Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 30 mrt 2018 / 20:42 uur

Arabieren ontslaan medewerkers Essalam Moskee

De Arabische geldschieters van de Essalam Moskee in Rotterdam hebben de geldkraan dichtgedraaid. Ook de adjunct-directeur Jacob van der Blom en zes andere medewerkers, onder wie twee imams, zijn ontslagen, aldus Van der Blom.

Volgens hem heeft de Maktoum Foundation uit de Verenigde Arabische Emiraten in de bouw van de moskee zo’n 8 miljoen euro gestopt. Sinds 2010 steunde het fonds de moskee jaarlijks met nog een een half miljoen.

Langslepend conflict

Reden voor het dichtdraaien van de geldkraan was volgens hem een langslepend conflict, waarbij de partijen steeds verder uit elkaar kwamen te liggen. Het rommelde al jaren rond de moskee.

Tanya Hoogwerf, raadslid van Leefbaar Rotterdam, zegt tegenover het AD blij te zijn met het nieuws. „ Het is goed dat buitenlandse invloed verdwijnt. Zo kunnen we een beter geïntegreerde moskee teruggeven aan de Rotterdammers.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Arabieren ontslaan medewerkers Essalam Moskee
Sluiten