Metro
Metro Fit & gezond 18 aug 2018 / 09:27 uur

Hierom moet je ’s ochtends niet snoozen

06.55 uur en de wekker gaat. Wat doe jij? Nog vijf keer snoozen of ben je een type dat meteen uit bed stapt en onder de douche springt?

De extra ‘vijf minuten slapen’ mogen dan wel verleidelijk zijn, het is beter om meteen je bed uit te komen. Je lichaam én hersenen raken van snoozen in de war. Dat zeggen experts van Sleep Clinic Services, een medisch centrum in Brisbane. Snoozen zorgt ervoor dat we te lang slaapdronken zijn.

Slaapdronken

Als je op je wekker drukt en weer terug in slaap valt, komen er hormonen vrij in je lichaam die het gevoel geven dat je weer in een diepe slaap valt. Als je dan tien minuten later wakker wordt door je wekker, terwijl je dus al in een ‘diepe slaap’ was, brengt dat je hersenen en lichaam in de war.

„Tien minuten verder dommelen geeft ons het gevoel dat we opnieuw in een andere slaapcyclus terechtkomen. Als je dan wakker wordt, voel je je de rest van de dag moe”, legt slaapexpert Neil Robinson uit aan The Independent.

Volg Metrolifestyle_NL op Instagram voor jouw dagelijkse portie travel, beauty, lifestyle, food en mode.

Reageer op artikel:
Hierom moet je ’s ochtends niet snoozen
Sluiten