Ingelise de Vries
Ingelise de Vries | LinkedIn Nieuws 3 jan 2020 / 13:59 uur

Politie verspreidt foto bombrief, PostNL neemt maatregelen

De politie heeft een foto verspreid van de bombrief zoals die de afgelopen week bij meerdere bedrijven in het land is opgedoken. Op de envelop zit een sticker met als afzender het Centraal Invorderings Bureau (CIB) uit Rotterdam.

Het incassobureau heeft hier echter niets mee te maken en de politie heeft naast de foto van de bombrief er ook eentje gemaakt van de originele enveloppen van het CIB.

De bombrief (links) en de echte envelop (rechts) / Politie

Niemand gewond

De bombrief heeft een verdikking en bevat een explosief. Tot nu toe is niemand gewond geraakt. Wel liep een brief brandschade op, maar hij was niet ontploft. Deze brief belandde donderdag via een postsorteercentrum bij het CIB zelf. De post was eigenlijk bestemd voor een bedrijf in Maastricht, maar is daar niet aangekomen.

PostNL neemt maatregelen

PostNL heeft voorzorgsmaatregelen getroffen om zijn medewerkers te beschermen tegen de bombrieven die de afgelopen dagen zijn verspreid. „De veiligheid van de medewerkers staat voorop", zegt een woordvoerster. Het postbedrijf laat verder weten dat het onderzoek loopt en dat wordt samengewerkt met de politie.

Hoewel het volgens de zegsvrouw „voor de hand lijkt te liggen" dat de brieven via PostNL zijn verstuurd, kan ze dit niet officieel bevestigen. Ook de politie zegt hier niets over.

Brieven in grote steden

De brieven doken op bij meerdere bedrijven in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Vrijdagochtend vond personeel van hotel Okura in Amsterdam een bombrief. De post is voorzien van een sticker van het Centraal Invorderings Bureau (CIB) en heeft een verdikking. Het incassobureau in Rotterdam is overigens niet de afzender van de bombrieven, zo heeft onderzoek uitgewezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie verspreidt foto bombrief, PostNL neemt maatregelen
Sluiten