Mario Wisse
Mario Wisse Entertainment 28 sep 2016
Leestijd: 3 minuten

Lieke van Lexmond denkt nu al aan tweede seizoen CMC

Hoofdrolspeelster Lieke van Lexmond over nieuwe CMC, de nieuwe ziekenhuisserie van RTL.

RTL wil de tijden van 80’s tv-hit Medisch Centrum West doen herleven met Centraal Medisch Centrum, een nieuwe tiendelige ziekenhuisserie die zondagavond primetime begint. Zonder broeder Jan en zuster Ingrid dit keer, maar met een klinkende cast bestaande uit Victoria Koblenko, Toprak Yalciner, Ricky Koole, Victor Löw, Robert de Hoog, Susan Visser en Lieke van Lexmond.

Ziekenhuisleven

Die laatste speelt de rol van Noor, een empathische verpleegkundige die een ingewikkelde liefdesrelatie krijgt met een arts, gespeeld door Vincent Croiset. „Wat ik leuk aan CMC vind is dat de serie doorloopt. Je krijgt dus geen afgerond verhaaltje per aflevering”, zegt de 34-jarige actrice en presentatrice. „De kijker volgt ook hoe het met het personeel thuis gaat en krijgt dus een ruim beeld van het ziekenhuisleven.”

En dat ziekenhuisleven is iets wat ons blijft fascineren, getuige de rijke traditie aan succesvolle ziekenhuisseries in binnen- en buitenland. Van Lexmond begrijpt dat wel: „Het is, net als bijvoorbeeld een hotel, een wereld op zich”, zegt ze. „Een wereld van nachtdiensten, lange dagen en heftige situaties. Daardoor leer je elkaar heel goed kennen en dan kunnen er natuurlijk liefdes ontstaan.”

Huilen

Van Lexmond, die tien jaar lang in GTST speelde en in grote bioscoopfilms als Toscaanse Bruiloft en Michiel de Ruyter zat, voelt dat ze met elke rol een betere actrice wordt. “Als je meer hebt meegemaakt in het leven begrijp je bepaalde emoties beter, kun je de dingen beter doorgronden”, stelt ze. “Om je een voorbeeld te geven: toen ik jong was begreep ik huilen van geluk niet. Maar dat moet je dan soms wél spelen. Als je het een keer hebt meegemaakt, neem je dat mee in je rol en ben je in staat je personage interessanter te maken.”

Maar eerste draaidagen bij een nieuwe film of serie blijven spannend. „Dan denk ik: o, als ik het nog maar kan. Het is bovendien altijd even zoeken naar een personage. Het is een proces dat altijd doorloopt. Dat geldt voor alles in het leven denk ik. Je bent nooit klaar. Ik vind het erg fijn wanneer de regisseurs met wie ik werk eerlijk en helder zijn. Geen voorzichtige aanpak alsjeblieft. Het is de enige manier om beter te worden.”

De cast van Centraal Medisch Centrum.

Kijkcijfers

En, hoeveel mensen gaan er zondag kijken naar Centraal Medisch Centrum. “O, daar durf ik niets over te zeggen, joh. Dat weet ik echt niet. Maar ik hoop natuurlijk dat er massaal gekeken wordt. En dat er dan een tweede seizoen komt. Er valt nog zoveel te vertellen.”

Dat grote voorbeeld uit de jaren tachtig met bijna dezelfde titel kan ze zich nog herinneren, ondanks het feit dat ze toen nog maar een jaar of zeven, acht was. “Volgens mij mocht ik af en toe even meekijken.”

Centraal Medisch Centrum, vanaf zondag 2 oktober om 21.30 uur bij RTL 4.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Lieke van Lexmond denkt nu al aan tweede seizoen CMC
Sluiten