Evie Westland
Evie Westland Lifestyle 1 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Fotografe doorbreekt taboe met foto’s van psoriasis

Starende blikken en gefluister: de 25-jarige Giorgia Lanuzza is het wel gewend. De fotografe lijdt aan psoriasis, waardoor haar hele lichaam onder de rode vlekken zit.

Psoriasis is een huidaandoening, waarbij de huid chronisch ontstoken is. Een op de vijftig mensen heeft de auto-immuunziekte, waarbij het immuunsysteem lichaamseigen stoffen niet herkent en daardoor aanvalt. Rode plekken, huidschilfers, jeuk en pijn zijn de klachten die de meeste patiënten hebben.

Geen pretje

Fotografe Giorgia Lanuzza kent het klappen van de zweep. Zij heeft zo’n heftige variant van de ziekte, dat er periodes zijn geweest waarbij haar lichaam voor maar liefst 97 procent bedekt was door de schilfers en rode plekken. Niet bepaald een pretje, zou je denken.

Toch gaat Lanuzza alles behalve bij de pakken neer zitten. Sterker nog: ze laat een positief geluid horen. Het levert haar een enthousiaste schare volgers op.

Positiviteit

Ze is erg open over haar huidaandoening. Zo schrijft ze op haar Facebookpagina dat de aandoening waarschijnlijk werd aangewakkerd na het overlijden van haar vader, 12 jaar geleden.Toch geeft ze aan nu letterlijk goed in haar vel te zitten. „We hebben positiviteit nodig, geen medicijnen”, schrijft ze.

Lanuzza, die in Engeland woont, komt binnenkort naar Nederland voor een campagne die in Amsterdam wordt opgenomen. Naar eigen zeggen zal ze haar psoriasis een rol spelen in de campagne, „wat een droom is die uitkomt.” Een dame waar we ongetwijfeld nog meer van gaan zien, dus!

Foto: Facebook / Giorgia Lanuzza

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fotografe doorbreekt taboe met foto’s van psoriasis
Sluiten