Rosan de Vos
Rosan de Vos Fit & gezond 16 jan 2018 / 19:19 uur

Dit moet je doen als je een niesbui voelt aankomen

Met het koude weer is de kans groot dat je flink verkouden bent. En voel je een niesbui opkomen? Let er dan extra goed op wat je doet. Je moet het namelijk absoluut niet tegenhouden door je neus of mond dicht te houden. Dit kan extreem gevaarlijk aflopen.

Complicaties

Dokters geven dit advies nadat een 34-jarige Britse man wél zijn neus en mond dicht had, en een gat in zijn keel kreeg door de spanning die ontstond. Hij kreeg plots een enorme pijnscheut en kon amper nog slikken en ademen, schrijft de Daily Mail. Hij werd naar de spoedeisende hulp gebracht, en het bleek dat een gedeelte van zijn keel gescheurd was door de nies.

„Een niesbui tegenhouden kan tot verschillende complicaties leiden”, leggen dokters uit. „Zoals lucht die komt vast te zitten in de borst tussen de longen, een je kunt last krijgen van een geperforeerde trommelvlies en zelfs bloedvaten in het brein zouden kunnen barsten.”

Dus voel jij een niesbui aankomen? Laat hem vooral ongegeneerd ontsnappen, maar houd alsjeblieft wel een zakdoek voor je neus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Dit moet je doen als je een niesbui voelt aankomen
Sluiten