Lifestyle 4 feb 2020 / 14:00 uur

Zo creëer je een slaapkamer om in weg te dromen

Een slaapkamer is tegenwoordig veel meer dan een functionele ruimte om te slapen. Hoe maak je je inrichting ideaal?

De slaapkamer is een ruimte waar we heel wat uurtjes doorbrengen. Niet alleen om te slapen, maar ook om een momentje voor jezelf te pakken. Je wilt een ruimte creëren die rust uitstraalt, maar dit hoeft niet te betekenen dat het saai moet zijn. Hier lees je over slaapkamerideeën waar je letterlijk en figuurlijk in weg kunt dromen.

Een goede basis begint met het perfecte bed

Dit blijft natuurlijk het belangrijkste element in de slaapkamer: het bed. Het liefst wil je zo’n heerlijk hotelbed waar je de hele dag in blijft liggen. Hotelbedden liggen niet voor niets zo comfortabel, het zijn namelijk (bijna) altijd boxsprings. Een tweepersoons boxspring ligt niet alleen heerlijk vanwege de dubbele comfortlaag, maar het heeft ook een luxe uitstraling. Tegenwoordig zijn de designs er flink op vooruit gegaan. Je hoeft niet meer voor die saaie grijze boxspring te gaan. Nee, tegenwoordig kun je alles mixen en matchen. Denk aan verschillende stijlen hoofdborden en een enorm scala aan kleuren en materialen.

Trend: hotel chic

Ga voor een boxspring compleet met hoofdbord en voetenbord, want dit geeft jouw slaapkamer de luxe uitstraling van een hotelkamer. Kies voor een groot hoofdbord bekleed in fluweel of een luxe geweven stof. Wil je een rustige, maar warme sfeer creëren in je slaapkamer? Kies dan voor een boxspring in een mooie warme kleur. Het luxe gevoel van een hotelbed kun je ook doortrekken naar je slaapkamerinterieur. Pas de kleur van jouw boxspring ook toe in de rest van de slaapkamer. Pas op met het gebruik van veel verschillende kleuren, dit maakt je slaapkamer onrustig. Wanneer je een kleur gebruikt, combineer die dan met een paar tinten lichter of iets donkerder in de rest van het interieur. Een dekbedovertrek van een mooie kwaliteit maakt het geheel compleet. Je ziet tegenwoordig veel gebruik van natuurlijke materialen als katoen en linnen, maar ook een katoen-satijnen dekbedovertrek zorgt voor een luxueuze uitstraling. Leg daar een mooie zwarte kwaliteit plaid overheen en houd je niet in met donzen kussens.

Zo creëer je een slaapkamer om in weg te dromen
Löwik-meubelen.

Slaapkamerinrichting

Jouw slaapkamerinrichting maak je compleet met een mooi groot vloerkleed, deels voor en deels onder je bed. Een mooie grote passpiegel mag natuurlijk niet ontbreken. Tegenwoordig zie je steeds vaker dat een bijzettafel de traditionele nachtkast vervangt. Dit oogt een stuk minder kolossaal, maar geeft jou ook meer vrijheid om je slaapkamer een eigen stijl te geven. Let wel op de hoogte van de tafel wanneer je dit combineert met een boxspring. Boxsprings zijn namelijk hoger dan een normaal bed. Plaats tot slot ook sfeervolle verlichting naast je bed. Denk bijvoorbeeld aan een mooie wandlamp die je net naast of boven je bed bevestigt.

(Dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van Metro)

Reageer op artikel:
Zo creëer je een slaapkamer om in weg te dromen
Sluiten