Julia Onclin
Julia Onclin Lifestyle 10 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Stresskippen; 5 tips om te ontstressen

Meer dan tweehonderd vluchten per jaar, weinig slaap en de verleiding van drank en drugs. Het leven van een dj gaat niet alleen maar over rozen. Steeds meer dj’s geven aan niet meer met de druk om te kunnen gaan en in een depressie of burn-out terecht te zijn gekomen. Zo ook dj Hardwell (30). Hij liet afgelopen vrijdag via Facebook weten na zijn Amsterdam Dance Event show op 18 oktober een pauze te nemen van zijn carrière. Ook dj’s Nicky Romero, Fedde Le Grand, Headhunterz en Joey Suki gaven al eerder aan niet altijd met de grote werkdruk om te kunnen gaan.

Tips voor jou

Niet alleen dj’s hebben last van druk en stress. Er zijn steeds meer mensen die kampen met een hectisch en druk leven. Daarom geeft burn-out coach Kirsten Nelis je vijf handige tips over hoe je hoe je het beste met druk om kunt gaan en over hoe je na een hectische dag kunt ontstressen.

Hulp

Heb je het gevoel dat je van alles tegelijk moet doen en dat je het niet allemaal alleen kunt? Vraag dan om hulp! Dit kan op je werk zijn maar ook tijdens je studie. Je hoeft het immers niet allemaal alleen te doen.

Lichaam

,,Als je lichaam je signalen geeft waaruit blijkt dat het niet goed met je gaat, neem deze signalen dan serieus”, vertelt Nelis. Het kan beginnen als hoofdpijn, slecht slapen of snel geïrriteerd zijn en het kan eindigen met een burn-out. Je moet de signalen die je lichaam je geeft niet negeren, je lichaam geeft deze signalen met een reden. Wil je weten of jij burn-out signalen hebt? Doe dan hier de test.

Mini-breaks

Nelis stelt ook dat regelmatig een korte pauze nemen van je werkzaamheden kan helpen. Geen smartphones of pc’s. Gewoon even een blokje om, een bakje koffie halen of een praatje met iemand maken. Deze korte breaks dienen als kleine oplaadmomentjes. Zo kun je daarna met een frisse blik verder met je werkzaamheden.

Vrije tijd

Wie een hectisch leven heeft, kent vast dat gevoel van het nooit genoeg vrije dagen kunnen hebben. Een weekend voelt als een paar uur en dan begint de drukte weer. Zorg er daarom voor dat je genoeg vrije tijd inplant.

Ontspan

Je kunt het niet vaak genoeg zeggen, ontspan! Dit is de manier om te ontstressen. Zoek iets waarbij jij je helemaal ontspant. Dit kan iets zijn van mediteren of schilderen tot een uurtje naar de sportschool gaan. Het belangrijkste is dat jij je ontspant. Dus leg die smartphone aan de kant en ga iets doen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Stresskippen; 5 tips om te ontstressen
Sluiten