Lifestyle

Maandag start de tweede Nationale Suiker Challenge, doe je mee?

De tweede Nationale Suiker Challenge, doe je mee?

Foto: Colourbox

Foto van 'Erik Jonk'

29 MEI 2019

Een week lang eten zonder toegevoegde suikers. Dat is de uitdaging als je meedoet aan de tweede Nationale Suiker Challenge. Het Diabetes Fonds organiseert deze van maandag 3 tot en met zondag 9 juni.

Vorig jaar werd de eerste Nationale Suiker Challege gehouden en dat werd een groot succes. 30.000 Nederlanders deden mee en daarom gaat het Diabetes Fonds – voor een stuk bewustwording – op herhaling.

28 suikerklontjes per dag

Volgens Hanneke Dessing, algemeen directeur van het Diabetes Fonds, is in de strijd tegen diabetes type 2 aandacht voor een gezonde keuze in eten en drinken onverminderd belangrijk: „We zijn er namelijk nog lang niet. In totaal krijgen we gemiddeld 28 suikerklontjes per dag binnen. Dat is 40 kilo suiker per jaar. En dat terwijl de Wereldgezondheidsorganisatie adviseert om dagelijks maximaal 12,5 suikerklontjes (vrouwen) of 15 suikerklontjes (mannen) aan vrije suikers te consumeren. We krijgen dus iedere dag 30 procent te veel suiker binnen. Kinderen zelfs bijna 80 procent te veel, zo blijkt uit nieuwe cijfers.”

Omgeving verleidt

Het Diabetes Fonds hoopt het aantal van 30.000 deelnemers volgende week ruimschoots te overtreffen. „Dat we te veel suiker binnen krijgen is verontrustend, maar niet vreemd”, zegt Dessing. „Zolang gezonde voeding duurder is dan suikerrijke producten als frisdrank en snoepgoed, zolang fabrikanten suiker toevoegen aan producten waarvan we het niet verwachten en zolang onze omgeving ons blijft verleiden, is de gezonde keuze niet de gemakkelijkste.”

Wie mee wil doen aan de Nationale Suiker Challege kan zich gratis aanmelden op suiker-challenge.nl. Gevraagd wordt om je ervaringen te delen met de hashtag #suikerchallenge. METRO

Maandag start de tweede Nationale Suiker Challenge, doe je mee?

‘Door Suiker Challenge ging ik veel zelf koken’

De tweede Nationale Suiker Challenge komt er dus aan. Hoe verging het Manon en Melanie de vorige keer?

Ruim 60 procent van de volwassenen in Nederland voldoet niet aan de richtlijn voor vrije suikers die is vastgesteld door de Wereld Gezondheidsorganisatie. Met z’n allen eten we gemiddeld 30 procent meer vrije suikers dan het maximum dat wordt geadviseerd. 10 procent van de energie die je dagelijks binnenkrijgt, mag bestaan uit vrije suikers, zo is het advies van diezelfde Wereld Gezondheidsorganisatie. Te veel suiker is een belangrijke veroorzaker van overgewicht en mensen met overgewicht hebben een grotere kans op het ontwikkelen van diabetes type 2. Daar moeten we iets aan doen, zo vond het Diabetes Fonds vorig jaar. Daarmee was de eerste Nationale Suiker Challenge een feit.

Nederland gezonder

In deze week kozen consumenten bewust voor een aanbod zonder toegevoegde suikers en vroeg het Diabetes Fonds aandacht voor de inname van toegevoegde suikers in zijn algemeenheid. Het doel van het Diabetes Fonds is om Nederland gezonder te maken en diabetes te genezen. Enerzijds door wetenschappelijk onderzoek naar betere behandeling en genezing van diabetes te financieren, anderzijds door de gezonde keuze makkelijker te maken.

De insteek van de Nationale Suiker Challenge draait vanaf maandag om een gezond leven voor iedereen, los van diabetes. „We willen meer bewustwording en een gezondere omgeving waarin iedereen makkelijker een gezonde keuze kan maken, met of zonder diabetes”, zo meldt het Diabetes Fonds.

