Daisy Heyer
Daisy Heyer Lifestyle 17 nov 2019 / 21:49 uur

Nike-schoen voor medewerkers in de zorg gaat viral

Eindelijk kunnen verplegers en doktoren eens iets anders aan dan crocs. Nike heeft een speciale schoen ontwikkeld voor ‘dagelijkse helden’; mensen met een fysiek veeleisend beroep. En voordat hij verkrijgbaar is, is hij al mateloos populair. 

„Voor verpleegkundigen, artsen, thuiszorgverleners en anderen die onvermoeibaar werken om patiënten te ondersteunen", zijn de woorden van Nike over het nieuwe model; de Nike Air Zoom Pulse.

https://twitter.com/ErikKofman/status/1196180472168095745

Producttesten

Om een ​​schoen te ontwerpen die aan alle wensen van dit soort werknemers voldoet, werden er volgens het sportmerk producttesten gedaan bij het Ohsu Doernbecher Kinderziekenhuis in Portland. En hij lijkt aan alle eisen te voldoen: je kunt hem met één hand aantrekken, hij kan tegen vlekken en je kunt er als het goed is lang op lopen.

Enthousiaste reacties

De schoen kan op social media al op duizenden positieve reacties rekenen. Op Facebook schrijven velen dat ze het een mooie actie van Nike vinden en sommige teams geven aan niet te kunnen wachten tot ze de ‘zorgsneakers’ kunnen aanschaffen. Anderen maken zich nog druk om de prijs: ,,Is de prijs dan ook gebaseerd op het salaris van deze helden?" vraagt iemand zich af.

Wat de stappers gaan kosten is echter nog niet bekend, maar volgens Nike zijn de schoenen vanaf 7 december verkrijgbaar. Er komen verschillende designs van de schoen uit. Zes daarvan zijn ontworpen door patiënten uit een kinderziekenhuis in Oregon.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nike-schoen voor medewerkers in de zorg gaat viral
Sluiten