Redactie Metro
Redactie Metro Lifestyle 3 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

Dit is waarom de Italiaanse Vogue geen foto’s zal publiceren

In de nieuwste editie van de Italiaanse Vogue zul je geen foto’s terugvinden. Het modetijdschrift heeft namelijk besloten het magazine een stukje ecovriendelijker te maken.

Dat de mode-industrie ontzettend vervuilend is weten we al langer. Hetzelfde geldt voor modetijdschriften. Denk maar eens aan al die fotoshoots die nodig zijn voor het vullen van het blad.

Volgens Emanuele Farnetti, hoofdredacteur van het blad, zijn die alles behalve duurzaam. „Voor één editie zijn 150 mensen, 20 vluchten, een dozijn treinritten en 40 wagens nodig die voortdurend stand-by staan.” Farnetti vervolgt dat er tevens lichten nodig zijn die minstens 10 uur aanstaan. „Ook hebben we te maken met voedseloverschotten van de cateringbedrijven, massa’s plastic om de kleren in te pakken en elektriciteit om de batterijen van telefoons en camera’s op te laden.”

Primeur

Het voelde voor Farnetti niet langer goed om zich daar schuldig over te voelen zonder daar iets aan te doen. Het resultaat was een januari-nummer met alleen maar illustraties, gemaakt door bekende artiesten en opkomende talenten. Het was een primeur; de Italiaanse Vogue had nooit eerder een illustratie op de cover staan.

Bijkomend gevolg was dat het bespaarde geld gedoneerd kon worden aan de restauratie van de Fondanzione Querini Stampalia, een culturele instelling in Venetië dat te kampen had met zware overstromingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.