Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Lifestyle 10 feb 2019 / 17:30 uur

Vrouw loopt rond in een haarjurk

Nee, dit is niet de vrouwelijke versie van het televisiepersonage Cousin Itt van The Addams Family. Het is wél een uitvoering van de Canadese kunstenaar Hayley Craw. Zij poseert voor de camera’s terwijl ze bij Nottingham Town Hall haar ‘haarjurkcreatie’ draagt. Dit als onderdeel van de Engelse UK Young Artists City Takeover. Met de jurk , die ‘Mary, Mistaken Outcast’ heet, onderzoekt Craw de mythologie van de gevallen vrouw, vrouwelijke seksualiteit en ideologie.

Vrouw loopt rond in een haarjurk
De jurk bevat ook een haarmasker.

Jonge kunstenaars

De performance van Hayley Craw maakt onderdeel uit van de UKYA City Takeover: Nottingham 2019, een multidisciplinair festival met buitengewone, innovatieve en hedendaagse werken. Naar verwachting zullen honderden kunstenaars tussen de 18 en 30 jaar samenwerken aan verschillende disciplines van visuele, toegepaste en digitale kunst, muziek, performance en literatuur.

Vrouw loopt rond in een haarjurk

250

kunstenaars uit 25 landen doen mee aan de UKYA City Takeover: Nottingham 2019. Deze duurt tot en met woensdag 13 februari.

Vrouw loopt rond in een haarjurk

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Vrouw loopt rond in een haarjurk
Sluiten