Redactie Metro
Redactie Metro Lifestyle 18 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Rotterdams museum exposeert metershoge drollen

Het Rotterdamse museum Boijmans Van Beuningen gaat vanaf zaterdag zijn bezoekers letterlijk een poepie laten ruiken: er zijn daar vier enorme drollen, tot vier meter hoog en twintig meter lang, te bewonderen in de Bodonzalen. De expositie is volgens de kunstenaars een vrolijk evenement over ‘een onderwerp waarmee we allemaal op dezelfde manier te maken hebben’.

Absurde creaties

De kunstenaars zijn afkomstig uit Wenen en opereren onder de naam ‘Gelatin’. Tobias Urban, Wolfgang Gantner, Florian Reither en Ali Jank staan al langer bekend om hun absurde creaties. Zo plaatsen ze in het verleden een knalroze speelgoedkonijn van vijftig meter lang in de Italiaanse bergen, een roeivijver op het dak van een gebouw en een sculptuur van bevroren urine in Moskou.

Hoeperdepoep

Nu zijn daar dus die enorme drollen. De gedachte achter de expositie is het aankaarten van iets waar we allemaal mee moeten dealen, maar wat wél zo goed als onzichtbaar is in de samenleving en mensen zelfs ongemakkelijk laat voelen. Poep staat daarnaast dan misschien wel niet bekend als leuk, het doet al sinds dag en dauw dienst als mest en bouwmateriaal.

https://twitter.com/hilda_bouma/status/997115348053831681

Data

De expositie ‘Vorm-Fellows-Attitude’ is tot 12 augustus 2018 te bewonderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.