Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 29 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Koning nodigt Trump uit voor bezoek aan Nederland

Koning Willem-Alexander is ingezet om de Amerikaanse president Donald Trump naar Nederland te krijgen. De vorst heeft zeer recent Trump uitgenodigd voor de herdenking van de bevrijding, zo bevestigt de Rijksvoorlichtingsdienst aan De Telegraaf. De Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra beaamt het: „De president heeft de uitnodiging van de koning ontvangen.”

Slag om de Schelde

Trump is uitgenodigd om de herdenking bij te wonen van de Slag om de Schelde, op 31 augustus in Terneuzen. Het is dan 75 jaar na de militaire operatie die van cruciaal belang was voor de bevrijding van Nederland en België. Met de uitnodiging aan Trump neemt Nederland het risico dat de koning een blauwtje loopt.

De kans dat de Amerikaanse president daadwerkelijk deze kant op komt, wordt immers nog steeds klein geacht. Gebruikelijk is dat de vorst pas een uitnodiging stuurt als er aanwijzingen zijn dat de ontvanger er ontvankelijk voor is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.