Manon en de pepernoten

Manon Koningstein (31) houdt wel van uitdagingen. Als Metro de eigenaresse van een communicatiebureau belt, is zij in Indonesië. „Ja, ik kan met mijn laptop overal werken. En ondertussen ben ik hier om te surfen.” Koningstein, een voormalig Brabantse die haar vaste adres nu in Spanje heeft, zag vorig jaar ook in de eerste Nationale Suiker Challenge van het Diabetes Fonds een uitdaging en daarom deed zij mee.

Was meedoen aan de Nationale Suiker Challenge zwaar en/of moeilijk?

Moeilijker dan ik dacht in elk geval. Ik dacht ‘ik sport veel, leef gezond, komt allemaal wel goed’. Tijdens de Challenge was ik in Denemarken en had van iemand een zak chocoladepepernoten mee gekregen. Als je niet in Nederland woont zijn pepernoten heilig natuurlijk. In de Suiker Challenge-week lagen ze op het aanrecht en daar mocht ik dus niet aan komen. Ik moet bekennen dat ik één keer gezondigd heb. Op dag vijf heb ik er eentje opgegeten. Eén! Het lastige van de week was dat je bij elk product moet kijken wat erin zit. Maar het maakt je bewust en door die week ging ik zelf heel veel koken.

Maandag start de tweede Nationale Suiker Challenge, doe je mee?

Manon Koningstein.

Deed de week ook iets met je lichaam?

Nee, ik denk dat een week daarvoor iets te kort is. Als ik het langer vol zou houden en nog bewuster ga eten, wat stiekem toch wel een ambitie is, is dat volgens mij wel het geval. Tot nu toe vertoon ik nog een soort van struisvogelgedrag.

De tweede Nationale Suiker Challenge is daarom een aanrader om mee te doen?

Ja, wat minder troep in je lijf is altijd goed. Dit is een mooie gelegenheid zou ik zeggen.

Eén keer falen is okay

Heb je een tip voor de deelnemers van volgende week? Een zak pepernoten op het aanrecht zetten?

Nee, niet dus, haha! Maar zonder gekheid: één keertje falen is okay. Maar een stuk zelfbewustzijn, etiketten leren lezen en een week zelf koken en vers eten, kan absoluut geen kwaad.

Melanie Olsthoorn (32) is wedstrijdatlete bodybuilding en maakt haar eigen voedingsschema’s. Ook zij deed aan de eerste Nationale Suiker Challege mee.

Wat was je motivatie?

Mijn belangrijkste motivatie is om, naast mezelf, ook anderen bewust te maken van wat ze eten. Ik vind het belangrijk om me goed te voelen en help anderen daar graag bij. Zo maak ik bijvoorbeeld voedingsschema’s voor de mensen in de sportschool Fit for You in Kampen. Ik lees veel over voeding om deze kennis vervolgens weer over te brengen op anderen. Alleen ga je weliswaar sneller, maar samen komen je verder. Ik vind het leuk dat je tijdens de Suiker Challenge het gevoel krijgt dat je er niet alleen voor staat, maar het echt samen met anderen doet.

Lichaam moet wennen

Hoe heb je de vorige Suiker Challenge ervaren?

Erg goed! De challenge wordt op een leuke en enthousiaste manier gebracht, waardoor je nog meer gemotiveerd raakt. Het is natuurlijk niet makkelijk om de toegevoegde suikers te laten staan, want je lichaam moet er echt aan wennen. Omdat ik weet wat suikers met je lichaam kunnen doen, was de uitdaging goed vol te houden.

Hoe gaat het sindsdien met je suikerinname en gezonde leefstijl?

De gezonde levensstijl had ik al, maar in de loop der tijd ben ik wat makkelijker omgegaan met bepaalde voedingsstoffen zoals suiker. Nu ik de Suiker Challenge heb gedaan, ben ik weer volop bezig mijn eigen eten samen te bereiden. Lekker vers koken en écht alles zelf maken zonder suiker toe te voegen, heerlijk!


Duurzaam shoppen in de dure decembermaand doe je zo

Duurzaam shoppen in de dure decembermaand doe je zo

Foto's: Colourbox

Foto van 'Metro'

3 UUR

Voor de meeste mensen in Nederland is december een dure maand. Het shoppen gaat met de kerst op komst voorlopig nog niet stoppen.

