Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Fit & gezond 30 mrt 2018 / 19:35 uur

‘Bierbuik’ blijkt enorme tumor van 13 kilo

De Amerikaan Kevin Daly wist na zijn openhartoperatie bijna dertien kilogram af te vallen. Een prachtig resultaat, zou je denken. Er was echter één probleem: Kevin verloor geen grammetje buikvet, ondanks het feit dat hij veel afviel. Later zou blijken dat hij een enorme tumor in zijn buik had.

De man kreeg te horen dat het normaal is, omdat het lastig is om van je buikvet af te komen. Toch voelde hij dat er iets niet klopte: „Ik ben 1,90 meter lang en ik ging van 105 naar 92 kilo. Maar er ging geen onsje van mijn buik af, hij leek zelfs bijna groter te worden”, vertelt hij aan CBS News.

CT-scan

Kevin onderging in december 2017 een CT-scan in het Lenox Hill Hospital. Daar zagen ze meteen dat hij een ‘extreem grote massa’ in zijn buik had. De doktoren besloten om deze massa weg te opereren.

Dat ging zonder problemen en nu maakt Kevin het erg goed. Drie maanden na de operatie kreeg hij ter controle een MRI-scan. Daarop zagen de doktoren geen nieuwe tumoren ontstaan.

De patiënt heeft in ieder geval wel een wijze les getrokken uit dit voorval: luister naar je lichaam. „Als je instinct je zegt dat er iets niet goed zit, dan heb je het waarschijnlijk bij het rechte eind", aldus Kevin.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Bierbuik’ blijkt enorme tumor van 13 kilo
Sluiten