes: het schijnt de ideale combi te zijn. / Instagram @winecancoffee

Foto van 'Daisy Heyer'

6 JAN 2019

Het nieuws is al iets ouder, maar in januari zijn wij op zoek gegaan naar manieren om onze champagnevoorraad er zo fijn mogelijk doorheen kunnen jassen. Niks #dryjanuary, maar opmaken die voorraad. En dat dure drankje is volgens de kenners het allerlekkerste om te combineren met voedsel waarvan je het waarschijnlijk nooit had verwacht: Franse frietjes.

Dat wordt tenminste verklaard door niet zomaar iemand, maar door Marie-Christine Osselin, dé vrouw achter Moët & Chandon; één van de bekendste champagnemerken ter wereld. Osselin is wijnkwaliteit- en communicatiemanager van het champagnemerk en in The Drinks Business verklaart zij dat Franse frietjes één van de best voedingsmiddelen is die je kunt combineren met een glas champagne.


Bruid ontroostbaar door bruidstaart van piepschuim

De bruid was ontroostbaar toen bleek dat haar bruidstaart van piepschuim was. / Videostill Viral Press

Foto van 'Daisy Heyer'

5 JAN 2019

De bruiloft van de Filipijnse Shine Tamayo en haar partner Jhon Chen moest een sprookjeshuwelijk worden, maar liep uit op een compleet fiasco door het cateringbedrijf dat ze hadden ingehuurd. De cateraar is inmiddels gearresteerd.

Shine en Jhon betaalden een wedding planner en tevens cateraar zo'n 2500 euro voor al het eten en de decoratie voor hun trouwerij in Pasig op de Filipijnen op 3 december.

Geen eten


McDonald's komt met vegetarische Happy Meal

De bekende gouden bogen. / Unsplash

Foto van 'Metro'

3 JAN 2019

Goed nieuws voor de vegetariërs onder ons. Vanaf donderdag kunnen je in Groot-Britannië naast de gebruikelijke kipnuggets of een hamburger, ook kiezen voor een vegetarische wrap.

De snack is naast vegetarisch, ook bijna helemaal veganistisch. Bijna alle ingrediënten zijn namelijk veganistisch en vrij van zuivel. De wrap ligt echter nog wel op dezelfde grill als waar ook de hamburgerbroodjes - waar wel melkproduct inzit - worden gebakken. De wrap bestaat uit erwten en is belegd met tomaat, rijst en een pesto van zongedroogde tomaten. Het hapje bevat in totaal 209 calorieën.

Ontwikkelen en verbeteren


Likeability of5

5x wat je moet weten over de oliebol

Foto ter illustratie. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

31 DEC 2018

Nog heel even en we kunnen aftellen naar een gloednieuw jaar. En dat doet het grootste gedeelte van de Nederlanders natuurlijk onder het genot van een oliebol! Nou denken heel veel mensen dat de oliebol het allerslechtste is wat je kunt eten - omdat het in een bak olie gebakken wordt natuurlijk -, maar is dat wel zo? En hebben ze ergens anders op de wereld eigenlijk ook oliebollen? Metro zocht het uit!

1. Een oliebol bevat helemaal niet zóveel calorieën

Oké, het is natuurlijk niet per se goed voor je, maar er zijn een heleboel dingen slechter voor je dan oliebollen. Een oliebol met krenten (van 75 gram) bevat 135 kcal, een krentenbol bevat 167 kcal. Wanneer je de oliebol lekker bestrooid met poedersuiker zit je al snel aan de 165 kilocalorieën. Maar eh, we verklappen ook even aan je hoeveel calorieën er in een appelflap zitten: 400 calorietjes in een exemplaar van 100 gram. Ai, doe ons dan maar 3 oliebollen!


like
user_23c46ad3e4c356a18068911cd5ec9826158a3a8f_avatar