Net nu Sinterklaas het land uit is, staan de volgende feestdagen alweer voor de deur: Kerstmis en oud & nieuw. Het is niet voor niets zo dat veel mensen in januari beginnen met praktische bespaartips op diverse dagelijkse uitgaven om de uitgaven van december een beetje recht te trekken. Naast het feit dat al dat geshop in december niet heel prettig is voor je portemonnee is het aanschaffen van zoveel spullen voor een ander ook niet heel duurzaam. Steeds meer mensen denken na over hun voetafdruk op de wereld. Hierbij kun je ook in december zelf het één en ander doen om duurzaam of duurzamer bezig te zijn.

Online shoppen is slecht voor het milieu


Waarom je het Amsterdam Light Festival moet zien
Likeability of3

Waarom je het Amsterdam Light Festival moet zien

Foto's: ANP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Met Kerstmis voor de deur is er van alles te doen in Amsterdam. Niet te missen momenteel: het Amsterdam Light Festival.

Dat onze hoofdstad niet alleen populair is bij Nederlanders, maar ook bij buitenlandse toeristen is te zien aan de groei van het aantal toeristen in Amsterdam. Grote kans dus wanneer je in december van plan bent om naar het gezellige Mokum te gaan, het er aardig druk kan zijn. Laat dat gegeven je in ieder geval niet ontmoedigen, want juist in het winterse seizoen is er veel te beleven in de stad. Van schaatsen op de schaatsbaan op het Museumplein of met een beetje geluk op de grachten tot aan heerlijke glühwein drinken bij een van de kraampjes op het Rembrandtplein. Ook leuk: bezoek het Amsterdam Light Festival en laat je verrassen door diverse lichtkunstwerken. In dit artikel geven we je enkele redenen waarom je deze winter absoluut het Amsterdam Light Festival moet bezoeken.

Waarom je het Amsterdam Light Festival moet zien

dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

De Santa Run in Gorinchem in 2018.

'De Santa Run draait om kerst en gezelligheid'

De Santa Run in Gorinchem in 2018.

Foto van 'Claartje Vogel'

10 DEC 2019

Er worden dit jaar meer Santa Runs dan ooit georganiseerd in Nederland. Waar komt het fenomeen vandaan en waarom is de kerstmannenloop zo populair?

Vlak voor kerst trekken zo'n 25.000 mannen, vrouwen en kinderen een kerstmannenpak aan. Zij verzamelen zich op 60 plaatsen in heel Nederland om samen te wandelen, joggen of rennen voor het goede doel.

„Iedereen kan meedoen, van acht tot achtentachtig", zegt Paul van Rooijen, voorzitter van de Stichting Rotary Santa Run. Twaalf jaar geleden organiseerde hij de eerste kerstmannenloop voor het goede doel van Nederland. In zijn woonplaats Gorinchem liepen toen 500 mensen mee. Afgelopen jaar waren dat er 1500. Van Rooijen: „De Santa Run liep als een rode slinger door de stad en over de dijk bij Gorinchem. Een prachtig gezicht."


#124 Omg het is zover: de baby komt!
Likeability of5

#124 Omg het is zover: de baby komt!

Kijk dat kleine hummeltje nou... Ik weet niet of ik ooit eerder zoiets emotioneels heb meegemaakt! /Unsplash

Foto van 'Maud'

9 DEC 2019

Maud haar ouders gaan scheiden, maar tot nu toe heeft ze alleen het verhaal van haar moeder gehoord: haar vader is vreemdgegaan. Als ze na een heftige confrontatie met Levi’s moeder en Levi op de babyshower van Rochella naar huis stormt en met Tommy zit, belt haar vader haar plotseling. Ze besluit op te nemen, hoort hem aan en spreekt met hem af. Dan blijkt dat de vader van Maud helemaal niet wil scheiden. Hij is verscheurd van verdriet. Ze spreekt met tegenzin af met haar vader dat ze zal proberen om haar moeder een beetje over te halen. Als ze ’s nachts helemaal uitgeput ligt te slapen wordt ze gebeld door een onbekend nummer. Ze negeert het, maar dan wordt ze nog een keer gebeld. ,,Spreek ik met Maud?” hoort ze aan de andere kant van de lijn.

