Metro
Metro Openbaar vervoer 4 feb 2020 / 14:44 uur

Theo Hiddema wil dat Baudet stopt met twitteren

De ns-tweet van Thierry Baudet viel ook bij zijn partijgenoot Theo Hiddema niet in goede aarde. Het Tweede Kamerlid laat weten klaar te zijn met het getwitter van Baudet.

„Jongen, hou nou eens op met dat getwitter”, zo reageerde Hiddema. Vrijdagavond ontstond de nodige ophef na een tweet van de leider van Forum voor Democratie. Hij twitterde dat twee vriendinnen waren lastiggevallen in de trein door vier Marokannen.

Later bleek dat het om vier controleurs van de NS ging die in burger kaartjes controleerden. Dat was ook aangekondigd in de trein.

Geen excuses

Baudet reageerde maandag door te zeggen dat hij ‘te snel en te stevig’ heeft getweet. Echte excuses maakte hij niet voor zijn opmerkingen.

Statement incident in de treinAfgelopen vrijdagavond heeft zich in mijn naaste omgeving een vervelend incident…

Gepostet von Thierry Baudet am Montag, 3. Februar 2020

Bevolkingsgroep

Duidelijk is dat de tweet van Baudet veel heeft losgemaakt. Het feit dat hij zijn excuses slechts richt aan de NS en niet aan de Marokkaanse gemeenschap zorgt voor verontwaardiging. Pijnlijk is vooral om te zien hoe snel de partijleider conclusies trekt en zo een hele bevolkingsgroep wegzet.

Hiddema heeft naar eigen zeggen zijn fractiegenoot al vaker gevraagd te stoppen met Twitter. „Ik erger me aan het hele medium." Hij heeft Baudet nog niet gesproken over de tweet die „achteraf misschien de verkeerde keuze" was. Baudet is voor een conferentie in Rome.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Theo Hiddema wil dat Baudet stopt met twitteren
Sluiten