Sanne van Rij
Sanne van Rij Lifestyle 17 nov 2017 / 13:05 uur

Je kan nu officieel influencer (met diploma) worden

Tegenwoordig is het worden van een ‘influencer’ bijna net zo normaal als tandartswerk – het was dan ook überhaupt al opmerkelijk dat je nog geen diploma kon behalen voor het vak. Condé Nast Italia brengt daar nu verandering in: je kan je daar zes maanden lang op fotogenieke avocado’s, bakkies pleur en palmbomen storten.

Hartje Italië

Je moet er even voor naar Milaan, maar daar krijg je wel wat voor terug: aan ‘The Social Academy’ krijg je naar hartenlust les in digitale en sociale media. Wat voor onderwerpen je daarbij kan verwachten? Nou, de interactie met je volgers bijvoorbeeld, of SEO en het bewerken van foto’s en video’s. Die contentstrategie is namelijk nog best een klus, maar dat hoeven we de fervente instagrammers natuurlijk niet te vertellen.

In de (modieuze) buidel tasten

Op het moment volgen 20 studenten (uit een selectie van 2000!) zo’n 240 uur aan onderwijs. In maart 2018 zullen ze gecertificeerde influencers zijn. De cursus is nu nog gratis, maar als je zelf in 2018 wil deelnemen kan je wel een portie inschrijfgeld verwachten. Je moet wat overhebben voor die perfecte feed

Niet getreurd: hier kan het ook

Spreek je nou geen vloeiend woordje Italiaans, maar wil je wel een soortgelijke opleiding volgen? In Nederland kan je via de B Fashion Academy aan de slag met ‘influencer marketing’. Bijna hetzelfde, en nét iets makkelijker te volgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Je kan nu officieel influencer (met diploma) worden
Sluiten