Elselotte Smink
Elselotte Smink Lifestyle 7 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Mannen en vrouwen: zo verschilt jullie rijstijl écht

Wie zijn gezelliger in de auto, mannen of vrouwen? En wat is de grootste ergernis op de buitenlandse wegen?

Met de zomervakantie in het vooruitzicht wordt het tijd om de rollen in de auto eens goed onder de loep te nemen. AutoScout24 vroeg 1020 Nederlands naar alle ins and outs rondom autoritjes.

Inschattingsgevaar

Het onderzoek bevestigt, helaas voor het vrouwelijke ras, een hoop vooroordelen. Zo blijkt uit de resultaten dat Nederlandse mannen de afstand tot de eindbestemming het beste kunnen inschatten. Ook vindt ruim de helft van de ondervraagden (54 procent) de mannen beter op de buitenlandse snelweg.

Vrouwelijke sfeermakers

Wat vrouwen wel goed doen in de auto, is zich verstaanbaar maken. Bij noodgevallen kunnen zij beter communiceren. Ook wat gezelligheid betreft scoren de ladies punten: het onderzoek suggereert dat 44 procent van de ondervraagden het leuker vinden om in de auto te zitten met het vrouwelijke geslacht. #girlpower

Auto-ergernissen

Het is onvermijdelijk dat, zeker tijdens een lange rit, de gemoederen op een gegeven moment iets hoger oplopen. Het kan tenslotte niet altijd feest zijn! Wat de ondervraagden het vervelendste vinden, zijn files, werkzaamheden en omleidingen. Ruim 61 procent van de Nederlanders vond dit een grote ergernis.

Ook de rijstijl van de reispartner zorgt voor frustraties: wanneer hij/zij bijvoorbeeld niet goed meedenkt (9 procent) of niet gezellig is (8 procent).

(On-)handige Harry’s

Is het jou al eens overkomen dat je verkeerd reed naar een bestemming? Je bent niet de enige, want een kwart van de Nederlanders geeft aan af en toe een verkeerde afslag te nemen. Ook zijn mannen en vrouwen onhandig in het voertuig: 9 procent maakt de autobekleding vies door te knoeien met eten of drinken.

Mannen en vrouwen: zo verschilt jullie rijstijl écht
Bron: Giphy

Waar erger jij je aan achter het stuur? Laat het ons weten!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.