Oh my God. Het is zover: de baby komt! Ik ben normaal van het anderhalve uur snoozen en het veel te langzaam aankleden, maar toen de vrouw aan de telefoon zei dat ze van het OLVG-ziekenhuis was, stond ik al met één been in een broekspijp. Ik ben nog nooit zo snel aangekleed geweest. Ik denk dat ik binnen twee minuten bij mijn fiets sta.

Keihard fiets ik naar het OLVG. De wind snijdt in mijn longen. Wat is het g*dverdomme koud zeg?! Als Tom Dumoulin race ik door de stad heen. Ik hoop zo dat ik op tijd ben… Rochella heeft blijkbaar gegild dat ze mij erbij wilde hebben. Veel meer dan dat weet ik niet. Of het goed met haar gaat, of ze al ver is, of ze complicaties heeft… Had ik maar niet zo egoïstisch lopen schreeuwen op haar babyshower, dan had ik wellicht al eerder…


like
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Zo houd je je huisdieren bij de kerstboom vandaan

Zo houd je je huisdieren bij de kerstboom vandaan

Neenee, af, ksssssst: dat helpt niet. / Foto's: Colorboux

Foto van 'Metro'

9 DEC 2019

Veel Nederlandse huizen zijn na Pakjesavond versierd met lichtjes, kerstbomen en andere decoraties. Voor je huisdieren, vooral de kat, kan dit een reden zijn om de nieuwe spullen eens lekker uit te testen.

Niet alleen is het vervelend, het kan ook gevaarlijk zijn voor je hond of kat. En dat moeten we zien te voorkomen. Met deze tips blijven je huisdieren bij je kerstboom en decoratie vandaan.

Ondersteun je boom


Goede voornemens 2020: bespaar op je telefoonkosten

Goede voornemens 2020: bespaar op je telefoonkosten

Foto's: Colourbox

Foto van 'Metro'

7 DEC 2019

Nu december begonnen is, is het tijd om na te denken over eventuele goede voornemens. Over het gebruik van je telefoon bijvoorbeeld.

Uit cijfers blijkt dat de meeste mensen al op 12 januari stoppen met hun voornemens. Stoppen met roken of het beginnen met sporten zijn misschien dan ook niet echt dé voornemens waar je direct wat van merkt wanneer je er net mee begonnen bent. Naast deze standaard voornemens willen veel mensen na de dure decembermaand in ieder geval in januari besparen op hun uitgaven, iets waar je wel snel al iets van merkt. Hierbij vergeten ze vaak dat je niet alleen op boodschappen, etentjes en kleding kunt besparen. Weet jij bijvoorbeeld hoeveel je iedere maand uitgeeft aan je telefoonabonnement? Grote kans dat die telefoonrekening toch iets hoger ligt dan je misschien zou willen. Daarom hebben we in dit artikel enkele tips voor je verzameld waarmee je kunt besparen op je telefoonkosten in het nieuwe jaar.

Vergelijk meerdere aanbieders met elkaar


2019 is hét jaar van My Jewellery

Boutique 13: 2019 is hét jaar van My Jewellery

Sharon Hilgers (links) en haar zus bij de opening van boutique Tilburg.

Foto van 'Erik Jonk'

7 DEC 2019

My Jewellery opent zaterdag haar dertiende boutique, deze keer in Enschede. Vorige maand stond er ook al een opening op de agenda, winkel nummer twaalf in Tilburg.

My Jewellery-boutiques waren al te vinden in Den Bosch, Amsterdam, Utrecht, Breda, Arnhem, Maastricht, Eindhoven, Haarlem, Nijmegen, Rotterdam en Groningen. 2019 kan weleens hét jaar van sieradenlabel My Jewellery worden genoemd. Hét jaar van nog meer groei: Maar: het moet niet te gek worden, vindt eigenaresse Sharon Hilgers. „My Jewellery mag wel een beetje mysterieus blijven.”

Meisjes en jonge vrouwen


Gotu Jims video houdt rekening met je databundel

Gotu Jims video houdt rekening met je databundel

Gotu Jim (Unlimited).

In samenwerking met Tele2

5 DEC 2019

Rapper Gotu Jim en Tele2 hebben de allereerste videoclip ter wereld uitgebracht die rekening houdt met je databundel.

