Daisy Heyer
Daisy Heyer Lifestyle 12 okt 2017 / 17:20 uur

Gucci stopt met bont

Een bontje van Gucci? Dat gaat in de toekomst nooit meer lukken. Het modehuis stopt met het gebruiken van dierenvachten in hun collecties. Dit meldt Marco Bizzarri, directeur van het modehuis.

Bizzarri vertelde genoeg van bont te hebben tijdens een lezing in Londen. Vanaf de lente van 2018 wordt er geen collectie meer van Gucci uitgebracht waarin ook maar een randje bont verwerkt is. ,,Op sociaal vlak de verantwoordelijkheid pakken is een van de kernwaardes van Gucci. Daarom zullen wij doorgaan met streven naar een beter klimaat en het beter doen voor dieren", aldus Bizzarri.

Volgens Bizzarri is het besluit voornamelijk genomen dankzij de inspanningen van de creative director van Gucci, Alessandro Michele.

Verrassend

Het besluit van Gucci is best verrassend. Het modehuis staat erom bekend veel bont in hun collecties te gebruiken. Toch volgens ze het voorbeeld van andere grote modehuizen als Giorgio Armani, Calvin Klein, Hugo Boss, Ralph Lauren en Stella McCartney.

Dierenrechtenorganisaties springen een gat in de lucht dat een groot modehuis als Gucci niets meer met bont wil produceren. De bekendste, PETA, plaatste een statement op Twitter, waar hun blijdschap duidelijk naar voren komt.

Alle kledingstukken van Gucci die nog in de winkels liggen waar wel bont in gebruikt wordt, worden volgens CNBC geveild. De opbrengst van die veilingen gaat naar het goede doel, waaronder de Italiaanse dierenrechtenorganisatie LAV.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gucci stopt met bont
Sluiten