Evie Westland
Evie Westland Lifestyle 19 sep 2016

Science says: ‘work hard, play hard’ is écht waar

Misschien heb je het mensen weleens horen zeggen tijdens een avondje stevig borrelen: ‘work hard, play hard’. Wat zoveel wil zeggen als: wie hard werkt, mag daarnaast flink feesten.

De zogenaamde Urban Dictionary omschrijft het fenomeen als een houding die veel elitaire of succesvolle groepen aannemen. Vooral yuppen en studenten zouden dit principe bezigen. Een onprettige instelling, vinden ze bij Urban Dictionary. „Het moet een excuus zijn voor oppervlakkig feesten, zonder verder ook maar iets in de wereld echt serieus te nemen.”

Wetenschap

Uit onderzoek blijkt echter dat het principe van work hard, play hard wél echt een ding is. Het blijkt dat er een sterk verband bestaat tussen hard werken en veel alcohol drinken.

Foto: Pixabay

Uit de studie van de wetenschappers aan de Queen’s University in Canada blijkt dat mensen die graag belangrijke doelen bereiken zich ook erg aangetrokken voelen tot vrije tijd. Daarnaast scoren deze mensen hoog in het besef dat het leven eindig is.

Risico

De gedachte hierachter is dat mensen die bewust zijn van hun sterfelijkheid, sneller bereid zijn om meer risico te nemen in het leven. Want waarom zou je altijd maar op safe spelen als je toch weet dat je hoe dan ook zult sterven?

De onderzoekers vertalen dit door naar de work hard, play hard-mentaliteit: „Waarom zou je werken alsof er geen morgen is, waardoor je wel degelijk ‘iets’ nuttigs achterlaat, maar tegelijkertijd ook drinken alsof er geen morgen is zodat je in ieder geval veel lol hebt gehad in het leven?”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Science says: ‘work hard, play hard’ is écht waar
Sluiten