Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 17 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Schurft nog niet onder controle bij Leidse studenten

De besmetting met schurft is nog niet onder controle bij Leidse studenten. Dit blijkt uit registraties van GGD Hollands Midden. Net als in 2017 telde de GGD vorig jaar negentien studentenhuizen waar bewoners last hadden van de huidziekte. Dit meldt het AD.

Bijna elke student in Leiden kent wel iemand die het slachtoffer is (geweest) van de schurftmijt. Alhoewel volgens de GGD geen sprake is van een uitbraak, valt de schurftmijt nauwelijks uit de studentenhuizen weg te krijgen.

Vorige eeuw

Schurft (scabiës) is een ziekte die tot begin vorige eeuw veel voorkwam. De laatste jaren melden verschillende GGD’s dat schurft weer toeneemt onder studenten, met name in Leiden, Groningen, Utrecht en Den Haag. Het gemiddelde studentenhuis is een walhalla voor de schurftmijt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Schurft nog niet onder controle bij Leidse studenten
Sluiten