De video van de track van Gotu Jim heeft twee versies: een variant die easy is op je databundel, omdat nog niet iedereen Unlimited Data heeft, en eentje waar alle registers zijn opengetrokken voor de ultieme unlimited ervaring. De dataslurper vs datazuinig dus… Hier zie je ze achter elkaar:


#123 'Dan had je maar niet met die sloerie van werk moeten tongen!'

Maud's vader komt bij haar eten. Hij is een hoopje ellende en heeft dringend Maud's hulp nodig. Foto's: Pexels

Foto van 'Maud'

2 DEC 2019

Maud is erachter waarom haar ouders willen scheiden: haar vader zou vreemd zijn gegaan. Dat is in ieder geval wat Maud’s moeder beweert en het is een boodschap waarvan Maud volkomen in paniek raakt. Haar vader? Die altijd eerlijk en loyaal is? Ze kan het bijna niet geloven! Maar Maud heeft nog meer aan haar hoofd. Ze heeft de babyshower van Rochella verpest. Haar vriendin kwam binnenlopen met Levi en zijn moeder. Maud was helemaal klaar met alle drama van Rochella en Levi en heeft dat ook duidelijk gemaakt! Volgens Tommy is het allemaal niet zo zwart/wit als Maud denkt en hij stuurt aan op een excuus. Net als Maud haar telefoon pakt om Rochella te bellen, krijgt ze zelfs een onverwacht telefoontje van haar vader. 

Ik heb mijn vader al een paar weken niet gesproken en ik heb zoveel vragen en verwijten dat ik niet weet waar ik moet beginnen. Daarom heb ik ervoor gekozen om hem maar gewoon even niet te spreken. ,,Moet je niet opnemen?” Hoor ik Tommy zeggen.

,,Het is mijn vader… ik bel hem later wel,” zucht ik. Tommy komt dichterbij zitten en pakt me stevig vast terwijl hij mij streng aankijkt. ,,Maud, ik wil me hier niet te veel mee bemoeien, maar ik weet dondersgoed hoe vervelend een scheiding kan zijn. Er zijn altijd twee kanten van een verhaal. Je ontwijkt je vader nu al weken. Waarom? Helpt het je? Bel hem gewoon terug, wat is het ergste dat er kan gebeuren?”


Experts vertellen: Doe dit niet op je eerste date

Wil je een tweede date? Doe deze dingen dan vooral niet! / Pexels

Foto van 'Metro'

2 DEC 2019

Hoop je voor de kerst toch nog iemand te vinden om tegenaan te kruipen? Swipe er maar op los en scoor die date, er zijn namelijk zes gouden tips voor die eerste date.

Sommige dingen moet je namelijk vooral niet doen tijdens je eerste date met de mogelijke liefde van je leven. Het is vaak zat al niet makkelijk dus hierbij worden alvast de eerste plooien gladgestreken.

Geef niet op


Tips om korting te scoren op Black Friday

Tips om korting te scoren op Black Friday

Foto's: Colourbox

In samenwerking met Global Savings Group

29 NOV 2019

Een week lang had je misschien al het vrijdaggevoel en dat gebeurde niet zomaar: je keek uit naar Black Friday, het kortingsfenomeen koopjesdag.

En nu is die vrijdag daar. Er zijn tal van onderzoeken te vinden rond deze uit Amerika overgewaaide koopjesdag. Dat Nederlanders speciaal voor (en tot) deze vrijdag aankopen uitstellen bijvoorbeeld. Dat 80 procent van de Nederlanders bekend is met Black Friday. Of at mensen die aan het inkopen slaan gemiddeld 197 euro uitgeven. De cijfers komen in dit geval van onderzoeksbureau Markteffect.

En oh ja, 60 procent van de mensen zou op deze vrijdag vrolijker zijn dan anders. Is dat bij jou ook het geval en ga je er eens goed voor zitten? Dan vind je hieronder vier tips van Metronieuws kortingscodes om een mooie korting te kunnen scoren.


Dagje uit? Zoek de ‘verborgen’ foodparel bij het Paleis op de Dam

Camera videoDagje uit? Zoek de ‘verborgen’ foodparel bij het Paleis op de Dam

Genieten in The Food Deparment. / Foto: Emma van der Schelde

In samenwerking met The Food Department

27 NOV 2019

Soms zit een pareltje wat verborgen. Heb je de parel eenmaal gevonden, dan héb je ook wat. Een mooi voorbeeld is The Food Department in het voormalige Amsterdamse Hoofdpostkantoor. Juist ja, achter het Paleis op de Dam.

