Erik Jonk
Erik Jonk Lifestyle 21 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

Voornemens voor het geluk van jou én het klimaat

(In samenwerking met ASN Bank)

Speciaal voor wie klaar is met voornemens als zeven keer sporten per week en na een maand teleurgesteld moeten constateren dat het te hoog gegrepen is: dit zijn de goede voornemens voor een duurzamer 2018. Het klimaat wordt er gelukkiger van, je scoort er goede karmapunten mee én het is haalbaar!

Top 5 goede voornemens

Want oké, je weet dat het belangrijk is om duurzame keuzes te maken en dat een potentiele zomervakantie naar Antarctica niet bepaald een zonnig vooruitzicht is.  Je wilt je écht wel bezighouden met het klimaat en keuzes maken die de wereld ten goede komen, maar het is gewoon zo’n gedoe soms. Herkenbaar? Ongetwijfeld. Daarom deze top 5 van goede voornemens, voor een makkelijke én duurzame start van 2018.

Van bank tot uitvoeren

1 Stap over naar een bank die goed is voor het klimaat. Weet jij wat er gebeurt met het geld dat je op de bank zet? ASN Bank investeert in ieder geval niet in fossiele energie en kinderarbeid en juist wél in een beter klimaat en een leefbare wereld. Met een overstap ben je superduurzaam bezig zonder er verder iets voor te hoeven doen.

2 Eet minstens één keer per week vegetarisch. Word flexitariër en verminder jouw CO2-uitstoot. Lekker, goedkoper, gezond én goed voor het klimaat.

3 Doe een material detox, dat is ook handig na zo’n dure cadeau-maand. Dus denk in 2018 eens na over je aankopen. Heb je al die spullen wel écht nodig? Zijn ervaringen niet veel waardevoller dan bezit?

Groene vingers uit de mouwen

4 Start je eigen urban jungle: meer groen in en om het huis. Verbouw je eigen groenten, kruiden en planten. Kortom, schud die groene vingers uit de mouwen, ook in jou schuilt vast een ware hovenier.

5 Misschien de lastigste van de vijf: kom uit je luie stoel en voer je voornemens daadwerkelijk uit! Stap over van bank, speur naar lekkere vegetarische gerechten en ontspul je kasten. Het hebben van goede voornemens geeft een goed gevoel, maar ze echt uitvoeren…! Maak van 2 januari de dag waarop jij je goede voornemens regelt. Zet ‘m in je agenda hè?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.