Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Gezondheid 17 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Man niest binnensmonds en scheurt zijn keel

Iedereen die binnensmonds niest, zou er goed aan doen om deze gewoonte af te leren. Je kunt er namelijk nare dingen aan overhouden: een man die binnensmonds niesde moest behandeld worden omdat hij zijn keel gescheurd had, schrijft British Medical Journal.

De 34-jarige man kwam naar de spoedeisende hulp met acute slikpijn en een plotselinge verandering in zijn stem. Die problematiek ontstond nadat hij een harde nies in had gehouden door in zijn neus te knijpen en zijn mond dicht te houden. Hij had na de nies meteen een „knallend gevoel” in zijn keel.

De man had dit nog nooit eerder meegemaakt, al zijn vitale functies waren stabiel en de man had geen koorts. Het moest dus aan de nies liggen. Na onderzoek bleek dat die zo heftig was dat de man zijn keel had gescheurd.

Antibiotica

De man werd meteen opgenomen, om te voorkomen dat hij een nekinfectie of ontsteking tussen de borstkas en longen zou krijgen. Hij kreeg sondevoeding en antibiotica toegediend.

Na een week besloot men een CT-scan te maken om te kijken hoe het ging. Daaruit bleek dat hij bijzonder goed was hersteld, waarna de man werd ontslagen uit het ziekenhuis, met een ‘zacht’ dieet en het advies om met open mond en neus te niezen. Na een controle na twee maanden bleek dat de man geen complicaties had overgehouden aan zijn nies.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Man niest binnensmonds en scheurt zijn keel
Sluiten