‘Verborgen’ is misschien wat overdreven gesteld, want The Food Department – een nieuw initiatief vol culinaire hoogtepunten – is sinds mei gevestigd in hartje Amsterdam. In dat in het oog springende voormalige Koninklijke postkantoor, waarin al weer jaren gewinkeld kan worden in Magna Plaza, aan de Nieuwezijds Voorburgwal. Naar schatting 3 miljoen (!) mensen wandelen er jaarlijks langs, op weg van Dam naar Anne Frank Huis en Westerkerk en weer terug. Zij passeren allemaal The Food Department. Maar ja, die naam mag je niet met koeienletters op het dak van het monumentale pand uit 1899 zetten. Even zoeken dus naar die culinaire wondertjes van de hoofdstad. Loop je dus lekker te Black Friday-shoppen vrijdag? Dan is dit artikel een tip ‘om even op te steken’.

Dagje uit? Zoek de ‘verborgen’ foodparel bij het Paleis op de Dam

Magna Plaza is deze feestmaand een zee van lichtjes. / Metro


Docent Alaa Hallak van de Hair Kappersopleiding tijdens de Barber Battle in Amsterdam, een jaarlijkse competitie speciaal voor barbiers.

Er komen steeds meer barbershops bij. Waar komt die trend vandaan?

Docent Alaa Hallak van de Hair Kappersopleiding tijdens de Barber Battle in Amsterdam, een jaarlijkse competitie speciaal voor barbiers.

Foto van 'Claartje Vogel'

26 NOV 2019

„Wil je een glas whiskey?" Terwijl je achterover ligt in een oude kappersstoel, werkt een barbier met een gekrulde snor en een bolhoed je baard bij.

Het voelt alsof je in een saloon uit het wilde westen terecht bent gekomen. Het is licht is gedimd, het meubilair is een mix van chroom en donker hout en er staan vitrines met opgezette dieren. In de barbershop wordt wel gepraat, maar niet zoveel gekletst als in een gemiddelde kapperszaak. Met countrymuziek op de achtergrond knipt de barbier geconcentreerd je snor in laagjes.

Veel vacatures


#122 Ik heb Rochella's babyshower compleet verpest

Zo leuk had het dus allemaal kunnen zijn, als ze hém niet had meegenomen... / Pexels

Foto van 'Maud'

25 NOV 2019

Maud is erachter waarom haar ouders willen scheiden: haar vader zou vreemd zijn gegaan. Dat is in ieder geval wat Maud’s moeder beweert en het is een boodschap waarvan Maud volkomen in paniek raakt. Haar vader? Die altijd eerlijk en loyaal is? Ze kan het bijna niet geloven! Het gaat haar niet in de koude kleren zitten: direct is ze stukken jaloerser op Tommy en kamt ze zijn hele Instagram uit. Daar stuit ze op het account van Sharon, die alle foto’s van Tommy heeft geliket, behalve het exemplaar waar Maud op staat. Het zit Maud niet lekker, net nu ze een baby shower voor Rochella organiseert in Bar Botanique. Maar als ze ziet wie Rochella heeft meegenomen heeft Maud wel iets anders om zich druk om te maken…

„Hoezo heb je hém meegenomen?!” bries ik als ik zie dat Levi binnen komt wandelen met een oudere vrouw. Rochella heeft het schaamrood op haar kaken staan. Ik ben ook rood, maar niet van schaamte: ik ben woedend.

Oude bekende


Likeability of5

KFC komt met kipburger zonder kip

Bij de KFC in Amsterdam proef je de nieuwe burger / ANP

Foto van 'Metro'

25 NOV 2019

Goed nieuws voor de vegetariërs die het vlees nog wel missen: de KFC komt met een kiploze kipburger. Deze week is de burger te proeven.

Eet je geen vlees meer maar vond je het wel altijd lekker? Steeds meer fastfoodketens houden rekening met je. Zo ook den KFC, die de nieuwe Chickenless Chicken Burger deze week test bij het publiek in Amsterdam Akerpoort. Het fastfoodconcern hoopt daarmee te laten proeven dat vegetarisch ook gewoon heel lekker kan zijn.

