Elselotte Smink
Elselotte Smink Lifestyle 22 aug 2016
Leestijd: 2 minuten

Ben je ongesteld? Déze slaappositie verlicht de pijn

Ongesteld zijn is allesbehalve een pretje en veel vrouwen kunnen ’s nachts lastig in slaap vallen door kramp en angst voor doorbloeden. Gelukkig is er een slaappositie waardoor je minder last hebt van menstruatieleed.

Doktoren zijn er unaniem over uit: slapen in de foetushouding is de beste optie voor je buik én je nachtrust.

Minder kramp en pijn

Gynaecologen Lisa Lindley en Jennifer Widley leggen aan Glamour uit dat wanneer je op je zij slaapt met je benen opgetrokken, er minder druk staat op de spieren in je onderbuik. Deze kunnen zo goed tot rust komen waardoor je minder last hebt van kramp.

Bovendien zorgt het samentrekken van je benen ervoor dat doorlekken lastiger wordt. Hoef je niet midden in de nacht uit bed om je ondergoed te verschonen!

Slechtste positie

De gynaecologen vertellen verder dat slapen op je buik waarschijnlijk de minst fijne positie is om in te slapen. Je buik wordt dan namelijk op je bed gedrukt. Hierdoor knijpt je baarmoeder samen en is de kans op doorbloeden vele malen groter dan wanneer je in de foetushouding ligt.

Naast een goede ligging zijn er nog enkele andere dingen die je kunt doen om beter te slapen tijdens ‘de tijd van de maand’. Metro Lifestyle somt op:

1. Slaap met een warme kruik

Last van buik- en/of rugpijn? Een warm bad vóór het slapen en een warme kruik om mee te nemen in bed, zorgen ervoor dat de pijnlijke plekken worden verlicht.

2. Zorg voor genoeg slaap

Je lichaam heeft al genoeg te verduren door de krampen en het bloedverlies. Ga daarom ruim op tijd onder de wol en slaap minstens acht uur. Lukt het niet om meteen in slaap te vallen? Lees een boek of kijk naar een serie. Heb je meteen een beetje afleiding!

3. Drink een kopje kruidenthee of melk

Kamille-, venkel-, en marjoleinthee staan bekend om hun rustgevende werking. Drink dit ’s avonds en je zult merken dat je meteen makkelijker in slaap valt. Niet zo’n theeleut? Een kopje warme melk met een snufje nootmuskaat werkt ook ontspannend en -net zo belangrijk- pijnverlichtend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ben je ongesteld? Déze slaappositie verlicht de pijn
Sluiten