Metro
Metro Lifestyle 4 mrt 2020 / 21:39 uur

Amsterdam Fashion Week Studio Edition begint morgen

De vierde editie van de Amsterdam Fashion Week (AFW) begint donderdag. Eigenaar Danie Bles vertelt wat ze dit keer in petto heeft en waar ze met de modeweek naartoe wil.

„Een springplank voor jong talent.” Zo omschrijft Danie Bles (42) de Amsterdam Fashion Week Studio Edition. Ze somt op welke jonge designers en gevestigde namen er deze ‘maarteditie’ op het programma staan: het nieuwe merk van Zoe Karssen, Lieselot Elzinga, Duran Lantink, G-Star Raw. „Het zijn shows met het beste wat Nederland te bieden heeft op het gebied van mode.”

Bles kocht de Amsterdam Fashion Week twee jaar geleden van Telegraaf Media Groep, en wist al snel dat ze twee dingen wilde veranderen: de locatie en het tijdstip. De modeweek wordt daarom nu niet meer op één locatie gehouden, maar verspreid door de hele hoofdstad (en zelfs in Zaandam). En waar voorheen de Fashion Week in januari en juli werd georganiseerd, gebeurt dat nu in maart en september.

Appeltjesgroen

De modeweek start met de lancering van het nieuwe project van Zoe Karssen, gevolgd door een show van Lieselot Elzinga. Duran Lantink en Bataviastad lanceren een nieuw concept in Het Hem, een oude munitiefabriek in Zaandam. Verder is er zaterdagavond een show van G-Star Raw in samenwerking met het GVB en zijn er presentaties van Levi’s en Ninamounah.

Bles kijkt ook uit naar de show van De La Vali in samenwerking met Toral Shoes en naar die van Daniëlle Cathari, die bekend staat om de pakken van Adidas waar ze een geheel eigen draai aan geeft. „In Het Hem gaat ze haar eigen lijn lanceren, die is lekker jong en street.”

Wat we precies op de catwalk gaan zien, blijft nog even geheim. Maar over wat we dit voorjaar in het straatbeeld gaan zien, durft de stylist zich wel uit te spreken. „Veel slangen- en pythonprints, grote schouders, taftzijde, croptops, oversized blazers en bloemenprints. En qua kleuren veel appeltjesgroen en wit.”

Hoewel de vierde editie nog moet beginnen, kijkt de styliste ook al vast met een schuin ook naar editie nummer vijf. „Mijn droom is dat we dan één dag compleet duurzaam gaan inrichten.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amsterdam Fashion Week Studio Edition begint morgen
Sluiten