Rosan de Vos
Rosan de Vos Gezondheid 6 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Sporten? Ga gewoon lekker tuinieren!

Is hardlopen alles behalve jouw ding? Wil je niet gespot worden in de sportschool met fitnessapparaten die je niet begrijpt? Vind je sporten überhaupt verschrikkelijk? Maak je geen zorgen, er is een hele fijne oplossing.

Ga gewoon lekker tuinieren.

Waar is het dan goed voor?

400 calorieën per uur
Als je een beetje je best doet, kun je al zo’n 400 calorieën per uur verbranden. Daarbij zorg je niet alleen voor een goed lijf, maar ook voor een fantastisch buitenplekje. Zo sla je dus twee vliegen in één klap!

De billen
Waarom squats doen in de sportschool als je ze ook lekker in de buitenlucht kunt doen? Heb je ‘m al? Ga onkruid wieden! Al het groen tussen de stoeptegels verwijderen door die geliefde kniebuigingen. Een mooie achtertuin én een fijn achterwerk gegarandeerd.

De bovenarmen
Het snoeien van de heg is misschien niet de meest leuke klus, maar wel als je je bedenkt dat je er de mooiste armen van krijgt. Het perfecte moment om de biceps eens goed te trainen.

Minder stress
Ben je veel aan het piekeren, zit je minder lekker in je vel of kan je wel een rustmoment gebruiken? Ook dan is tuinieren een goede oplossing: tuinieren zorgt voor minder stress, en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

En heb je (nog) geen groene vingers? Geen zorgen: alles kun je leren. Morgen maar eens beginnen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.