Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 22 aug 2016 / 08:23 uur

Nieuw trein- en metrostation geopend in Den Haag

De afgelopen twee jaar is er flink gebouwd aan een nieuw station bovenop Den Haag Centraal. Op dat station gaat de RandstadRail-verbinding met Rotterdam rijden. De eerste trein vertrok maandagochtend om 05:47 uur en elf minuten later kwam de metro vanuit Rotterdam voor het eerst aan. Later op de ochtend vindt de officiële opening plaats.

Klim van twaalf meter

Voorheen kwam de RandstadRail uit Rotterdam gewoon aan in de stationshal van Den Haag Centraal, naast de treinen. Omdat de NS meer reizigers verwacht en daarom de perrons zelf nodig heeft, verhuist de RandstadRail naar boven, naar het plafond van het station. Dat betekent dat de treinen bij aankomst een klim van meer dan twaalf meter moeten maken.

Stationshal

Er is de afgelopen jaren veel verbouwd aan Den Haag Centraal. Er is een nieuwe stationshal waar vijf jaar aan gewerkt is. Het bestaat bijna volledig uit glas en kreeg kunstwerken en nieuwe kiosken. Aan het station moeten alleen nog toegangspoortjes toegevoegd worden. Nu het metrostation klaar is, staat de verbouwing van het busplatform op de agenda.

Nieuw trein- en metrostation geopend in Den Haag
Foto: ProRail
Nieuw trein- en metrostation geopend in Den Haag
Foto: ProRail

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuw trein- en metrostation geopend in Den Haag
Sluiten