Sherida van IJsselmuide
Sherida van IJsselmuide Lifestyle 26 jul 2017

‘Binnen tien jaar kunnen we met dieren praten’

Hoe leuk zou het zijn als je met je kat of hond zou kunnen praten? In minder dan tien jaar zou het mogelijk moeten zijn om te begrijpen wat je huisdier je wil vertellen, zegt Amazon. Het bedrijf is bezig met het ontwikkelen van een vertaalapparaat voor dieren.

De online winkelgigant maakt jaarlijks een rapport met daarin de online winkeltrends die er aan zitten te komen. Uit het laatste rapport blijkt dat de consument vooral op zoek zal gaan naar technologische vernieuwingen. Denk aan opvouwbare schermen, virtuele kasten en dus vertaalmachines voor dieren. Deze apparaten zouden geblaf en gemiauw om moeten kunnen toveren in begrijpelijke woorden.

Con Slobodchikoff bestudeerde als professor biologische wetenschappen aan de Northern Arizona University dertig jaar lang het gedrag van prairiehonden – een soort knaagdieren. Met behulp van bepaalde software kwam hij erachter dat deze dieren op een hele geavanceerde manier communiceren, schrijft The Guardian. Dat maakt dat hij ervan overtuigd is dat andere dieren ook hun eigen taal hebben die te ontcijferen is voor mensen.

Behoefte

Daarnaast denkt de onderzoeker dat er behoefte is aan een dergelijk apparaat: „Zoveel mensen zouden graag met hun hond of kat willen praten of in elk geval willen weten wat zij hen proberen te vertellen. Sommige mensen delen hun diepste geheimen met hun hond.”

Het rapport van Amazon beaamt die behoefte. „Er wordt zoveel geld uitgegeven aan huisdieren – het zijn voor sommige mensen net baby’s met een vacht – dus ook hiervoor is er een grote vraag vanuit klanten”, vertelt William Higham, die meeschreef aan het rapport en zijn eigen consultancybureau – The Next Bigh Thing – heeft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Binnen tien jaar kunnen we met dieren praten’
Sluiten