Gina Pesulima
Gina Pesulima Lifestyle 28 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Science says: op dít tijdstip willen we seks

We hebben altijd zin in elkaar (seks!), ongeacht tijd en plek. Geloof je het zelf? Zo wil het mannetje de dag beginnen met een vrijpartij, terwijl het vrouwtje liever voor het slapengaan de liefde bedrijft. Herkenbaar?

Niet gek, want dat is wetenschappelijk gezien verklaarbaar.

Sex o’clock

Sterker nog: wetenschappers zijn zelfs achter het precieze tijdstip gekomen waarop mannen én vrouwen het liefst seks hebben. Om 23.41 uur zouden vrouwen het meest in de sex mood zijn, mannen zien 07.54 uur als de ideale tijd voor een potje seks. Het libido van mannen bereikt namelijk een piek tussen zes en negen uur ’s ochtends: slechts elf procent van de vrouwen heeft dan de meeste zin. Zij vrijen liever tussen elf uur ’s avonds en twee uur ’s nachts, terwijl maar zestien procent van de mannen rond dat tijdstip nog zin heeft in seks.

En: er is meer nieuws! Om tot deze conclusies deden 2.300 stellen een boekje open over hun seksleven. Zij lieten niet alleen weten hoe laat ze het liefst seks hebben, maar vertelden ook hoe vaak ze een spannend seksueel avontuurtje wilden. Twee-derde van de vrouwen en vijftig procent van de mannen lieten weten dat ze aan het begin van de week net zo veel seks wilden als hun partner, maar naar mate de week vordert treden er verschillen op. Zo zouden vrouwen het meer af laten hangen van hun humeur, terwijl mannen alsnog dagelijks ‘zin’ hebben.

Dus…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Science says: op dít tijdstip willen we seks
Sluiten