Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 4 feb 2020 / 13:57 uur

Nepopa probeert kinderen van school te lokken

De politie stelt een onderzoek in naar een man die zich voordoet als opa Koos, en scholen belt met de vraag bepaalde kinderen naar buiten te sturen.

Volgens een woordvoerder van de politie heeft de nepopa zeker twee scholen gebeld in Beesel en Blerick (Venlo), en daarbij voor- en achternaam evenals de klas van de kinderen genoemd.

Zes of zeven scholen

De man belde volgens de woordvoerder anoniem. De scholen gingen niet in op het verzoek van de man. Volgens 1Limburg zouden zeker zes of zeven scholen in Noord-Limburg door de man zijn gebeld. De politie heeft dit nog niet bevestigd.

„Op veel scholen is anoniem gebeld, op één school niet”, zegt bestuursvoorzitter Hans Soentjens van scholenkoepel Kerobei tegen de Limburgse zender. „Dat nummer hebben wij doorgegeven aan de politie.”

De politie probeert te achterhalen wie de anonieme beller is. „We willen weten wie hier achter zit", zei de woordvoerder. „De scholen heb goed gehandeld door het protocol te volgen dat kindjes niet zomaar worden meegegeven met iemand." De politie voert extra surveillances uit bij de scholen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nepopa probeert kinderen van school te lokken
Sluiten