D. van Aken
D. van Aken Nieuws 26 jul 2017
Leestijd: 1 minuut

Australische vrouw vindt spin ‘zo groot als een kat’

Een Australisch vrouw kreeg zondagavond de schrik van haar leven toen ze een spin spotte bij haar huis. Het was namelijk niet zomaar een spin, maar een gigantisch jachtkrabspin.

Aragog

Lauren Ansell dacht gezellig met haar vriendje buiten te kunnen koken, maar dat feestje ging niet door toen ze de gigantisch achtpoot zagen zitten vlak bij de plek waar het stel wilde kokkerellen.

https://twitter.com/ladbible/status/890202762608357379

Na het maken van een paar foto’s en filmpjes besloten ze dat de spin een andere plek moest opzoeken. Het stel wist uiteindelijk de spin de tuin in de jagen. „Wij wilden het beest niet doden, maar hij was ook niet heel blij met onze actie”, aldus Ansell tegen Daily Mail Australia. „Maar hij leeft nog en is gelukkig. Ik heb hem de bijnaam Aragog gegeven.”

Voor de buren van Ansell zullen het een aantal spannende dagen worden. Zit Aragog straks bij hen in de tuin…

https://www.youtube.com/watch?v=Ef616QePPgA

Grootste

De jachtkrabspin komt veel voor in Australië. Het is de grootste spinnensoort die op aarde voorkomt: gemiddeld worden ze zo’n 13 tot 30 centimeter lang. Anders dan zijn soortgenoten maakt de huntsman (zoals hij in het Engels heet) geen webben, maar jaagt hij op zijn prooien door middel van een rennende en springende beweging. Een beet van de spin is niet gevaarlijk voor mensen – in tegenstelling tot het uiterlijk van het dier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.