Metro en ANP
Metro en ANP Entertainment 16 jan 2018 / 17:36 uur

Overdosis drugs oorzaak van ziekenhuisopname Barbie

Realityster Samantha de Jong, beter bekend als Barbie, is afgelopen vrijdag thuis buiten bewustzijn geraakt door overmatig drugsgebruik. Dat meldt manager Jake Hampel dinsdag namens de familie van 28-jarige Samantha. Op dit moment verkeert ze in redelijk goede gezondheid en zet ze haar herstel voort in een gespecialiseerde kliniek.

Rust

Hampel verzoekt iedereen de realityster rust te gunnen voor haar herstel. „Het eerste en enige belang van de familie is om Samantha in alle rust te laten herstellen. Dat is ook Samantha’s wens. Dat kan alleen als ook de omstandigheden rond haar verblijf en haar persoon en de familie rustig zijn. Daarom vragen we iedereen met klem, fans en pers, om Samantha, Michael, de kinderen en de familie nu rust te gunnen. Tenslotte willen Samantha en de familie iedereen bedanken die steun heeft betuigd."

Bewusteloos

Nadat Samantha afgelopen vrijdag thuis bewusteloos werd aangetroffen, is ze direct afgevoerd naar het ziekenhuis. Een dag later was zij buiten levensgevaar. De twee kinderen die Samantha heeft met haar ex Michael worden opgevangen door hun vader en de familie van de Haagse.

Barbie leefde op gespannen voet met RTL, ze beweerde dat de omroep haar als een gebruiksvoorwerp heeft gebruikt en dat zij weinig terugzag van het geld dat ze via haar verdienden. Ze maakte in 2010 haar televisiedebuut met Oh Oh Cherso en was daarna te zien in twaalf realityprogramma’s. In 2017 hield de samenwerking op en belandde ze in de bijstand.

Reactie RTL

RTL meldt dat het erg geschrokken is over de situatie rond Samantha. Recent liet de Haagse zich zeer kritisch uit over de manier waarop RTL met haar was omgegaan. Deze zender heeft de realitysoaps met haar uitgezonden. ,,We hebben onlangs, naar aanleiding van de door haar geuite onvrede, nog een goed gesprek gehad met Samantha over onder meer haar welzijn", laat de woordvoerster van de zender weten.

RTL vindt het ,,terecht en noodzakelijk" dat er een discussie wordt gevoerd over de verantwoordelijkheid van de media voor deelnemers aan realityprogramma’s. „Wij zien het als onze taak om zorgvuldig om te gaan met de mensen die meewerken aan onze programma’s. Dat is een wisselwerking tussen de kandidaten, de producent en ons. Daar worden veelvuldig gesprekken over gevoerd met alle betrokkenen." Naar aanleiding van de spoedopname van ‘Barbie’ nam de kritiek op het genre en de rol van de zenders de afgelopen dagen flink toe.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Overdosis drugs oorzaak van ziekenhuisopname Barbie
Sluiten