Metro
Metro Lifestyle 10 jul 2019 / 07:26 uur

Dit zijn de populairste namen voor hond en kat

Twijfel jij over de naam van je trouwe viervoeter? Dat is niet langer nodig. Huisdierenverzekeraar Reaal Dier & Zorg brengt woensdag namelijk het jaarlijkse overzicht van populairste namen voor honden en katten naar buiten. Genoeg inspiratie om uit te putten dus. En wat blijkt: Max is opnieuw de populairste naam voor een hond, voor een kat was het afgelopen jaar Simba het meest in trek.

Al vier jaar

Bij de hondennamen staat Max al vier jaar bovenaan, vermoedelijk door de populariteit van Formule 1-coureur Max Verstappen, geeft de verzekeraar aan. De enige nieuwe hondennaam in de top vijf is Lola op de vijfde plek, achter Bella, Pip en Bo.

Bij de katten zijn meer verrassingen te noteren. De favoriet van vorig jaar Luna verdween uit de top en huidige nummer één Simba is nieuw in de top vijf, evenals Bella (3) en Milo (5). Koplopers Simba en Nala zijn twee namen uit The Lion King.

The Lion King

De dierenverzekeraar verwacht dat deze kattennamen nog wel even in trek zullen blijven omdat volgende week een remake van The Lion King in première gaat.

Het namenonderzoek wordt sinds 2006 jaarlijks uitgevoerd door Reaal Dier & Zorg. De uitkomsten zijn gebaseerd op een analyse van ruim 120.000 polishouders.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn de populairste namen voor hond en kat
Sluiten