Extra goed nieuws als je specifiek gek bent op de smaak van KFC. De kip wordt namelijk met een speciale kruidenmix gepaneerd. De vegetarische burger wordt ook volgens dit recept met vijf spices en zes kruiden geprepareerd. De nieuwe burger wordt gemaakt van Quorn uit Europa en bevat dus geen soja.


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Vijf apps om los te komen van je smartphone

Vijf apps om los te komen van je smartphone

Foto: iStock

Foto van 'Metro'

24 NOV 2019

Helemaal vastgeroest zitten aan je smartphone is heel normaal geworden. Dit apparaat is nu eenmaal een vast onderdeel van ons leven geworden.

Er zijn echter speciale apps die je kunnen helpen geleidelijk een beetje los te komen van je mobiele telefoon. Ze staan eh… op je smartphone natuurlijk, dat dan weer wel. Maar let op!

Moment


Waarom een escape room als hét nieuwe avondje uit wordt gezien

Waarom een escape room als hét nieuwe avondje uit wordt gezien

Foto's: Colourbox

Foto van 'Metro'

22 NOV 2019

Nergens anders op de wereld vind je zoveel escape rooms als in Nederland. Waar er in 2013 ‘nog maar’ enkele escape rooms te vinden waren, werden er in het begin van 2019 meer dan 650 in het hele land geteld.

Deze explosieve groei van escape rooms is misschien vreemd wanneer je er nog nooit eentje hebt gespeeld, want waarom laten mensen zich vrijwillig opsluiten? Een van de redenen dat escape rooms zo hip zijn is dat de meeste mensen het leuk vinden om even te ontsnappen aan het dagelijkse leven en in een situatie terecht te komen waar je normaal nooit in terecht zou komen. Hoe vaak ben jij bijvoorbeeld ontsnapt uit een verlaten ziekenhuis of een streng bewaakte gevangenis? Waarom is een escape room ideaal voor een avondje uit?

Ideaal uitje voor diverse groep


Onvergetelijke ervaringen haal je op in Zuid-Afrika

Onvergetelijke ervaringen haal je op in Zuid-Afrika

De natuur in Zuid-Afrika is onvergetelijk. / Foto’s: SA Tourism

In samenwerking met South Africa Tourism

21 NOV 2019

Ho, een olifant! Even remmen maar. Rijden in een open jeep door de adembenemende natuur in een park en dan plotseling oog in oog ‘staan’ met een leeuw, giraffe of neushoorn. Dat zijn ervaringen die je nooit zult vergeten. En: je doet ze op op nog geen halve dag reizen: Zuid-Afrika, land van wildlife & nature.

Vele Nederlanders hebben het op hun bucket list gezet. Genieten van de flora en fauna van Zuid-Afrika, van natuur en dieren die we in eigen land nooit zullen zien. Ben jij misschien zo’n reiziger die een trip naar Zuid-Afrika absoluut op z’n moet-ik-absoluut-nog-doen-lijst heeft staan? Voor die toekomstige vakantiegangers heeft het Zuid-Afrikaans Verkeersbureau (South Africa Tourism) een leuke quiz opgezet. Zuid-Afrika heeft ontzettend veel te bieden, voor totaal verschillende mensen. Je kunt nu checken wat voor Zuid-Afrika-bezoeker jij bent.


Gebruik 'computerrechter' leidt tot hogere straffen in de VS

Colourbox

Foto van 'Kasper Hermans'

20 NOV 2019

Steeds meer banen worden (deels) geautomatiseerd. En dat worden er steeds meer. In de Verenigde Staten loopt er zelfs al lange tijd een project met een algoritme-rechter.

Een robot mag de rechter - die overigens niet het eindoordeel velt, maar adviseert - officieel niet genoemd worden, maar een mens is het algoritme ook allesbehalve. Het algoritme werd al in 2002 gebouwd en heeft als een van de kerntaken het inschatten van recidiven. Op basis van karakteristieken als soort misdaad, leeftijd, strafblad, werkstatus en burgerlijke staat komt er een antwoord uitrollen.

Nog 28 staten