Amarins de Boer
Amarins de Boer Lifestyle 17 jan 2019
Leestijd: 3 minuten

#goalsindesportschool: wat is er dit jaar in?

Personal goals worden steeds vaker in de sportschool gezocht. Maar wat doen we binnen die muren van de gym eigenlijk? Metro en kledingmerk Bristol gaan op zoek naar de trends en gaan in gesprek met personal trainer Claudio Fray uit Amsterdam. Wat is een #personalgoal2019 die in het oog springt? En welke zijn er nog meer?

Trend 1: groepslessen

Claudio Fray: „2019 is qua sporten gericht op minder alleen, meer samen. Groepslessen worden drukker bezocht en je ziet steeds meer concepten ontstaan die bedoeld zijn voor groepen. Ik denk dat het te maken heeft met een aantal factoren. Ten eerste zijn mensen de hele dag online en hebben ze daarnaast ook in toenemende mate behoefte aan offline-contact. Ten tweede werken groepslessen motiverend. Het zorgt ervoor dat je sneller je doelen haalt. Tot slot zijn mensen kuddedieren. We nemen elkaars gedrag over en vinden het fijn om ergens bij te horen.”

Trend 2: vechtsportlessen

„Vechtsportlessen zoals (kick)boksen worden steeds populairder. Dat heeft te maken met dat we Rico Verhoeven hebben, onze Nederlandse wereldkampioen. Daarnaast heeft het dezelfde voordelen als de HIT-training: in een korte tijd kun je veel bereiken. Daarnaast gebruiken mensen een vechtsport ook als uitlaatklep: je kunt namelijk echt je ei kwijt. En het zijn niet alleen de mannen die aan het vechten zijn geslagen, maar ook vrouwen kiezen steeds vaker voor deze lessen. En dat kan ik alleen maar toejuichen.”

#goalsindesportschool: wat is er dit jaar in?

Trend 3: High Intensity Trainingen (HIT)

„HIT-trainingen zijn erg populair. Logisch: het leven is al druk genoeg en mensen hebben veel aan hun hoofd. Deze trainingen bieden daarvoor een goede oplossing. In twintig minuten kun je al veel bereiken. Ondertussen denk je nergens aan en maak je even helemaal je hoofd leeg. Dat komt omdat je in een korte tijd heel intensief traint met korte rustmomenten. Doordat je steeds een piek hebt in je hartslag, word je snel fit en verbruik je veel calorieën. Een win-winsituatie dus.”

Trend 4: Personal trainer

„Mensen kiezen steeds vaker voor een personal trainer omdat ze behoefte hebben aan stukje coaching, sturing en support. De mensen die kiezen voor een personal trainer hebben vaak nog weinig sportervaring, zijn aangekomen of kunnen zich er niet toe zetten om het sporten vol te houden. Als je met een personal trainer aan de slag gaat, ontwikkel je je vaak sneller dan wanneer je alleen zou sporten. Het is net als een topsporter, die heeft ook een coach nodig om beter te worden. Het is een trend die we al zagen in 2018 en die dit jaar flink zal doorzetten.”

#goalsindesportschool: wat is er dit jaar in?

Trend 5: Coaching en zelfontwikkeling

„Mensen willen steeds vaker hun mentale gezondheid ook op orde hebben en kiezen daarom voor een sportschool. Je fysieke en mentale gesteldheid is ook met elkaar verbonden en tijdens het sporten komt dat goed samen. Sportscholen spelen daarop in, want er zijn steeds meer gyms die coaches hebben die je niet alleen helpen met de juiste technieken, maar je ook helpen met dat mentale deel. En dat is ook heel belangrijk, want jouw fysieke en mentale gezondheid samen is immers het fundament van je leven.”

In samenwerking met Bristol

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.