Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Gezondheid 11 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Met je huisdier in bed slapen goed voor de nachtrust

Ben je gek op je huisdier en gaat hij overal mee naartoe? Dan hebben we goed nieuws: je huisdier in je bed laten slapen zorgt namelijk voor een goede nachtrust.

Onderzoekers aan de Mayo Clinic in Arizona kwamen erachter dat honden in de slaapkamer voor een betere nachtrust kunnen zorgen. Daarvoor onderzochten ze veertig volwassenen zonder slaapprobleem. Samen met de honden werden ze zeven nachten geobserveerd met een monitor.

Meer rust

Het resultaat? Zowel de honden als de mensen hadden een betere nachtrust als ze bij elkaar sliepen. Het ras van de hond maakte niet uit.

Er zit wel een kleine kink in de kabel: je hond onder de dekens laten slapen kan zorgen voor een slechtere nachtrust. Honden kunnen nogal fanatiek bewegen, wat ervoor kan zorgen dat jij steeds wakker wordt. Het advies luidt dan ook je hond aan het voeteneinde of dicht bij je bed te laten slapen.

Veiligheid

De betere nachtrust komt waarschijnlijk door het gevoel van veiligheid als de hond in de kamer is, denken de onderzoekers. „Veel baasjes zijn overdag weg van hun huisdier”, zegt Dr. Lois Krahn, auteur van het onderzoek volgens Metro UK. „Ze willen de tijd met hun dier verlengen wanneer ze thuis zijn. Je hond in de slaapkamer hebben is een makkelijke manier om dat te doen.”

„Het zorgt bovendien voor een veilig gevoel. De relatie tussen mensen en hun huisdieren is de afgelopen jaren veranderd. Dat is waarschijnlijk waarom veel mensen met hun huisdier in de kamer slapen. En nu weten we dat het je niet slecht beïnvloedt!”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Met je huisdier in bed slapen goed voor de nachtrust
Sluiten