Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 18 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Douglas past kledingbeleid aan na ophef om hoofddoek

Parfumerieketen Douglas heeft gisteren veel kritiek te verduren gekregen: een medewerkster in een filiaal in Leeuwarden zou zijn verbannen naar het magazijn omdat ze een hoofddoek droeg. Douglas verklaart nu dat ze de commotie betreuren en het kledingbeleid gaan aanpassen.

Honderden reacties

De zaak kwam aan het licht doordat een klant de situatie op Facebook beschreef. Op dat bericht volgden vervolgens honderden reacties. De recensies op de pagina van Douglas Leeuwarden blijven nog steeds binnenstromen: veel mensen spreken schande van de situatie en zeggen zelfs ‘nooit meer wat bij de winkel te gaan kopen’. Daarnaast noemen sommigen het beleid hypocriet, omdat het suikerfeest (met bijbehorende cadeaus) wel tot in detail gepromoot wordt binnen het bedrijf.

https://www.facebook.com/mo.lazaar/activity/2159247094116254

Religieuze overtuigingen

Het hoofdkantoor van Douglas reageerde in eerste instantie dat het verkoopmedewerkers inderdaad niet is toegestaan om kleding te dragen die uiting geeft aan politieke, filosofische of religieuze overtuigingen. Het bedrijf wil ‘neutraliteit en eenheid’ uitstralen. Bedrijven mogen volgens het Europees Hof van Justitie werknemers verbieden een hoofddoek te dragen, zolang het gebaseerd is op een bedrijfsreglement.

Nieuw beleid

De keten laat weten dat ze hun medewerkers zo snel mogelijk zullen informeren over het nieuwe beleid, waar nog wel enige tijd over heen zal gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.