Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Lifestyle 1 aug 2019 / 14:49 uur

Nederlanders erg te spreken over eigen kookkunsten

Jaja, we kunnen koken als de beste! Althans, dat vinden Nederlanders in meerpersoonshuishoudens zelf. 62 procent van de kokers vindt de maaltijden uit eigen keuken lekker, 32 procent zelfs héél lekker.

Bruynzeel Keukens heeft over kookkunsten van ‘thuiskoks’ een onderzoek gehouden. Daaraan deden ruim duizend Nederlanders van 22 jaar en ouder mee. Vooral vrouwen geven aan dat zij de beste kok zijn in huis. Veel mannen zijn het daarmee eens: zij vinden meestal dat hun partner / huisgenoot de betere kok is.

Meesten koken thuis

Bij drie op de vijf Nederlanders wordt er niet dagelijks gekookt, bij 1 procent helemaal nooit. De meeste ondervraagden koken over het algemeen zes dagen van de week op eigen fornuis. Wanneer men kookt, geeft 28 procent aan dit samen met de partner / huisgenoot te doen.

Pasta wint het van patat

Bij 68 procent van de huishoudens met thuiswonende kinderen, hebben de kids invloed op wat er op tafel komt. Wie verwacht had dat patat de lievelingskost is: fout. Frites staan op de tweede plaats, achter pasta en voor pizza. Ook pannenkoeken en stamppot zijn vaak gekozen maaltijden door kinderen.

Van de ondervraagden geeft 14 procent aan nooit aan tafel te eten. 46 procent doet dat wel. Wanneer men niet (dagelijks) aan tafel eet, gebeurt dat voornamelijk op de bank.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederlanders erg te spreken over eigen kookkunsten
Sluiten